Uusimman Akkarin innoittamana toimituksessa herkistyttiin muistelemaan kaiken maailman Mikki Hiiriä. Täältä pesee nyt yhdenlainen Mikkien Top 5, ja tästä luettelosta on logiikka kaukana – siimahännän hoopon kaverin Hessun tyyliin.

Kuten niin monet muutkin suomalaislapset, minäkin opin lukemaan Aku Ankan avulla. Kun sitten viisivuotiaan innolla raapustin ensimmäisiä kirjoituksiani, ilmestyivät paperille nimet AKU ANKKA ja HESSU, joista jälkimmäinen on aina ollut suurin sankarini Ankkalinnassa. Koskapa tämän viikon Akkarissa kuitenkin juhlitaan Hessun lyhyenläntää kaveria Mikki Hiirtä, keskityn nyt muistelemaan tuota etevää siimahäntää. Täältä siis pesee toimittajan suosikki-Mikkien Top 5 -lista, josta on logiikka kaukana – hoopon hessumaiseen tyyliin.

Sijalle viisi yltää Mikin varjokuva. Lämmin läikähdys käy sydämessäni aina, kun jossakin vilahtaa musta pallopää, jota koristavat kaksi mustaa pallokorvaa. Mikä nerokkaan yksinkertainen graafinen ilmestys!

Sijaa neljä pitävät kaikki Paul Murryn piirtämät Mikki-jatkikset, joissa on mukana myös Hessu. Jännitystä ja älyttömyyksiä samassa paketissa. Mainittakoon vaikka postisarjat Postimerkkejä metsästämässä ja Postiryöstön arvoitus.

Pronssia saa ehdottomasti nykypäivän italialainen Taskari-Mikki: voiko suloisempaa olentoa olla! Katsokaa vaikka Giorgio Cavazzanon piirtämiä Mikki-sarjoja. Massimo De Vitan Mik de Hiir taas edustaa hahmon elegantimpaa inkarnaatiota Poirot-tyylisine viiksineen.

Hopea menee tällä kertaa tv-sarjalle Mikki Hiiren kerhotalo, joka oli tovin aikaa perheessämme varsin toimiva tuutulaulu, kun muuten huonosti päiväunille asettuva lapseni sai käydä sen ääreen köllöttelemään. "Mikki osaa, Mikki saa, Mikki voi" – myös tuudittaa taaperon uneen.

Ja nyt on aika paljastaa ykköspallin hallitsija, kaikkien Mikkien kruunaamaton kuningas – tättärätää – pläry-Mikki! Vuonna 1984 Aku Ankan numeroissa 8–9 ilmestyi kaksiosainen liite Taskukino, jonka toisella puolella seikkaili Aku ja äkäinen vuohi, ja toisella puolella kaikkien aikojen mieleenpainuvin Mikki pienkoneen puikoissa. Katso kuvat!

P.S. Jos totuudessa pysytään, niin autiolle saarelle kyllä ottaisin mukaan mieluiten sopivasti kuluneen pehmo-Mikin. Sen kun ruttaisi niskan alle tyynyksi ja alkaisi muistella kaikkia yhdessä koettuja seikkailuja, aika kuluisi kuin plärykoneen siivillä. 

Kommentit (0)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat