Roope Ankka on nimikkolehtensä Roope-sedän kiistaton ykkössankari. Useimmiten hän kuitenkin ymmärtää antaa tilaa myös muille.

Pankkiiri ja liikemies Roope Ankka on nimikkolehtensä Roope-sedän kiistaton ykkössankari. Sankaruus on erityisen ilmeistä juuri tänään. Kesäkuun seitsemäs on nimittäin Suomen nimipäiväkalenterissa Roopen nimipäivä, ja sen kunniaksi tänään ilmestyvä Roope-setä 6/2013 on omistettu vanhalle visukintulle, joka seikkailee lehden jokaisessa tarinassa.

Ei ehkä äkkipäätä uskoisi, mutta kitupiikki suo juhlalehdessään sankaruuden gloorian lankeavan myös muiden ylle. (Tähän on toki oma osansa myös toimituksella, joka valitsee lehden sisältämät tarinat!) Roopen lisäksi lehdestä on syytä nostaa esiin ainakin kaksi hahmoa.

Kesäkuun Roope-sedän suurin yllätys on ehkä rahasäiliön hovimestarin Juuson osoittautuminen näyttämötaiteelliseksi lahjakkuudeksi tarinassa Syntynyt estradille. Hänet bongataan harrastajateatterin lavalta jopa elokuvatähdeksi. Juuson monipuoliset kyvyt on toki tullut osoitettua jo pankkiiri Ankan palveluksessa. Taskarin lukijat saattavat myös muistaa, että Juusosta on tarpeen tullen jopa supersankariksi. Jos et usko, etsi käsiisi Aku Ankan taskukirja 318 ja käännä esiin sivu 174!

Toinen kesäkuun lehden yllättävä huippuosaaja on vanha tuttu Aku Ankka. Tarinassa Legendaarinen lento ankanpoikien leuat loksahtavat, kun Roope päättää lähettää Akun kohti ilmailun historiaa vanhalla kolmitasoisella lentokoneellaan. Aku ottaa haasteen vastaan, ja aluksi poikien pahimmat pelot ovatkin käydä toteen, kun heidän Aku-setänsä ei ole löytää koneesta edes ohjaussauvaa. Mutta kuinka nopeasti Aku oppiikaan! Katsokaa vaikka tätä taidonnäytettä: 

Onko lukijoiden joukossa muuten lentokoneharrastajia? Tietääkö kukaan, onko Roopen kolmitasolla tarkkaa esikuvaa sarjakuvan ulkopuolisessa maailmassa?

Kommentit (0)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat