On varmasti helppo uskoa, että Aku Ankan sarjojen toimittaminen on kaiken kaikkiaan melko mukavaa työtä.

On varmasti helppo uskoa, että Aku Ankan sarjojen toimittaminen on kaiken kaikkiaan melko mukavaa työtä. Toki minunkin on myönnettävä, että tarinoiden juonissa on toisinaan lähdetty keksimään pyörää uudelleen, mutta sitten kohdalle läjähtää helmi. Sellainen sarja, joka saa paatuneenkin sarjakuvatoimittajan hörähtämään. Tai jos ei aivan ääneen hekottelemaan, niin ainakin hymyilemään itsekseen. Innostavassa sarjassa ei välttämättä tarvitse olla pähkähullua kohellusta, vaan pienikin asetelma, johon jollain tavalla voi samaistua, saattaa riittää. Syynä virneeseen voi oikeastaan olla mikä hyvänsä seikka, vaikka vain kääntäjän keksimä lakoninen myhäys tai hahmon pöllämystynyt ilme.

Huomenna ilmestyvästä lehdestä allekirjoittanut innostui, kun pääsi toimittamaan johtosarjaa. Viime keskiviikon lehden takasivua tiirailleet ehkä arvaavatkin, mitä klassikkosatua johtosarja tällä viikolla vapaasti mukailee. Sarjaa oli hauska toimittaa, sillä tarina, johon se perustuu, kuuluu kaikessa mielikuvituksellisuudessaan suosikkeihini. Päästäpä teekutsuille, jossa paikat vaihtuvat milloin hyvänsä ja jossa keskustelu soljuu tolkuttomista runoista vielä älyttömämpiin arvoituksiin. Kovin hermoja rauhoittavat moiset teekutsut tuskin olisivat, mutta ainakaan tylsää ei tulisi.

Hykerryttävistä sarjoista kun nyt on puhe, vihjailtakoon tulevasta taas sen verran, että parin viikon kuluttua on tiedossa naurettava (eikä suinkaan pilkallisesti, vaan ihan oikeasti naurun aikaansaava) Kari Korhosen johtosarja. Tai ainakin toimituksen jäseniä se on hekotuttanut. Toivottavasti se kutkuttaa teidän lukijoidenkin nauruhermoja. Tätä ennen postiluukuista kolahtaa vielä pari Akkaria, joista toivon mukaan löytyy jokaiselle oma hykerryttävä hetkensä.

Kommentit (9)

Vierailija

Sarjakuvahan on Roope-versio Liisa Ihmemaassa piirroselokuvasta eikö olekin? Se on varmaan lehdessä uuden ihmisten näyttelemän elokuvan takia. Omasta mielestäni Liisa Ihmemaassa (ei millään pahalla) on tyhmä kirja ja myös elokuvaversiona täysi floppi, vaikka Roopen seikkailut jonkinmoisessa Ihmemaassa voikin olla hauskempi.

Vierailija

Liiankin helppo oli arvata viime viikon lehdestä, mitä uusi johtosarja mukailee. Itse en pidä paljoakaan mistään Disneyn piirroselokuvista taikka animaatioista, mutta kieltämättä, kun mistä tahansa tehdään Ankka-versio, se on aivan mahtava. Odotan innolla Roopen seikkailua ihmemaassa, sekä nyt kun mainitsitte, sitäkin Korhosen johtosarjaa. (=

OP kuittaa.

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Olipa kerrankin tavallisuudesta poikkeava tarina. Se oli varsin hupaisa omalla tavallaan, mutta loppuratkaisuksi miten Roope pääsi ihmemaasta pois odotin kyllä parempaa. Melko vaisua oli vain herätä unesta jossain 'tusina'kohdassa. Tilanteeksi olisi sopinut, jokin tukalampi paikka, josta Roope olisi pelastunut heräämällä unesta.

Milla-tarinoista en koskaan ole erityisemmin perustanut, joten ei se nytkään säväyttänyt.

Kokonaisuutena lehti oli kuitenkin normaalinumeroa huimasti parempi tuotos. Hienoa! :D

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Yksi vuoden huonoimmista lehdistä. MItä järkeä on tuollaisissa tarinoissa, jotka eivät edes ole "totta", vaan unta. Sama kun jossakin tv-sarjassa näytettäisi jotakin, ja sitten selviääkin, että se oli vain unta... Ja pakkoko taas oli tuota Bernadoa lehteen tunkea??

Vierailija

Perus hauska tarina,se oli hauskaa kun ne oli niin oudon näkösiä ja rahaa oli joka puolella.Hahaa!!!Olise aika hauska kun sitä järjellä miettii.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat