Tämän viikon Akkarin johtosarjassa Akun viimeinen tapaus Aku kokeilee siipiään yksityisetsivänä.

Oletteko koskaan miettineet, millaisia salapoliisin taitoja sankarimme tarvitsee siihen, että erottaa suojattinsa Tupun, Hupun ja Lupun toisistaan? Ilman lippalakkeja sen luulisi olevan mahdotonta, mutta lakkien värin perusteella helpompaa. Kaikkihan tietävät, että Tupulla on sininen lakki, Hupulla vihreä ja Lupulla punainen. Mutta onko asia sittenkään niin yksinkertainen? Vilkaiskaahan jo mainitun johtosarjan kahdeksannelle sivulle (siis lehden sivulle 10): eikös vain ensimmäisessä ruudussa komeilekin kaksi punalakkista ankanpoikaa! Miten tämä on mahdollista?

Toisinaan tuntuu, että lakkien värit menevät pojilta itseltäänkin sekaisin. Joskus sinilakkinen poika saattaa kutsua veljeään Tupuksi, joskus käy niin, että vihreälakkinen esittää kysymyksen yhdessä ruudussa ja vastaa siihen itse seuraavassa, ja joskus... niin, joskus useammalla ankanpojalla saattaa olla samassa ruudussa samanvärinen lakki, kuten nyt. Vaihtelevatko pojat lakkeja ruutujen välillä ihan vain lukijoita hämätäkseen?

Tämäkin selitys saattaisi tietysti pitää paikkansa, mutta totuus on, että suurin osa näistä lukijoissa kummastusta herättävistä tilanteista saa alkunsa inhimillisestä erehdyksestä. Sarjoja nimittäin värittävät ihmiset – ja oletteko koskaan kuulleet ihmisestä, joka ei tekisi virheitä? Voimme vain yrittää arvailla, miten esimerkiksi tämän sarjan värittäjä on ajautunut tekemään kahden Lupun kömmähdyksensä. Ehkä hän on tehnyt työtään kiireessä, väsyneenä tai nälkäisenä... Tiedämme kai kaikki kokemuksesta, että tuollaisissa tilanteissa virheiden mahdollisuus moninkertaistuu!

Joka tapauksessa paria sivua ennen erhettä voimme nähdä Lupun istuvan Roope-sedän vieressä. Seuraavan sivun lopussa punalakkinen poika nostaa kätensä ylös, sanoo: "Taisit unohtaa jotain, setä" ja pomppaa pystyyn. Haa! Virhe tapahtuikin jo tässä. Huomion tehneen pojan lakin väri olisi pitänyt olla sininen, koskapa hän selvästi istui reunimmaisena rivissä. Seuraavan sivun ensimmäisessä ruudussa värittäjä on värittänyt Roope-sedän vieressä istuvan pojan lakin punaiseksi, niin kuin pitääkin olla, mutta kun seisaallaankin oleva poika on punalakkinen... soppa on valmis! Lopputarinan ajan pojat lakkeineen kuitenkin pysyvät hyvässä järjestyksessä. Hyvä! Nyt juttu kannattaa vielä lukea uudestaan niin, että keskittyy hauskaan tarinaan eikä epäolennaisuuksiin, kuten lakkien väreihin...

Kommentit (6)

Vierailija

Tähän on tullut ankkauran aikana törmättyä hirveäen monta kertaa, mutta en koskaan moisista virhieistä välitä. Ei se niin haittaa, jos lakkien värit ja pojat menevät sekaisin, kunhan tarinan tajuaa. Mutta mielestäni Hupun lakin pitäisi aina olla vihreä, minusta on niin typerää, kun jotkut tekevät siitä keltaisen... OP kuittaa.

En minäkään tuollaisista pikku kömmähdyksistä välitä. Joskus näitä virheitä on ihan hauska etsiäkin.

Vierailija

No, joskus olen törmännyt ankanpoikiin, joiden lakkien värit ovat kaikkia keltaisia tai vihreitä. Kyllä niitä virheitä sattuu tekevälle, mutta eihän se ole tärkeää, ainakaan lukiessa.

Aku muuten tunnistaa pojat helposti ilman lakkeja, ainakin Don Rosan mukaan. Tarinassa "Valvova silmä" Aku tunnistaa pojat pienimmistäkin yksityiskohdista tarkan katseensa avulla.

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Jostain syystä olen näissä asioissa todella pikkutarkka, joten räikeimmät tapaukset sattuvat tarinoista aina silmään. Loppuenlopuksi näen asian kuitenkin inhimillisenä virheenä, joten en anna näiden virheiden haitata liiaksi lukukokemuksiani. Vaikka lukisin tarinat mieluusti ilman asia- ja väritysvirheitä, jolloin huomio ei keskity epäolennaiseen, voivat nämä virheet parhaimmillaan jopa herätellä oikein tylsissä tarinoissa ajatukset takaisin itse tarinaan.

Vierailija

Minusta Rodriquesin tarina oli loistava(lukuunottamatta lakkivirhettä) Rosa taas lopetti lehden niin suunnattoman jännittävällä ja hauskalla tavalla,ei unohdeta myöskään niin mainion Karhukopla-tarinan piirtäjää Marsalia!Taliaffero taas tarjosi meille tällä kertaa kaksi saman piirtäjän "lyhäriä",jotka kumpikin olivat erinomaisia!Kumpi teistä olikaan parempi sarja?

Vierailija

Hyvin huomattu. En olis ikinä tajunnu. Enkä ees muista ankanpoikien hattujen värejä.

Mut tarina oli kuitenkii tosi hyvä.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat