Tämän viikon Aku Ankassa päättyvä Mikki-sarja Mies tulevaisuudesta on jälleen nostattanut keskustelun aallot siitä, onko Mikki Hiiri tylsä ja tarpeeton hahmo.


Tämän viikon Aku Ankassa päättyvä Mikki-sarja Mies tulevaisuudesta on jälleen nostattanut keskustelun aallot siitä, onko Mikki Hiiri tylsä ja tarpeeton hahmo. Kukaan ei voi kai kiistää sitä, että kaikki alkoi Hiirestä, ja muut hahmot ovat alun perin syntyneet säestämään Mikin seikkailuja.

Kuitenkin on yhtä selvää, että parhaat hahmot ovat alkaneet elää omaa elämäänsä ja kehittyneet oman universuminsa keskipisteiksi. Aku Ankka lienee tästä paras esimerkki, sillä statistista kestäväksi kansansuosikiksi vaappunut Ankka on jo aikoja sitten ohittanut siimahännän suosiossa, etenkin täällä Suomessa. Maailman laajuisestikin Italian Topolino ja Saksan Mickey Mouse ovat harvat poikkeukset Aku Ankan, Kalle Ankan, Donald Duckin, Anders Andin ja muiden Akun mukaan nimettyjen lehtien maailmassa.

Kaivataanko Mikkiä sitten lainkaan? Harva Aku Ankkaan pantu Mikki-seikkailu kerää arvosteluissa kovin korkeita pistekeskiarvoja, mutta jo mainittu Floyd Gottfredsonin sarja on saanut peräti 4,1/5 kriittisiltä lukijoiltamme. Onko Mikin epäsuosio vain turhankin taajaan esiintyneiden luvalla sanottuna varsin keskinkertaisten sarjojen syytä? Pelastaisivatko vanhat klassikot Mikin epäsuosion suosta? Kaipaatteko lisää Gottfredsonin tai Paul Murryn klassikko-Mikkejä?

Kommentit (77)

Vierailija

Nytpä pääsen hyvin esittämään ideani, joka on saanut melko paljonkin kannatusta täällä ja muuallakin:

Tehkää Mikille pokkari, kuten Iinekselle. Siihen niin klasikoita (Gottfredson, Murray jms.) kuin myös uusia (Casty jms.) ja näitä ihan tavallisiakin. Luulisi, että Mikkikin olisi tällöin suositumpi, kun ei Aku Ankkaan liitetä. Siis Aku Ankka -lehteen. Taskareissa ja Ropsuissa saa todellakin olla, ja pitääkin olla. Mutta lehdestä voisi ottaa Mikit pois, ja tehdä hänelle ikioman pokkarisarjan!

Mikissä ei ole mitään huonoa, mutta nykyisin ei kovinkaan hyviä Mikki-tarinoita tule. Mikki ei kuulu Aku Ankkaan. MUTTA kyllä Aku Ankassakin voisi olla vaikka esim. kerran kuussa mojova Mikki-numero, tai yksi kunnon Mikki-tarina. Ja välillä Akun ja Mikin yhteisiä seikkailuja. Ottakaahan kantaa kaikki, ja etenkin Ankkain julkaisujen toimitus ja kaikki muut!

Vierailija

Kyllä, Mikki Hiiri on todellakin turha ja tylsä hahmo, olen toitottanut asiaan siitä asti kun tänne rekkasin. En enää ole erityisen kiinnostunut Disney-sarjoista muutenkaan, mutta Mikki on oikeasti kaiken pohjanoteeraus. Ja kuka tietää vaikka Aku olisi syntynyt ilman Mikkiäkin? Todistakaa ettei olisi! Ja eihän kaikki todellakaan Mikistä alkanut vaan itse asiassa siitä kovasti Mikin näköisestä jäniksestä jonka nimeä ehn nyt saa päähäni. Mikäli pitkäkorvan oikeuksia ei olisi huijattu Disneyltä, olisi hän nty varmaan Mikin tilalla. Eli en kykenen ymmärtämään tätä "hiirestä kaikki alkoi"-juttua. Jäniksestähän se hiirikin alkoi.  Ainoa jotenkin varteenotettava Mikki-sarjis on Wizards of Mickey-saaga, joka on suomessa jäänyt valitettavan pieniin mittasuhteisiin. Esim. Italiassa ja Ranskassahan sarjaa on julkaistu PALJON. Miksei suomessakin? Vaikka onhan Mikki tässäkin sarjassa ärsyttävä ja jopa lapsellinen (kuten aina?), mutta onhan jutussa sentään fantasiaa mukana! Mikäs sen parenpaa?

 

Minun puolestani Mikin voisi aivan hyvin heivata roskakoriin. Mutta... Sittenhän ei olisi ketään ketä haukkua? Ehkä tyhmässä siimahännässä onkin edes yksi hyvä puoli?

 

Ja älkää pliis vedelkö vesimeloneita nenään minun mielipiteeni takia, se on hyvin epäterveellistä. Siihenhän voisi vaikka tukehtua!

 

-Keep calm and call Bilbo baggins-

___Aku Ankka___
Liittynyt17.6.2008

Minusta Mikki on erittäin tylsä hahmo. Pidän erittäin harvasta Mikki sarjasta, mutta niistä jotka pidän ovat melkein parempia kuin parhaat Ankka tarinat XD. Uskon että Murrayn ja Gottfredsonien tarinoiden lisäys voisi aiheuttaa sen että osa suorastaan rakastaisivat Mikkiä, kun taas osa ei åitäisi siitä enään pätkääkään. Minä pitäisin siitä paljon jos tulisi enemmän näitä klassikkoita lehtiin ja taskareihin.

Tämmöinen vanha sivujen käyttäjä joka täällä käy piipahtamassa silloin tällöin!

....
Liittynyt19.1.2013

Hyvänenaika, varsinkin silloin kun Mikki seikkailee salapoliisitarinoissa, ne vasta hyviä ovatkin. Niinkuin kaikki muutkin Mikki-tarinat. Voihan se olla tylsä hahmo, mutta ei kai sentään turha? Niin tietysti, jos on joku 15-vuotias Mikki tuntuu tylsältä ym. Mutta onko sitten Akun ainaisia toilailuja kivempi lukea, kun Mikin jänniä dekkarijuttuja.

Miksiköhän kukaan ei lue Valtiopelin sääntöjä, kaikki vaan tulee mukaan jollain miljardin ihmisen ydinasevaltioilla?

KaukoJulma
Liittynyt7.12.2012
dipsy

Hyvänenaika, varsinkin silloin kun Mikki seikkailee salapoliisitarinoissa, ne vasta hyviä ovatkin. Niinkuin kaikki muutkin Mikki-tarinat. Voihan se olla tylsä hahmo, mutta ei kai sentään turha? Niin tietysti, jos on joku 15-vuotias Mikki tuntuu tylsältä ym. Mutta onko sitten Akun ainaisia toilailuja kivempi lukea, kun Mikin jänniä dekkarijuttuja.

Kyllä, Akun ainaiset toilailut on niin hauskoja, että Mikin tappavantylsät dekkari tarinat kyllä jää sata kertaa huonommiks.

Vierailija

Ei Mikki huono ole mutta itse kelaan jotkut tarinat sentakia koska en juurikaan välitä näistä salapoliisi sarjoista koska olen lukenut niitä liikaa.Kannatan One piecen ideaa ja sinne väliin vois laittaa pari

dekkaripähkinää koska nehän taitaa olla suosittuja.

Lubu7
Liittynyt26.10.2011

Ei todellakaan. Mikki on hyvin tärkeä hahmo. Dipsy olen aikalailla samoilla linjoilla kuin sinä. Ja siten ne jotkut tarinat joissa se seikkailee Hessun kanssa ovat hyviä.

Vierailija

Olen One Piecen kanssa samoilla linjoilla ja haluaisin että tuollainen tehtäisiin. Olen itsekkin miettinyt että Mikille voisi tehdä jonkun julkaisun. Esim, pokkarin, satasivuisen.. Ja jotain muuta tälläistä, mutta lehdestä pois. :)

Vierailija

Joopa joo, en tykkää Mikistä. Yleensä hyppään kaikki Mikki Minni Hessu Eka Vekara sarjat yli, mutta on myös Mikki tarinoita joita luen.Vanhan linnan salaisuus on paras. Ultrasankarit VS Paha seiska oli tosi hyvä, ja siihen Mikki ja kumppanit sopivat kuin nakutettu. Ei siis liikaa Mikkiä. Kun hänet laitetaan esim. Akun kanssa samaan sarjaan, silloin tuo ärsyttävä siimahäntä oikeastaan aika mukava ;D

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Luen yleensä aina Mikki Hiiri-tarinat, mutta en pidä yhtään Gottfredsonin Mikistä. Eli jos Mikkiä tulee, niin mielellään Paul Murryn piirtämänä. Murryn tarinat ovat aina jännittäviä ja hyviä.

Vierailija

Mielestäni Mikki Hiiri on hyvä hahmo, mutta hänen tarinansa on todella pitkiä. Jos tarinat olisivat vähän lyhyempiä olisi varmaan lukijoitakin enemmän.

TikruFanny
Liittynyt28.8.2010

Mikki on mainio hahmo,erityisesti vanhoissa seikkailuissa. Uudet Mikki-tarinat taskareissa ovat kuitenkin yleensä tylsiä ja jotkut tarinat jopa liian "moderneja" (En tiedä ymmärrättekö,mitä tarkoitan?) Uudetkin Mikki-sarjat voivat mielestäni olla kiinnostavia.kunhan niitä ei ole jalostettu liian pitkälle. Yleensä ottaen Mikki on mielestäni hyvä hahmo ja tuo vaihtelua Ankka-aiheisiin tarinoihin.

Don McAnkka
Liittynyt26.10.2009

Osa Mikki- tarinoista on mielestäni tylsiä, jopa turhia, mutten taas haluaisi, että Mikki Hiiri heitetään sivuun. Varsinkin klassiset poliisisarjat (Kalin kynsi) tms. ovat hyviä. Uudemmasta tuotannosta tulee ensimmäisenä mieleen Castyn loistavat, uusklassikkotarinat. Mutta tylsistä seikkailuista voi minun puolestani luopua. One Piecen idea kuulostaa hyvältä ainakin minun korvaani, mutta kyllä Mikki on paikan viikoittaisessa Akussakin lunastanut.

Vierailija

Anteeksi Mikki-faneille, mutta sanon silti, että Mikki "Mysteeri" Hiiri on surkea hahmo. Kaipaisin häneltä enemmän monipuolisuutta, ettei hän aina olisi rikoksia ratkaisemassa. Eihän kaikki Aku-tarinatkaan liity hänen huonoon onneen!

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Klassikko-Mikkejä ehdottomasti lisää! Nykytarinoissa juonet ja piirrokset ovat aivan eri tasolla wanhoihin seikkailuihin verrattuna, ja vaikka Eka Vekara tai jo mainittu siimahäntä eivät ole suosikkejani, Mies tulevaisuudesta oli parhaita Akkarin jaksoja pitkään aikaan. Ankkatarinat ovat mielestäni kiistatta parhaita, mutta huippusarjojen listalle pääsevät myös sellaiset hiirilegendat kuin Mustakaavun ensirötökset, Luolamiesten saari ja Yölinnan salaisuus.

Vierailija

Mielestäni voisi tulla enemmän klassikoita. Mies tulevaisuudesta on paras mikki tarina Pitkään aikaan.

Cato
Liittynyt18.6.2012

Mikki EI ole tylsä! Ei ainakaan Floyd Gottfredsonin Mikki.

FG:n Mikki-tarinat ovat rikkaita ja omaperäisiä, ja niihin kannattaa tutustua. FG:N Mikki ei välttämättä ole mikään lasten Mikki, vaan osa tarinoista on moniulotteisia.

Mikin huono maine johtuu lähinnä siitä, USA:ssa Mikistä muokattiin aikoinaan pliisu ja ylimakea hahmo jenkki-lapsille mm. Mikki-kerhot. Myös 1970-1980 lukujen Mikki-sarjikset olivat huonoja.

Itse kannatan että Floyd Gottfredsonin Mikistä julkaistaisiin samantyyppinen kirjasarja joka tehtiin Carl Barksista! Mutta paljon halvempi versio!

Italiassa on meneillään jo vastaava projekti:

http://store.corriere.it/fumetti/gli-anni-d-oro-di-topolino/M4OsEWcVx8QA...

FG:n muutama Mikki-tarina on ehkä liian "poliittisesti epäkorrektia", mutta silti katson että olisi kulttuuriteko julkaista myös nämäkin tarinat, silläkin riskillä etteivät täytä kaikkien maailmakuvaa.

Jos nämä julkaistaan niin kannattaisi kyllä vältää ne virheet joita tehtiin Carl Barks-kirjaston julkaisun yhteydessä, mm. suppea markkinointi, liian kallis painoasu (kovat kannet jne...)….

Kannatan myös Mikille omaa julkaisua Iines-pokkarien tyyliin.

Nykyisistä piirtäjistä Casty on puhaltanut uutta henkeä Mikkiin, hänen tarinansa ovat rikkaita. Lisää Castya!

PS Viime viikkojen Akuissa julkaistu FG-tarina ei tee oikeutta, ruutujako on väärä ja ruudut ovat liian pieniä.

PS2 Ne jotka taas sanovat että ei kannata tai eivät halua että julkaistaan Mikin omaa pokkaria tai mitään muutakaan erillistä Mikki julkaisua, niin teille sanon ÄLKÄÄ OSTAKO! Mutta antakaa muiden nauttia Mikistä!

vikke98
Liittynyt20.4.2010

Mikki on maailman tylsin sarjakuvahahmo!Esittää niin hyvää ja parasta ratkomalla mysteerejä.Mokoma siimahäntä!Klassikot on 100% parempia kuin nykyajan ääliö tarinat!Vihaan Mikkiä ja saisi julkaista Mikistä vain klassikoita.

Vierailija

Mielestäni Mikki on hyvä hahmo. Se minkä takia Mikkiä haukutaan tylsäksi johtuu siitä, että sarjat toistavat itseään kun Mikki ratkoo rikoksia melkein aina. Aku-sarjakuvat taas ovat suosittuja, koska Akun saa ihme kyllä sopimaan minkälaiseen sarjakuvaan tahansa esim. johonkin vitsisarjaan tai seikkailemaan ulkomailla Roopen ja/tai ankanpoikien kanssa. Mikki Hiiri suosio voisi nousta vitsisarjoilla, vanhoilla sekä mahdollisesti myös uusilla, koska se olisi huomattavaa vaihtelua Mikin rikosten tutkimiseen keskittyviin sarjakuviin.

Vierailija

Olen sitä mieltä, että Mikille oma julkaisu. Niiden ei tarvitse lukea/ostaa, jotka eivät Mikistä pidä. Itsestään selvää mielestäni olisi, että sarjassa pitäisi olla nimenomaan wanhaa Mikkiä. Mainittujen Gottfredsonin, Murryn ja Castyn lisäksi pitäisi julkaista kahmaloittain hiukan vanhempaa italialaista Mikkiä 1950-80 -luvuilta. Taskareissahan näitä julkaistiin alkuaikoina, mutta määrällisesti paljon vähemmän kuin Akua. Ns. varastossa olisi vaikka kuinka paljon mestarillisia töitä tekijöiöltä Carpi, Scarpa, Chierchini, Bottaro, Gatto jne.

Vierailija

Ei ei ei ei ei ei ei ei!

Toimitus tekee mielestäni huonon jutun, jos poistaa Mikin taskareista, ropsuista akkareista ja tulisi joku hölmö pokkari.

Mikki on todella hyvä hahmo! Minua ei yhtään pänni,että aina ratkaisee rikokset. Hyviä Mikki tarinoita on todella paljon, vaikkakaan ne ei ole Gottfredsonilta. Yksi hyvä esimerkki hyvästä Gottfredson tarina on Taskarin erikoisnumero Ruotsalaisessa tulitikuissa.

Eli ei missään tapauksessa pokkaria. Mikki on tosi hyvä hahmo!

Vierailija

Onhan Mikki tylsä mutta hänen paikkansa on Taskareissa roopeissa ja Akussa.

::.timippa11.::

Vierailija

murryn ja gottfredsonin mikki-sarjat ovat hanurista. Laittakaa lehteen mielummin feriolin aku§mikki -tarinoita, ne on huippuja.

Vierailija

En ole varsinaisesti mikään Mikki fani, mutta ilman Mikkiä Aku Ankasta puuttuisi sitä jotain!

Viitatar2 - Kiitos ja kumarrus!

McJuoru
Liittynyt22.10.2009

Mikki on hyvä hahmo! Lisätkää vaikka tarinoita, joissa on myös Eka Vekara mukana. Ne tarinat eivät ole yleensä rikosten ratkaisemista. Itse rakastan tarinoita, joissa Eka Vekara on mukana!

Vierailija

Nytpä pääsen hyvin esittämään ideani, joka on saanut melko paljonkin kannatusta täällä ja muuallakin: Tehkää Mikille pokkari, kuten Iinekselle. Siihen niin klasikoita (Gottfredson, Murray jms.) kuin myös uusia (Casty jms.) ja näitä ihan tavallisiakin. Luulisi, että Mikkikin olisi tällöin suositumpi, kun ei Aku Ankkaan liitetä. Siis Aku Ankka -lehteen. Taskareissa ja Ropsuissa saa todellakin olla, ja pitääkin olla. Mutta lehdestä voisi ottaa Mikit pois, ja tehdä hänelle ikioman pokkarisarjan! Mikissä ei ole mitään huonoa, mutta nykyisin ei kovinkaan hyviä Mikki-tarinoita tule. Mikki ei kuulu Aku Ankkaan. MUTTA kyllä Aku Ankassakin voisi olla vaikka esim. kerran kuussa mojova Mikki-numero, tai yksi kunnon Mikki-tarina. Ja välillä Akun ja Mikin yhteisiä seikkailuja. Ottakaahan kantaa kaikki, ja etenkin Ankkain julkaisujen toimitus ja kaikki muut!

One Piece - 19.7.2010 18:41

Nimetkää Aku Ankan Taskukirja Pelkästään Taskariksi. Sitten olisi hyvä. Mutta en Haluaisi siltikkään Mikkiä Pois ite akkkarin sivuilta.

Vierailija

Kyllä akkarissa saa olla Mikki-sarjoja, vaikka ne eivät usein juoneltaan ole kummosia. En minä niitä kokonaan lehdestä kieltäisi, ei Mikki sentään niin huono hahmo ole. Vanhoja Akkareita lukiessa törmää hyviin Mikki ja Hessu-seikkailuihin, joiden juoni on mahtava ja lennokas. Nykyään ei ole tullut vastaan yhtä hyviä Mikkin ja Hessun seikkailu tarinoita. Tuntuu siltä, ettei Mikki ja Hessu enään seikkaile missään sarjassa yhdessä sillä tarinoissa on aina vain yksi päähenkilö.

Kaipaisin siis Aku Ankkaan enemmän tarinoita, joissa Mikki ja Hessu seikkailevat kahdestaan. Ne saavat olla vaikka toiveuusintoja, ei sillä ole niin väliä.

Kiitos.

Vierailija

Anteeksi, että menee nyt tuplapostauksen puolelle, mutta haluisin sanoa vielä mielipiteeni asiasta. Aku Ankka muuttuisi mielestäni ihan tylsäksi jos Mikki-sarjat postettaisiin siitä kokonaan. Akkari on muutenkin täynä sarjoja jossa Aku on vain päähenkilönä. Akkarin sivuilta ovat kadonneet melkein kokonaan Pelle Peloton, Roope-setä ja Iines tarinat. No joo, ehkä Iineksellä on omalehti, mutta mielestäni Iines tarinoita voisi olla silti Aku Ankassa silloin tällöin. Silloin olisi paljon monipuolisempaa sisältöa, eikä aina niitä samoja tarinoita lehti täynä.

Vierailija

Mikki ei itsessään ole tylsä, mutta n. uolet Mikki tarinoista on yleensä tylsiä... Mikki dekkarit ovat mahtavia! En nyt tiedä onko se tylsä?

Vierailija

Mikki on hyvä hahmo, mutta tarinan täytyy olla oikea myös... tylsät mikki-tarinat - joissa kestää kauan ennen kuin alkaa tapahtua - jätän usein lukematta... Kun taas ne mikit, joissa tapahtuu ja on muitakin hahmoja kuin mikki + poliisit, ovat hyviä

Vierailija

Mikki on hyvä hahmo, mutta tarinan täytyy olla oikea myös... tylsät mikki-tarinat - joissa kestää kauan ennen kuin alkaa tapahtua - jätän usein lukematta... Kun taas ne mikit, joissa tapahtuu ja on muitakin hahmoja kuin mikki + poliisit, ovat hyviä

Vierailija

Hmmm... Vaikea sanoa. Gottfredsonin Mikki -tarinat ovat parhaimpia. Ne tekevät Akkarista "nostalgisen", vaikkei tuo hiirulainen suosikkeihini kuulukaan.

Vierailija

Minun mielestäni UUDET Mikki tarinat saisi poistaa akkarista ja taskareista vaikka kokonaan. Vanhat tarinat taas ovat ihan eri asia. Esim: Taskarin parhaat pokkareissa ne olivat hyviä, ja niitä olisi voinut lukea vielä lisääkin.

Plutoa
Liittynyt1.10.2008

Mikkikin on ihan hyvä mutta joskus se käy hieman tylsiksi! Laittakaa Eka Vekaraa ja Atomiinusta enemmän! Taskareissa pitäisi olla vähintään 1 mikkitarina. Aku Ankka lehdestä ne voisi poistaa kokonaan. Myös Mikki-pokkari olisi hyvä idea.

Vierailija

Minusta vanhat Mikki-klasikkotarinat ovat parhaimpia! Uudet tarinat missä on Mikki ja poliisit ja jossa Mikki ratkoo jonkun mysteerin on jo vähän kulunut idea. Suorastaan jo klisee. Enemmän saisi tulla Mikki-klasikkotarinoita. Ei kuitenkaan jätetä kokonaan Mikkiä pois Aku Ankasta.

Vierailija

Mikki ei ole tylsä( ainakaan minun mielestäni). Koska hän seikkailee monissa tarinoissa! Ja on jännää lukea seikkailutarinoita, kun ei tiedä mitä niissä tapahtuu.

Vierailija

Minun mielestäni Mikki on kyllä tylsä hahmo, mutta ei Mikki-tarinoita silti pidä pois ottaa. Kun on tuommoisia tarinoita ja hahmoja, joista ei pidä, niin silloin muut hahmot tuntuvat paljon paremmilta. Näin siis lyhyesti ja ytimekkäästi minun kantani. -Mm

Vierailija

Mikki on mielestäni tylsä kun en noita salapoliisi tarinoita hirveästi diggaa, mutta kuten juuri tuo ''mies tulevaisuudesta'' oli erittäin hyvä.

Vierailija

Mikki on välillä tylsä. Joissain lukemissani Aku Ankoissa Mikki ei ole oikein välittänyt siitä miten Akulle aina sattuu. Ja jos kerran Mikki on Akun kaveri hän ei ole koskaan auttanut Akua niin eihän sellainen mikään ystävä ole!

Vierailija

Mikki on niin perhanan ylimielinen että ottaa pattiin välillä lukiessa.

Mutta vanhat mikit on kyllä hyviä!

Vierailija

Onhan ne mikit tylsiä ja ne sais hävittää aku ankasta ja siirtää johonkin mikki lehteen

Vierailija

vanhat mikit on hyviä.niissä mikki sentään jäi vangiksi ja meinasi monesti kuolla,mutta nykyään mikki aina selviää mutkitta!justiinsa joo!

Vierailija

musta mikki tarinat on kyllä hyviä varsinkin noi feriolin mies tulevaisuudesta on mielestäni erittäin tärkeä eka vekaran suhteen:)

Vierailija

nykyään aku ankan mikki tarinat ovat tylsiä: samat juonet on pyritetty moneen kertaan ja uudet piirtäjät tekevät niistä erityisen surkean.

olen ehdottomasti vanhojen kannalla. niitä uudestaan tai nykysiä harvemmin.

60-90-luvun mikit olivat rautaa

Vierailija

Akkarissa Mikki-tarinat ovat yleensä aina niitä tylsimpiä. Yleensä ne aina vain kelaavat samaa rataa eikä niistä ole paljoa sitä huumori puoltakaan... Vain Mikki Hiiren klassikko tarinat ovat mielekästä lukemista, mutta muuten vähän Akkarin täyte puolta...

Vierailija

Mikki on mukava hahmo mm. Dekkaripähkinöissä, AATK 280 Mustan kuulan maa ja lukuisia muita. Kun oiken mietitään mikki antaa useille tarinoille vilinää ja hauskuutta Esim. Wizard of the mickey ja muita sarjoja.

A r s k a
Liittynyt18.6.2012

Pitää muistaa, että Mikki Hiiri oli jo ennen Aku Ankkaa. Minä ainakin pidän Mikki Hiiri-tarinoista, etenkin klassikoista. Ja onhan Mikki Hiiri mukava hahmo, joten en ymmärrä suosion laskua. Olisiko niin, että Aku Ankan suosio on kasvanut niin paljon, että Mikki Hiiri on jäänyt sananmukaisesti varjoon. Mikki Hiirtä ja sen suosiota ehkä auttaisi, jos Mikki-tarinoita julkaistaisiin entistä enemmän. Etenkin niitä klassikoita ja jatkosarjoja. Esimerkiksi tuosta Eka Vekaran ensiesiintymis-tarinasta pidin erittäin paljon, ja kun se oli jatkosarja, odotin seuraavassa Akkarissa ehkä eniten tätä jatkosarjaa.

-Ankkaetsivä

Vierailija

Tarinoiden tekijät ovat hyviä, mutta tylsä se Mikki on. Kun esim. Akun kiukkuisuus tai Hessun tohelous antavat hahmoille inhimillisyyttä, Mikki aina oikeutta puolustavana ja täydellisenä hiirenä alkaa olla aika tylsistyttävä. Ei mitään uusia Mikki-pokkarisarjoja!

Gabi47
Liittynyt2.6.2010

Kyllä kaipaisivat.Nykyään kaikki Mikki sarjat ovat vain todella tylsiä,ja usein en edes lue niitä.Paul Murrya en kyllä kaipaa(Mistäköhän johtuu?)mutta Floyd Gottfredsonia kylläkin,koska piirrosjälki on parempaa,eikä tarinoissa ole aina mysteereitä.

Vierailija

Onhan ne Mikki tarinat vähän tylsistyttäviä mutta en silti poistaisi Mikkiä kokonaan.

Vierailija

No, onhan Mikki vähän tylsä. Mun mielestä sitä ei kuitenkaan pitäisi kokonaan poistaa, mutta Mikki-sarjoja voisi olla reilustikin vähemmän. Tälläisiä Mikki-klassikkoja pitäisi olla enemmän, koska ne on parhaita Mikki-juttuja.

Vierailija

Uudet Mikkisarjat ovat heikosti piirrettyjä, noin alkajaisiksi. Tarinatkin ovat kyllä aika ohuita juoniltaan. Tosin Aku-jutuissa on havaittavissa trendi samaan suuntaan. Parempia tarinoita, niin hahmo kuin hahmo jaksaa kiinnostaa paremmin.

Vierailija

Mikki-sarjan luettavuushan riippuu täysin tekijästä. Esimerkiksi Paul Murryn perinteinen Mikki + Hessu salapoliisitoimistossa on melko tylsää luettavaa. Mutta parasta ovat ehdottomasti Gottfredsonin ja Scarpan Mikit =) Mikin luonne vaihtelee siis hurjasti Murryn aikuismaisesta, kauluspaitaisesta hiirestä hilpeään siimahäntään :D

*

Vierailija

Jos Mikki lähtee,minä lopetan tilauksen!Mitä jos lehtiin tulisi pelkkää Akua, Miten luulette Mikki fanien suhtautuvan?Kaikkien mielestä Aku ei ole paras hahmo, vaikka jotkut niin sanovatkin.Eikö olisi aika puolueellista vähentää Mikkiä ja lisätä Akua? mikkiä syrjitään enemmän,koska kaikki haluavat ankkoja lehteen. Kaikki alkoi hiirestä,ette voi kieltää sitä.

Vierailija

Minusta ankkatarinoita voisi tulla enemmän, vaikka Mikin kustannuksella. Tietenkin ovathan jotkut Mikki- sarjat aivan loistavia, mutta usein jätän kyllä ne lukematta. Vaikka uusi lehti Mikkiä varten.

Vierailija

nykyään mikki on tylsä etsivä,mutta ennen tavallisena hiirenä se oli praempi.pidän mikistä vain "aku ja mikki"tarinoissa ja parissa muussakin

Vierailija

Osa Mikeistä on hyviä, kuten "lyhyet erikoiset" ja ne vanhat alkuperäiset. Mikille voitaisiin tehdä oma lehti, mutta Mikkiä ei kuitenkaan poistettaisi kokonaan Aku Ankasta. Kuten Aku-lehdessähän on myös Roopea ja Iinestä vaikka, niilläkin on jo oma lehti.

Mikkiä voisi kuitenkin uudistaa jotenkin, Mikki sarjat ovat saman tapaisia.. kaikissa Mikki on etsivä ja se jäljittää jotain Mustakaapua tai Musta Pekkaa. :D

Vince
Liittynyt18.6.2012

Ei Mikki ole tylsä, pikemminkin tasainen luonne. Mutta kyllä hänkin välilläö innostuu liikaa ja siksi hän onkin aika hauska. Vanhoissa tarinoissa hän onkin parempi kuin uudemmissa. Onhan hän välillä itserakas, mutta ei se kamalasti haittaa. Pitää hahmojenkin olla erilaisia keskenään. Ja Akuun verrattuna hän on aikuismaisempi, mikä on vaan hyvä juttu. Niin ja sankarihahmot ovat yleensä vähän "tylsempiä" kuin muut.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat