Ankalliskirjallisuuden klassikot 1 on nähnyt päivänvalon

Jälleen on toimituksessa saatu yksi projekti päätökseen, ja Ankalliskirjallisuuden klassikot 1: Tuulen tuomaa ja muita tarinoita komeilee kauppojen hyllyillä. Kyllä on omituinen, mutta onnellinen olo!

Ensin on virinnyt idea. Miksipä emme kokoaisi kirjallisuusaiheisten ankkaparodioiden parhaimmistoa kirjaksi? Kirjasarjaksi! On ryhdytty tuumasta toimeen, löydetty mukavan monipuolinen kattaus tarinoita. On ideoitu ja lyöty lukkoon kirjan nimi ja tilattu kannen piirros hyvissä ajoin. On lähetetty käsikirjoitukset kääntäjille, jätetty kirja muhimaan, mietitty muita töitä välissä.

Sitten on päästy käsiksi kirjan varsinaiseen toimittamiseen. Suomentajien oivalluksia ihastellaan, kuplatekstien kieliasua hiotaan ja loihditaan äänitehosteet paikoilleen. Tarinoita luetaan ja luetutetaan kollegoilla, punakynä viuhuu, viilaillaan. Kun painon takaraja lähestyy, sarjakuvat alkavat tulla uniin asti. Pian on aika tiivistää monisatasivuisen kirjan ydin takakansitekstiksi.

Vielä tässä vaiheessa ei osaa kuvitellakaan, miten mahtavalta tuntuu nähdä valmis teos ensimmäistä kertaa. Painosta lähetetty lämpimäinen tuoksuu tuoreelta painomusteelta, ja sen selaileminen jännittää. Kun sitten muutamien viikkojen päästä näkee kirjaa kasoittain kaupassa, tunne on epätodellinen. Siellä sitä nyt on, toivottavasti tykkäävät.

Nyt sormet jo syyhyävät päästä sarjan seuraavan osan kimppuun – Romeon ja Julian romanssin pyörteisiin, urheiden muskettisotureiden maailmaan, Odysseuksen kaveriksi eeppiselle merimatkalle. Kirjasarjan ykkösosan tekeminen oli sivistävää ja tikahduttavan hauskaa, mutta ounastelen, että sarjan toinen osa on sitä kaksin verroin enemmän!

Kommentit (6)

Vierailija

Kuten omassa lukijablogissani sanoin, tosiaan ostin tämän heti kun pystyin, nimittäin eilissäpäivin. Alkutekstit luin siltä istumalta, tarinoihin uppoudun viimeistään tänä iltana. Hienoa työtä tämä kyllä selvästi on! =)

Kiva muuten, kun vähän kerroitte mitä kakkososassa on luvassa.

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Taas hieman lisää tietoa ensivuoden Ankkajulkaisuista! Hyvä artikkeli, mutta otsikko oli jotenkin.. outo. Jos joku on esimerkiksi tehnyt jotain pahaa, ja hän jää kiinni niin aikuinen saattaa sanoa vihaisena: "No niin, miltäs nyt tuntuu?" Tai jos joku vaikkapa kostaa jollekkin, kostaja sanoo: "No niin, miltäs nyt tuntuu?" Tuli sellainen mielikuva tuosta otsikosta, että Toimitus olisi kostanut Akkarin lukijoille jotain. Kukaan ei varmaan ymmärtänyt mitään. No, joka tapauksessa meinasin revetä. Mutta otsikkohan ei tiputa artikkelin arvosanaa 4:seen, se ei vaikuta siihem itään, joten hyvä artikkeli!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Valdonado
Liittynyt25.5.2012

Anteeksi tyhmyyteni, mutta eikös tuossa kirjassa ole Giorgio Cavazzanon tarinoita, vai onko siinä Cavazzanon kansi?

Vierailija

tietääks kukaan milloin tulee toinen osa luin että se on joku neljä 

musketti soturia vastatkaa. kiitos jo etukäteen!!!!!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat