Mäkikotkan uljas liito
Mäkikotkan uljas liito

Helmikuun Barks-tarinassa hanki kimmeltää ja suksi luistaa.

Viime viikon Akkarissa 9/2012 ilmestynyt Carl Barksin uran varhaistyö, kymmensivuinen Mäkikotka vuodelta 1944 on ihka ensimmäisestä ruudustaan vihoviimeiseen saakka silkkaa sarjakuvataiteen riemujuhlaa. Harva tarina on jo toimitusvaiheessa kirvoittanut paatuneelta akkaritoimittajalta samanlaisia nauruntyrskähdyksiä kuin tämä Akun ja poikien hulvaton suksisekoilu. Pelkästään Akun kasvavaa ärtymystä ilmentävä naamataulu aloitussivulla iski huumorihermooni kuin miljoona volttia!

Sarjan juoni on perustaltaan tuttu ”uho ennen tuhoa”: Aku retostelee itsevarmuutta uhkuen mäenlaskutaidoillaan, mutta päätyykin vain pinteestä toiseen ankanpoikien seuratessa vierestä katastrofin vääjäämätöntä kehräytymistä. Lyhytanimaation perinteestä ammentavan tarinan tapahtumat saavuttavat kauhistuttavan kulminaatiopisteensä, kun Aku sinkoutuu leijailemaan lumisen laakson yllä ja toteaa, että: ”Taisin juuri saada kaksi minuuttia lisää elinaikaa.” Melkein harmittaa Akun puolesta, kun hän lopussa tunnustaa tappionsa ja sama hapan ilme naamallaan kuin tarinan alussa polttaa upouudet suksensa tynnyrissä. Ylpeys kävi jälleen kerran lankeemuksen edellä.

 

Kommentit (3)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Minun mielestä tuo Carl Barksin Mäkikotka on ehkäpä jopa Barksin parhaimpia tarinoita! Mieleen jäi ainakin se kun pojat ihmettelivät "Mitähän lintua Aku setä mahtoi oikein ajatella?", kun Aku lentelee miten sattuu. "Taisin juuri saada kaksi minuuttia lisää elinaikaa"kin oli aika hauska, ja mieleenjäävä puhekupla!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

LäPä7*
Liittynyt1.11.2010

Minusta tarina oli aika tylsä... Mutta olihan se vauhdikas. Ehkä Barksin TOP 10 minulla, en tiedä. Aika mukava tarina. Jos olisin tiennyt vain piirtäjän, en olisi koskaan arvannut, että tarina on Barksin tekosia...

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat