Aku Ankan sisarjulkaisu, taskukokoinen Roope-setä-lehti täyttää 30 vuotta. Ensimmäinen numero ilmestyi maaliskuussa 1978, ja siitä se on kasvanut Suomen toiseksi suurimmaksi sarjakuvalehdeksi heti Akkarin jälkeen.

Aku Ankan sisarjulkaisu, taskukokoinen Roope-setä-lehti täyttää 30 vuotta. Ensimmäinen numero ilmestyi maaliskuussa 1978, ja siitä se on kasvanut Suomen toiseksi suurimmaksi sarjakuvalehdeksi heti Akkarin jälkeen. Akkarin tavoin myös Roope-setä teki viime vuonna kaikkien aikojen levikkiennätyksensä. Kyllä nyt kelpaakin juhlia!

Riku Perälän päätoimittama ja Ville Viitasen toimittama 20-vuotisjuhlanumero 343 (3/2008) pitää kullanhohtoisten kansiensa sisällä jälleen italialaisen Ankka-sarjakuvan parhaimmistoa. Lehden aloittaa Bruno Concinan käsikirjoittama ja nerokkaan Romano Scarpan piirtämä klassikko Hikinen iltapäivä vuodelta 1964. Sitä ei ole aiemmin nähty Suomessa. Rikosjännärissä Ankkalinnan nuoriso nousee yllättävän tärkeään rooliin Roopen rahojen pelastamisessa karhukonnien kynsistä.

Sama käsikirjoittaja on kynäillyt myös tärkeimmän italialaisen nykypiirtäjän Giorgio Cavazzanon piirtämän Aku ja Touho -hupailun Tähtitoimittaja. Lehden viimeinen pitkä sarja on Alessandro Gottardon Maria Muzzolinin käsikirjoitukseen piirtämä Vuoroin vieraissa, jossa Roope joutuu etsimään itselleen majapaikkaa rahasäiliön remontin takia.

Hyvin valitut sarjat ovat sekä juoniltaan että piirroksiltaan aivan huippua, viihdyttäviä kuin mitkä. Niiden lisäksi lehdessä on pari hauskasti teemaan liittyvää yksisivuista sekä keräilykuva, jossa esitellään harvinaisempi hahmo Viitatar, taikaviitan naispuolinen vastine. Keräilykuvan on piirtänyt ihastuttava Lara Molinari.

Kirsikkana synttärikakussa ovat italopiirtäjien onnittelukuvat 30 vuotta täyttävälle Roope-setä-lehdelle. Paljon onnea, Roope-setä!

Kommentit (94)

Vierailija

kuukauden klassikot roope-sedässä ovat aivan mahtavia!!kiitos niistä!!!ja onnittelut kitupiikille :)

Vierailija

Asiasta on kerrottu sopiva määrä ei liian paljon eikä liian vähän. Kiva tietää mitä tällä kertaa kaupan hyllyillä on.

Vierailija

Onnea Roopelle!! blogissa on kerrottu hyvin ja mielenkiintoisesti roope-sedän tarinat.

Vierailija

Niin, Kunnon visukinttu Roope on meidän sydämmiimme juurtunut 30 vuoden aikana todella paljon!

Vierailija

Mieshän alkaa jo uhkaavasti lähestyä parhainta ikää!!! No ei ny, Roope on vielä nuori poika=)Onnee vaan Roopellekkin!

Vierailija

Mieshän alkaa jo uhkaavasti lähestyä jo parhainta ikää!!! No ei ny, Roope on vielä nuori poika=)Onnee vaan Roopellekkin!

Vierailija

Minulla on Roope-Setä-lehden 20-vuotis-juhlanumero, kiva ois saada 30-vuotis-juhlanumero myös...

Vierailija

Onko järkeä änkeä Roope-lehteen Akun ja Touhon hupailuja?? Ja vielä ROOPEN juhlanumeroon!? Please, voitteko julkaista vain RoopeSetätarinoita... :/

Vierailija

Todella hyvä artikkeli, mutta ottaisin kantaa itse lehteen. Roope-Setä nimi viittaa siihen että lehtisessä esiintyisi Roope eikä muut ankkalinnan asukkaat. (Siis pääosassa) -PEte

Vierailija

Vaikken kyseistä lehteä tilaakkaan, vaikuttaa lehti hyvältä. Kansi on upea, ja uskon sisällön jatkavan samaa linjaa (:

Vierailija

Tuossa vielä äsken luin muiden kommentteja, ja olen samoilla linjoilla joidenkin kanssa. Onko järkeä änkeä Roope-setä-nimeä kantavaan lehteen Akun ja Touhon toilailuja. Roope on niin suuri sankari, että pärjää varmasti yksinäänkin!

Vierailija

Onnea vaan Roopelle! :) 20-vuotisjuhlanumero 343 (3/2008).. siinähän pitäisi olla 30-vuotisjuhlanumero?

Vierailija

On tuota Roope lehteä tullut ostettua parisen kappaletta. Hyviä on eli onnea Roope. Muutenkin paras hahmo minun mielestäni Akun lisäksi.

Vierailija

Onnea Roope!!Mulla on yks Aku Ankan sarjakuvakirja, jossa on noiden vuosikymmenien ajalta Roope-tarinoita...Onnea!!

Vierailija

Roope-setä lehti on kyllä paras Aku Ankan sisarjulkaisuista! Synttärionnitteluni!

Vierailija

onnee roope-setä!!! oot yks parhaista aku lehden hahmoista;)tosi hieno kansikuva ja varmaan sisältökin=D mulle ei tilata enkä osta kaupasta:I alat olla jo kohta keski ikäne;D

Vierailija

paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea roope-setä ja niin edespäin, paljon onnea vaan! en oo oikein roopen tyyppiä, mut akun kaltainen laiskimus olen. en kovin paljoa tykkää roopesta kun se on niin pihi äijä.

Vierailija

Hienoa hienoa, onnea Roope-setä lehdelle! Vaikuttaisi siltä, että tulossa on kaikkien aikojen yksi kovimmista RS-vuosista..

Vierailija

onnea roopelle.toivottavasti säiliösi kestää tulevat iskumme,olemme kehittäneet uusia metkuja joilla pääsemme tyhjentämään säiliösi viimeistä lanttia myöten. terv.karhuvaari

Vierailija

Oikein Poaljon Onnea Roope-sedälle! On oikeesti tosi hyvä taskari, tulee itsellenikin! :)

Vierailija

odotan innolla sitä juhlanumeroa harmi etten tilaa roope-setää mutta ainahan sen kirjastosta voi lukea

Vierailija

Ihan ensimmäinen kertomus jossa Roopen rahasäiliö joutuu Karhukoplan ryöstön kohteeksi on aivan upea. Se kohta jossa Tupu,Hupu ja Lupu kääntvät tien viittoja on hauska!Tämä oli aivan upeaa luettavaa

Vierailija

Mukavaa, että Roope-Sedässä on juhlia melkein joka vuosi! :)Kattava artikkeli muuten!

Vierailija

Hikinen ilta päivä on tosi hyvä sarja, mutta tämä artikkeli on niin hyvä että jos numero pitäis antaa 4-10 niin se olis 10 miinus eli tosi hyvä!!

Vierailija

Mahtava numero HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ ROOPE-SETÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vierailija

Tämä Roope-setä lehti oli mahtava! Kansi oli hieno ja tarinat hyviä! Varsinkin Cavazzanon ja Scarpan tarinat! Gottardokin on mestari!

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Mikä määrä kommentteja! En muistanutkaan, että maaliskuussa kommentoitiin blogeja noin ahkerasti. Toista se on nykyään marraskuussa.

Vierailija

92 kommenttia varmaa uusi blogi enkka!huu miten vanha roope setä on ei tarttee ottaa tota enkka juttua tosissaa

Vierailija

Roope-setä lehti ei oo koskaan ollut minun suosikki, mut onnea lehdelle kuitenkin.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat