Aku Ankassa numero 41/2014 on kuukauden Carl Barks -sarjana Ankkalinnan juhla-ajot – sopivasti kyseisen kaupungin juhlaviikolla.

Kuukausittain ilmestyvät Barks-klassikot valikoituvat toimituksen jäsenten toiveiden mukaan, sekä sen perusteella, milloin sarja on viimeksi nähty Akkarin sivuilla. Ankkalinnan juhla-ajoja en valinnut itse, mutta minulla oli kuitenkin ilo toimittaa kyseinen sarja. Tarina on toki toimitettu suomeksi useampaankin otteeseen, mutta – kumma kyllä – sarjoista löytyy aina jotakin, jonka voisi sanoa toisin tai jota tekisi mieli muuttaa. Tietenkin vanhoissa sarjoissa on sellaisiakin kohtia, joita ei saa muuttaa. Ajatelkaapa esimerkiksi, jos puhuva koira virkkoisi jotakin muuta kuin "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä". Eihän nyt sellainen mitenkään kävisi päinsä.

Sitten takaisin kukkaruukkuun eli juhla-ajoihin. En voi varsinaisesti sanoa olevani autoilun asiantuntija saati tietäväni oikeastaan yhtään mitään automerkeistä (olen se tyyppi, jolle lausahdus "Pysäköi tuon Fiatin viereen" aiheuttaa vain valtavan kokoisen kysymysmerkin ilmestymisen pääni päälle, mutta "Pysäköi tuon punaisen auton viereen" sen sijaan sytyttää lampun), joten päästäessäni Ankkalinnan juhla-ajot käsistäni kollegoiden kakkosluettavaksi (tässä toimituksen vaiheessa, muut lisäävät omat vitsinsä ja huomauttavat, jos pilkku on väärässä kohdassa tai sanasta puuttuu kirjain) olin raapustanut marginaaliin mm. "Rolls-Regal? Onko joku oikea automerkki?". No, ilmeisesti ei ole, vaan kyseessä on Barksin oma huumori – ainakin merkintäni viereen ilmestyneen kollegan kommentin mukaan. Ennen kakkoslukukierrosta Roopen Rolls-Regalista muuten kuului PIP PIP PIP eikä PÖT PÖT PÖT, vaikka eräs kommentoijista epäilikin, että valaanrasvamoottori voisi kyllä piipittääkin.

Ankkalinnan juhla-ajot on uusintaversio sarjasta Huono häviäjä (The Hard Loser, AA 30/2012), eikä se suinkaan ole ainoa Barksin omasta sarjastaan laatima uusintaversio. Muista samankaltaisista saa lukea myöhemmin toimituksen blogista, mutta sitä ennen Aku Ankka Lataamon kautta voi tutustua myös muiden tekijöiden laatimiin uusintaversioihin Carl Barksin käsikirjoituksista. Kesällä ilmestyivät esimerkiksi Jan Gulbranssonin tekemät Hirviön jäljillä sekä Tyyneyden mahti.

Käynnistyisiköhän toimituksen blogimoottori uudelleen jo ensi viikolla? Se jää nähtäväksi...

KÖH PHIH HRR

P.S. Äänitehosteiden jälkeen ei muuten oikeasti panna huutomerkkiä, kuten olen otsikossa tehnyt. Huutomerkki tulee vain, jos ääni on esimerkiksi kuorsausta.

Kommentit (5)

NALLULI
Liittynyt11.10.2014

Carl Barks ja Don Rosa ovat kiistämättä maailman parhaat Ankka-piirtäjät :) mut se onkin vaan mun mielipide...

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Mitähän tuo lause "Käynnistyyköhän toimituksen blogimoottori uudelleen jo ensi viikolla?" Onko ensi viikollakin luvassa Akkarissa jotain erikoista?

Hyvä oli kuitenkin tuo Barks-klassikko! 9+

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

sir rahaksa
Liittynyt31.1.2015

Don rosa lainasi sitä autoa tarinassaan kaksisilmäistenavaruushirviöidenhyökkäys sivulla kolme ruudussa neljä.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat