Jopas meitä Akkarin lukijoita nyt hemmotellaan, kun tuntuu, että jokaisessa numerossa on jotain ekstraa. Teemoina on ollut niin olympialaista, Kalevalaa kuin Prinsessaa ja sammakkoakin ja nyt sitten viimeisimmässä lehdessä pääsimme ratkomaan dekkariliitteen myötä salapoliisitöitä.


Jopas meitä Akkarin lukijoita nyt hemmotellaan, kun tuntuu, että jokaisessa numerossa on jotain ekstraa. Teemoina on ollut niin olympialaista, Kalevalaa kuin Prinsessaa ja sammakkoakin, ja nyt sitten viimeisimmässä lehdessä pääsimme ratkomaan dekkariliitteen myötä salapoliisitöitä.

Johtosarjana toimivan Napapiirin postimies -tarinan historiasta saimme heti alkuunsa varsin mojovan tietoiskun. Itse sarjakuvalle barksmaisen piirtojäljen loihti Daan Jippes. Ei ole epäilystäkään, etteikö jopa Barks olisi ollut aidon innostunut mukaansatempaavasta ja kaikkien mutkien jälkeen onnistuneesta sarjasta, jos olisi sen ennättänyt nähdä. Tarinaan oli ripoteltu joka puolelle tyypillistä Barksia, josta osoituksena mm. luminen miljöö kaiken (no, ainakin melkein kaiken) asutuksen ulottumattomissa, jonne Aku päätyi postinkantajaksi. Ankan nousukiitoinen ura sai kuitenkin lopussa tyypilliseen Barksin tapaan kolauksen, eikä Akun ja ankanpoikien auttanut muu kuin ostaa paluuliput takaisin Ankkalinnaan.

Johtosarjan jälkeen odotukset olivat lehden suhteen korkealla, mutta täytyy myöntää, että sen jälkeen taso pääsi laskemaan. Kulta-Into Piitä ei Akkarissa taideta olla vähään aikaan nähty (kuten ei Kroisos Pennostakaan, jonka minä poikkeuksetta sekoitan ensiksi mainittuun) ainakaan Roopen toimia uhittelemassa, mutta keskiviikkona tämä miljardööri astui jälleen ruutuihin. Totuttuun tapaan Roope ja Kroisos törmäsivät toisiinsa Ankkalinnan Miljardööriklubilla, jossa uhitellen asettuivat kilpaan tontin myynnistä huonekalumiljardööri Immu Kamppurille. Tarinassa Roopen saituus kerrankin palkittiin, mutta ainakin minun mielestäni loppuratkaisusta annettiin aavistuksen verran liian räikeitä vihjeitä, mikä aiheutti lopun yllätyksettömyyden.

Paljon täältä suunnalta kehuja saanut yksisivuisten määrän yleistyminen sai nyt jatkoa, kun Akkarin mukana tuli dekkariliite, jonka mukana me kaikki saimme päästää sisäiset mestarietsivämme valloilleen. En sitten tiedä, onko minun, vankkumattoman dekkarisarjisten ystävän, aivotoiminto jollain tapaa muuttunut vai onko tarinoille tapahtunut jotakin, mutta jotenkin ratkaisut tuntuivat totuttuun dekkarikaavaan verrattuna jotenkin ”pliisuilta”. Monissa tapauksissa sarjakuva ei itsessään antanut ratkaisua (siis esimerkiksi rikospaikalle jäänyt kenkä) vaan lukijan piti käyttää ikään kuin omaa tuntemustaan salapoliisitehtävien ratkaisujen suhteen (”Mikki varmaan tajuaa ottaa rikospaikasta sormenjälkiä”). Oliko teillä muilla samanlaisia tuntemuksia vai lieneeköhän vika vain minussa? Kokonaisuudessaan liite oli kuitenkin hyvä lisä – kukapa ei haluaisi lukea muutamaa ylimääräistä sivua Aku Ankkaa.

Mummo Ankka pääsi jälleen otsikoihin Marsalin piirtämässä ja Per Hedmanin käsikirjoittamassa Kuningatar Mummossa, jossa hienostohotellin asiakkaat luulivat Mummoa Penapotamian kuningattareksi. Idea oli hyvä, joskin se tuntui jo varsin käytetyltä, mutta toteutus jäi vähän puolitiehen. Lopussa niin kreivit kuin yritysjohtajatkin pääsivät maistamaan, miltä työ Mummon maatilalla maistuu. Ja herrojen viimeisen ruudun ilmeistä päätellen ei kovin hyvältä.

Viimeisellä sivulla jo totutussa yksisivuisessa oli tällä kertaa keskiössä sudenpennut, joita Aku yritti epärehellisin keinoin avittaa voittoon solmunteossa. No, ei tainnut olla ensimmäinen kerta, kun Aku sai sudenpentuleiriltä opetuksen: rehellisyys kunniaan.

Kommentit (6)

Vierailija

Hieno blogi taas kerran. Johtosarja viime lehdessä oli mitä mainioin, ennennäkemätöntä Barksia! Tälläisia mahtavuuksia saisi tulla jatkossakin! OP kuittaa.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Vuoden paras lehti tähän asti, kiitos siitä Barksille. Harmi vain, että vieläkään ei ole ollut Taikaviitta-tarinoita, tai Giorgion Cavazzanon tarinoita...

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat