Tämän viikon Akkarista voi lukea lähestyvän kesäloman takia ajankohtaistakin ajankohtaisemmankin Carl Barksin tarinan "Lepoa ja rauhaa".

Näin koulujen loppumisviikolla Akkarissa 22/2013 ilmestynyt Carl Barksin klassikko Lepoa ja rauhaa (Vacation Time) ei voisi osua sopivampaan saumaan. Tarinassa Akukin pääsee vihdoin viimein lomalle – ainoana lomasuunnitelmanaan ottaa kunnolliset, pitkät tirsat vailla pienintäkään häiriötekijää.

Itselläni on loman koittaessa usein ollut sama tunne kuin Akulla. Kunpa vain voisikin vetäytyä vällyjen väliin yöpöydälle pinottuna herkullisia voileipiä, joiden kimppuun voi käydä unosien välillä. Tosin Suomen suvi on niin kaunis, että kesäaikaan mielummin lepäilisin vaikka riippumatossa leppeässä tuulessa auringonpaisteesta nauttien. Mutta esimerkiksi talvisaikaan Akun suunnitelma on vertaansa vailla!

No kuitenkin, koska kyseessä on Aku ja Akun loma, ei mikään tietenkään suju suunnitelmien mukaan.

Nykymaailmassa ovikelloja rimputtavat kaupparatsut ovat jo melkoinen harvinaisuus, mutta sarjan kirjoittamisen aikaan pölynimurikauppiaat kumppaineneen taisivat olla USAssa arkipäivää. Muistan minäkin, että lapsena meidänkin kotimme oven takana satunnaisesti yritettiin myydä milloin mitäkin – ja se tapahtui 1990-luvun Suomessa.

Sarjassa helppoheikit eivät ole mitä tahansa amatöörejä, vaan kovapintaisia ja -kuntoisia myyntikonkareita, jotka haistavat potentiaalisen asiakkaan jo kaukaa. Sekä Akun välttelykeinot että myyjien ovelat myyntipuheet ovat vertaansa vailla. Minua itseäni ilahdutti etenkin periskooppeja kauppaava setä!

Vaikka Akun lomasuunnitelmat eivät menekään niin kuin hän toivoo, pojille käy kesän kannalta tuuri, sillä he saavat kesätöitä. Omista kouluajan kesistä muistan ainakin, että kesätyö kuin kesätyö oli mukavaa vaihtelua pelkkään lomailemiseen, saihan siitä jokusen rovon taskunpohjalle.

Oikein virkistävää ja sopivan rauhaisaa kesäloman alkua Aku Ankan toimituksen puolesta!

Kommentit (1)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat