Huomenna tiistaina 18.11. pallokorvainen ystävämme Mikki Hiiri täyttää kunnioitettavat 80 vuotta. Siiimahännän ohella pyöreitä vuosiaan juhlii myös ikinuori Minni, joka on Mikin kanssa tismalleen samanikäinen.

Huomenna tiistaina 18.11. pallokorvainen ystävämme Mikki Hiiri täyttää kunnioitettavat 80 vuotta. Siiimahännän ohella pyöreitä vuosiaan juhlii myös ikinuori Minni, joka on Mikin kanssa tismalleen samanikäinen. Kuten vanha sanonta kuuluu, koko valtava Disney-imperiumi siis sai alkunsa yhdestä pienestä hiirestä. Vuosien varrella Mikki on kehittynyt huolettomasta hulivilipojasta vastuuntuntoiseksi yhteiskunnan tukipylvääksi, joka yhdessä Hessun kanssa ratkoo visaisimmatkin salapoliisimysteerit. Meillä Suomessa kikkanokka on jäänyt suosiossa pahasti Akun jalkoihin. Ehkä hänen nokkeluutensa ja tasainen luonteensa eivät samalla lailla vetoa lukijoihin kuin Akun varsin inhimillinen äkkipikaisuus, alttius onnettomuuksille ja taipumus melkoisiin ylilyönteihin.

Suuren merkkipäivän kunniaksi tämän viikon Aku Ankka -lehti on 52-sivuinen järkäle, johon olemme lyhyen Aku-johtiksen lisäksi haalineet toinen toistaan uljaampia Mikki-tarinoita. Tekijät ovatkin sitten Mikki-sarjojen kuninkuusluokkaa: Bill Walsh, Manuel Gonzales, Romano Scarpa, Ted Osborne ja Floyd Gottfredson. Lisäksi joukossa on varsinainen yllätysnimi, josta en sen enempää kerrokaan!

Kommentit (37)

Vierailija

Odotan innolla uusinta akkaria. Vaikuttaa hyvältä kun kerrankin on noin paljon Mikkiä. Minä olen yksi niistä joka ei vihaa mikkiä koska pidän mikistä kovasti. Kukahan on yllätysnimi?? Keskiviikkona selviää! Luulen että se on Ferioli mutta tämähän oli pelkkä veikkaus. Toivottavasti hyvä nimi onkin!

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Juu, tuon Mikki-spessujutun jo tuosinki (djlordin sivuilla näet luki). Veikkaisin yllätysnimeksi Barksia. Se olisi todellakin yllätysnimi. Barkshan on tietojeni mukaan piirtänyt pari Mikki-sarjaa. No, se selviää sitten keskiviikkone.

Vierailija

Odotankin jo keskiviikon akkaria vaikka Mikki ei muuten kuulu lempihahmoihini niin 52 sivuinen painos aina kelpaa. Mikissä kyllä voisi olla muutakin kun aina niitä salapoliisi juttuja

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Noniin. Tänään on se päivä. Mikki on aivan pian 80-vuotias. Pitänee varmaan juhlia tänään asian johdosta, samalla kun väsään Viestimaratonin rancingeja. Mukava, kun on tänään Mikin ja Minnin juhlapäivänä vielä lyhyt koulupäivä.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Loistava Akkari tulossa vaikka onkin täynnä Mikkiä. Harmi että Cavazzanoa ei taida olla, mikäli hän ei ole yllätysnimi. Gonzalesilla varmaan yksisivuisia.

Vierailija

Paljon onnea maailman parhaalle pikkuiselle hiirelle. Tuskin maltan odottaa Mikin juhlanumeroa. Itse pidän eniten Paul Murrayn Mikki-tarinoista ja Tellon piirtämästä Mustakaapu maan alla. Toivoisin lisää Mustis-tarinoita ja kaipaan myös kapteeni Kirkonrottaa.

Vierailija

SIIS LOL! Mikki on ihan huono. Aku ja iines on parhaita. Harmi et on noin paljon mikkiä tän viikon akkarissa. Ois vaan aku sarjoja kaikki.

Vierailija

Ja siis kaikki mikki jutut on just tommosta salapoliisi *****a! Ei semmosta jaksa lukee. Siis aku on niin kingi.

Vierailija

Hyvä akkari tulossa!Mikähän se yllätysnimi on?Veikkaan myös Barksia,kuten Salwer jo sanoikin.No,huomenna se selviää!

Vierailija

Aivan mahtavaa! Mikki Hiiren juhlanumero! Lempi Disney-hahmoni täyttää 80-vuotta! Ihan pakko todeta: ilman Mikki Hiirtä ei olisi muita Disney-hahmoja kuten Aku Ankkaa, joten minkä takia Mikkiä on aina mollattava?

Vierailija

Mikki nyt vaan on niin lapsellinen ja aina vaan jotain seikkailu juttuja. No jotku tykkää mikistä ja jotku ei, mut KAIKKI tykkää akusta.

Vierailija

Paitsi että aivan kaikki Mikki-tarinat eivät ole mitään salapoliisijuttuja, esimerkiksi juuri nämä Manuel Gonzalesin vitsisarjat, ym.

Vierailija

Mainio lehti - tätä numeroa on odotettu koko vuosi. Hauska nähdä erityisesti vanhoja Mikki-sarjoja.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

EmBBu, mitäs lapsellista on seikkailemisessa, nehän ovat vaarallisia eikä ollenkaan lapsellista puuhaa niinkuin sanoit?

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Jes! Arvasin "yllätysnimen" oikein. Mieleeni juolahti yksi kysymys. Kuinka monta Mikki sarjaa Barks oikein piirsi urallaan?

Vierailija

Jes minun " yllätysarvaus" meni oikein.Oikein hyvä akkari oli.Nyt en jaksa perustella.

Vierailija

Tosi hyvä lehti! Aku tarinoita alkaa tulla jo korvista ulos joten on hyvä saada vaihtelua. Tosin se alkaa jo kyllästyttää että Aku tarinoissa on todella usein sellainen juoni että Roope on epätoivoinen jonkun tärkeän tavaransa kohtalosta ja uskoo tavaran Akun tai Tupun, Hupun ja Lupun haltuun ja sitten lopussa selviää että tavara jonka Roope on antanut onkin jäljennös.

Tapsa99
Liittynyt7.9.2008

Onpa Mikki jo vanha! Minulla ei ole tuota uusinta Aku-lehteä, koska meiltä on lopetettu Aku Ankan tilaaminen...:( Joskus Mikki on aika tylsä, varsinkin niissä pitkissä rikossarjoissa jossa Mikki jahtaa Musta-Pekkaa, mutta kyllä yleensä Mikki on hyvä hahmo.

Vierailija

joo toisissaan toi mikki on tosi vanha mutta minusta huono akuankka lehden hahmo.itse en omista kyseistä akkaria

Vierailija

Ensimmäinen tarina oli hyvä ja muut olivat ihan OK. Olet oikeassa, siinä että Aku on suositumpi kuin Mikki.

Vierailija

Tuo oli kyllä hyvä lehti, varsinkin Barksin mikki-sarjasta johtuen, sillä ne ovat TODELLA HARVINAISIA.

Vierailija

Oli kyllä yksi vuoden parhaista lehdistä. Aku-juttu oli aika tavanomainen, mutta Barksin tarina oli iloinen yllätys, olen tuota tarinaa metsästänyt kauan. Scarpan Mikit toimivat aina, eikä Gonzalesin yksisivuinen mikään huono ollut, vaikkei kyllä parhaitakaan. Gottfredsonin jatkista osasin odottaa, ja kolmiosaista jatkista olen kaipaillut jo pitkään. Ainoa mikä mielestäni puuttui lehdestä, oli Murryn Mikki-tarina. Mutta eihän sitä olisi sinne enää saanut mahtumaan.

Vierailija

Ensinnäkin ONNEA MIKILLE ja MINNILLE!!!(vaikka onnittelut tuli vähän myöhässä). Se Barksin tarina oli aika yllätys. Barks ei tehnyt Mikistä muita tarinoita (ainakaan minun mielestä) joten se oli aika harvinainen Barks tarina. Oli se myös hyvä tarina. Muutkin olivat ihan hyviä, vaikka en tykkää Mikistä niin paljon kuin Akusta. Tykkään varmaan eniten juuri Scarpan Mikki-tarinoista, koska ne ovat hyvin keksittyjä. Jotkut Scarpen Mikki-tarinoista ei kuitenkaan ole niin hyviä kuin tuo Scarpan tarina joka oli Akkarissa. Viimeinen tarina näytti aika vanhalta ja se oli yllättävän hyväkin! Niin että oli hyvä akkari.

Vierailija

Rakastin sitä Barksin sarjaa, vaikka se kovin yllätyksenä tulikin. Sitä paitsi rakastin melkein koko lehteä, vaikka siinä olikin Mikkiä aika paljon. Jotenkin pidin vain tosi paljon niistä sarjoista, niitä oli oikein mukava lukea. Erityisesti yllätyksenä tuli kolmiosainen jatkosarja. Ja sitä pitää vielä lukea vinottain. Romano Scarpan piirrostyylistä en niin vain välitäkään, siinä on jotenkin "sumuinen" tunnelma. Ja niistä piirroksista tulee minulle ainakin heti mieleen "kiireinen" tunnelma. En vain kyllä tiedä miksi. Toki jotkut Scarpan sarjat ovat monipuolisia ja hauskoja. Ne vaihtelevat vähän päähenkilöiden mukaan. Onnittelut muuten Mikille, tälle mainiolle hahmolle sekä Minnille !

Vierailija

Jahas. Vai niin. Että Carl Barks. Vai että niin. No, hyvähän se lehti oli. Jotenkin olisin vain odottanut tarinaa myös Paul Murryltä, mutta olihan se sentään ankkamestari Barks... No, onnistuitte taas kerran tekemään hyvän lehden.

Vierailija

Joo, paljon onnea, muuten se Punaisen hatun arvoitus - tarina oli hyvä! Se hattu on niin naurettava!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat