Aku Ankan sarjoissa on usein hassuja tapoja ja mitä kummallisimpia juhlaperinteitä, joita Suomessa ei tunneta juuri lainkaan.

Aku Ankan sarjoissa on usein hassuja tapoja ja mitä kummallisimpia juhlaperinteitä, joita Suomessa ei tunneta juuri lainkaan. Kiitospäivän kalkkuna, halloweenin juhlinta ja pääsiäispupu eivät ole meille suomalaisille ihan niin tuttuja kuin trullit, juhannuskokot ta joulukinkut tykötarpeineen.

Varsinkin ennen vanhaan Akkarin suomennoksissa outoja amerikkalaisia tapoja pyrittiin joskus rankallakin kädella suomalaistamaan: Barksin halloween-tarinan suomennoksessa kaaoksen aiheutti laskiaisnoita, kalkkunoista puhuttiin kanapaisteina, baseball suomennettiin johdonmukaisesti pesäpalloksi tai eksoottisia paikkoja eurooppalaistettiin.

Nykyään emme runtele moisia seikkoja ainakaan kovin pahasti vaan annamme lukijoiden rauhassa tutustua erilaisiin outoihinkin perinteisiin. Esimerkiksi tämän viikon johtosarjassa pomppiva pääsiäispupu, joka kätkee munia puutarhaan, on kaartelematta käännetty. Yksi seikka sen kuitenkin erottaa suomalaisesta arkitodellisuudesta. Nimittäin Suomen sää ei vielä salli munien kätkemistä puutarhaan...

Kenen perheessä pääsiäismunien kätkeminen muuten on perinteenä?
Hyvää pääsiäistä toimituksesta!

Kommentit (55)

Vierailija

Meillä...jo monta vuotta. Nyt alkavt jo etsijät olemaan liian vanhoja. Idea tuli joko Akkarista tai jostain vanhasta amerikkalaisesta tyttökirjasta.

Vierailija

Ei ainakaan meillä mitään munia piillotella.Ja tiedän tuon Laskiaisnoita tarinan,mietinkin lueskellessani sitä vanhaa Akua että:HÄH?!

Vierailija

Ei piiloteta meidänkään kodissa, mutta suklaata ja munia tykkään kuitenkin tietysti syödä.

Vierailija

Meidän perheessä äiti piilottaa aina pääsiäismunat minulle ja pukkuveljelleni.Ei sen takia että minä haluaisin,vaan sen ´takia että pikkuveli on pieni vielä ja seon perinne.

Vierailija

Meillä ei pääsiäismunia kätketä, mutta perinteenä on pääsiäisenä aina, että miltein koko suku menee sukumme tilalle, ja siellä jutustellaan, ja leikitään vaikka mitä. :D Ja lopuksi kaikille jaetaan Fazerin Mignon munat. ;D Tämän viikon Aku Ankka-lehti oli mainio! Pitkästä aikaa taas Lauri Lokki tarinoita/tarina, onhan hän paras hahmo! Tarinan juoni ei ollut kovin kummoinen, mutta hyvä kumminkin, joten tarina ansatsee kasin. Sitten oli vielä se Barksinkin tarina, tosi mahtavaa! Tehkää tälläisiä lehtiä enemmänkin! Koko lehti saa numeroksi ysin! Sami-96

Vierailija

Ei meillä pääsäismunia kätketä. Fazerin Mignon-munat maalasin ja söin pääsiäisenä.

Kyllä meillä piilotetaan pääsiäismunia taloon. Olisikin joskus kiva kokeilla millaista olisi etsiä niitä puutarhasta... Hyvää pääsiäistä teille sinne toimitukseenkin!:):):)

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Meillä ei olla koskaan piilotettu pääsiäismunia, mutta pääsiäiskokko on aina. Pian taas muutaman makkaran saa syödä :). Hyvää pääsiäistä myös toimitukseen!

Vierailija

Meillä ei ole tapana kyllä kätkeä pääsiäismunia, mutta kyllä me niitä syödään! Tämän viikon Akkarista sen verran, että oli ihan kelpo johotsarja, Barksin tarinan olin jo lukenut ja Lauri Lokki -tarinan juonesta en ihan saanut kiinni. Oli muuten ihan kelpo Pepi-yksisivuinenkin! numero: 7+

Vierailija

Meillä kyllä on aina kätketty suklaamunia ei puutarhaan, vaan kotiin, ja pääsiäisenä kukkokin kuulema munii.Suklaamunien kätkentä on ihan hupaisaa, pienempänä se pääsiäiskukko muni sänkyynkin. Akkari oli hauska arvosana 9.Ja hyvä että pyritte pitämään alkuperän tarinoissa, eikä väännetä hirveesti suomennoksia. Hyvää pääsiäistä toimitukselle ja muille ankkahulluille. :D

Vierailija

joo! Meillä ainakin käy pääsiäispupu piilottamassa pääsiäismunia,mut ei pihalle vaan kotiin,onneks! menis suklaamunat ihan märäks!

Kommentoinpa vielä uusimman Akkarin: "Pupu pulassa" -tarina oli ihan hyvä. Mahtoi olla pääsiäispupulla rankkaa varoa Perttu Puolijauhon ansoja!:) Arvosana: 9+ Barksin "Tanssipyssy" -sarja oli minun mielestä parhain. Se oli kertakaikkiaan mainiota lukemista (Kuten kaikki muutkin hänen tarinansa:D). Hiukan näytti inhottavalta kuitenkin, kun jolta kulta Ankanpojista tuli Riksuraksu muroja korvista ulos! Mutta ei kai mikään ihme jos on syönyt niin monta pakettia niitä... Arvosana: 10 Pepi -tarina taasen oli keskiverto-tasoa. En kovinkaan paljon välitä Pepistä. Arvosana: 7- "Donitsiralli" oli tosi hauska. Mukavaa kun näki pitkästä aikaa Lauri Lokkiakin. Arvosana: 9½ Ja viimeinen tarina "Käy se näinkin" oli ihan OK. Perus Al Taliaferroa. Arvosana: 7 Tässä vielä top 5 -lista tarinoista: 1. "Tanssipyssy" 2. "Pupu pulassa" 3. "Donitsiralli" 4. "Käy se näinkin" 5. "Karvaharmi" 4.

Tapsa99
Liittynyt7.9.2008

Meilläkään ei pääsiäismunia piilotella. Uusin Akkari oli mainio, paras tarina oli Barksin tarina. Se oli niin hauska. Ja oli hyvä, kun pitkästä aikaa oli Lauri Lokkiakin!

Vierailija

Meillä ei ole enään kätketty pääsiäismunia sen jälkeen kun täytin 10- vuotta. olen nyt 12-v. Monissa perheissä se on joka pääsiäisen tapa.

Vierailija

Meillä kätketään melkein aina. Paras tarina uudessa akkarissa oli tanssi pyssy ja pupu pulassa oli toisiks paras.

Vierailija

Meillä ei enään piilotella,mutta syodään.Hyvää pääsiäistä teille toimitukseenkin.

Vierailija

Meilläkään ei pääsiäismunia piiloteta, mutta aamulla niitä on mystisesti ilmestynyt posliiniseen pääsiäsikukkoon. Akkari oli ihan kohtalainen, kansikuva oli hyvä. Hyvää pääsiäistä myös toimitukselle!

Vierailija

Onneks nykyään tarinoita ei suomenneta tyhmästi. Uusin akkari oli ihan keskitasoa. Parempiakin pääsiäistarinoita on nähty. Meillä ei pääsiäismunia tuonne lumeen piilotella. Tosin meilläkin on posliininen kukko johon laitetaan suklaamunia.

Vierailija

Meidän mummu kyllä piilottelee pääsiäismunia kotiinsa. Uusin akkari oli taas hyvää peruskamaa. Tykkäsin eniten ensimäisestä puputarinasta ja Barksin tarinasta. Molemmat olivat 10-. Lauri Lokki ei kauhean hyvä 6½. Loputkin tarinat hyvää eli annan kokonaisarvosanaksi 9-. Taas kerran hyvää akkaria.

Vierailija

Meillä lyötyy aina pääsiäsaamuna sängyn liepeiltä kätketty muna! Ja oli taas maan mainio akkari,varsinkin johtosarja.

Vierailija

Eipä sitä meilläkään piilotella lumihankeen eikä mihinkään muuallekaan pääsiäismunia. Mutta kyllä niitä pääsiäismunia tietenkin syödään. Tämän viikon Aku Ankka oli siinä keskitasolla. Pääsiäistarina oli ihan hyvä, mutta oli sitä parempiakin löytynyt.

Vierailija

Meillä on sellainen savinen kukko johon suklaamunat "ilmestyvät" aamulla. Munien kätkeminen puutarhaan ei todellakaan taida olla se suomalaisittain järkevin vaihtoehto...

Vierailija

kun olin pieni meillä piilotettiin munat sisälle sunnuntai aamuna. joskus myös oli niin ettäm pipoon oli laitettu munat jotka 'kukko oli muninut'

Vierailija

Meillä ei päääsiäismunia piiloteta koska ne ehtii "kadota" jo ennen piilotus päivää, mutta kokkoa poltetaan ja muita pääsiäis perinteitä löytyy...

Ankkarock
Liittynyt14.5.2008

Meillä ei enää pääsiäismunia piilotella. Ei siitä kuitenkaan kuin muutama vuosi ole, kun viimeksi löysin Suklaapupun hyllystä. Pääsiäinen on nyt mennyt, mutta iloitsemista riittää. Kiitos jälleen kerran mainiosta blogista.

Vierailija

Meillä ei ole ikinä pääsiäismunia piilotettu, mutta aina on syöty pari suklaamunaa. Meillä ei ole minkäänlaista pääsiäisperinnettä paitsi että yleensäkin juhlapäivinä syödään lättyjä... Uusin lehti oli ihan keskitasoinen

Vierailija

Meillä ei ole ikinä pääsiäismunia piilotettu, mutta aina on syöty pari suklaamunaa. Meillä ei ole minkäänlaista pääsiäisperinnettä. Uusin lehti oli ihan keskitasoinen

Vierailija

Joskus pienempänä piiloteltii munia mut ei enää 4 vuotee oo tullu etittyy, vaiks pikkuveli kyl etti. Mun mielest on vaa just kivaa et suunnillee suoraa käännetää, ku sillai tulee vähä outoikii asioit vähä tutummaks ja osast muutekii häviäis muute idea, jos BillaBong-saaret ois vaikka Ahvenanmaa...

Vierailija

Meillä pääsiäismunien kätkeminen on perinne. Minun mielestäni se oli tyhmää, että muuteltiin erilaisia perinteitä suomalaisemmiksi. Sehän on mukavaa, kun voi hauskan sarjakuvan avulla oppia uusia, tuntemattomia perinteitä.

Vierailija

Pääsiäisenä mökillä ollessamme aina vanhemmat ja minä piilotellaan suklaamunia pikkuveljien löydettäviksi (Ja meikä saa osansa myös). Ei se "perinne" ole, mutta niin on kuitenkin.

Vierailija

Me olemme aina pääsiäiset mökillä ja meillä on tapana pääsiäissunnuntaina piiilottaa herkkukori, jossa on yleensä suklaamuna ja pääsiäismakeisia.

Vierailija

Eipä ole meillä tapana munia piilotella, mutta toisaalta voisihan se olla kivaakin :) pitää joskus kokeilla

Vierailija

Meillä piilotetaan aina pääsiäismunia. ne piilottaa "pääsiäispupu". On niitä joskus tainnut löytyä kesälläkin :) on se ihan hauskaa etsiä niitä, joskus tosin meinaa mennä hermot kun ei löydä kaikkia(hauskaa se pääosin on). Pääsiäispupu jättää joskus(ainakin ennen jätti) ohjeet että montako pääsiäismunaa on. Ja esim. että korkeimmalla olevat on minun isoveljelle, ja matalimmalla olevat pikkuveljelleni. Kannattaa joskus kokeilla(jos kärsivällisyys riittää;D)!

Vierailija

Meillä pääsiäismunat piilottaa "kukko", tai niin ainakin kuvitellaan. Suuremmin osin pääsiäistä vietetään meillä krstillisenä juhlana eikä siihen juurikaan liity "pupuja" tai "kukkoja".

Vierailija

Eipä meillä koskaan olla pääsiäismunia piiloteltu... Oishan kyllä kiva jos joskus joku piilottaisikin=)

Vierailija

Pienenä minä ja minun isoveljeni aina ruuan jälkeen menimme ulos leikkimään ja sillä välillä isä tai äiti piilotti suklaamunia ympäri asuntoa. Niitä etsimme sitten innoissaan kun tulimme jossain vaiheessa sisälle ja jompikumpi vahmemmista kertoi pääsiäispupun käyneen. Enään ei pääsiäisenä piiloteta suklaamunia ja hyvä jos vanhemmat ostavat edes munia kaupassa käydessään. Siksi nykyään ostan itse omat pääsiäismunat.

Vierailija

Juu siis meillä tottakai kätketää ja kyl me puutarhaaki vaik ois lunta nii!!!!!!!!!!!!!! ja mä oon jo 13 nii eiks oo makeea ku mulle viel kätketää ja mä aina etin ne ja mä oon ainut lapsi koko parhees nii mä saan syyä ne ihan kaikki jeahhhh!!!!

Vierailija

joskus kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauaaaaaaaaaaaaaaaaaan sitten oli mutta se on ollutta ja mennyttä

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat