Roope Ankan apuna toimivat sekä neiti Näpsä että hovimestari Juuso.

Pyörittelen viikoittain tietokoneeni näytöllä niin Aku Ankassa kuin Roope-sedässäkin ilmestyviä sarjoja. Molempia on riemastuttava tehdä. Jo siksikin, että niissä on omat eronsa. Olkoonkin, että molempien lehtien sarjoissa ihastellaan pääasiallisesti Ankkalinnan näkymiä ja seurataan samojen hahmojen toilailuja. Ainakin melkein.

Roope-sedässä julkaistavissa tarinoissa Roopen teekupposeen tiristää tusinaan kertaan käytetystä teepussista viimeisetkin aromit hänen hovimestarinsa Juuso. Aku Ankan sarjoissa tölkkipavut puolestaan lämmittää neiti Näpsä, joka kyllä aika ajoin kohdataan myös italialaisissa sarjoissa. Kumpainenkin palkollinen on hoitanut pestinsä jo vuosien ajan varsin moitteetta, vaikka palkassa ja lomaeduissa olisi varmasti korjaamisen varaa… Kesäkuussa ilmestyvässä Roope-sedässä jopa todistetaan Juuson nukkuvan seinää vasten tuettuna, jotta tämä pääsisi mahdollisimman nopeasti tolpilleen kesken unien ja hoitamaan tehtäviään! Eikä neiti Näpsäkään ole toimettomana keskiviikkona ilmestyneessä Aku Ankassa.

Onko teillä omaa suosikkia pankkiiri Ankan apulaisista?

Kommentit (9)

Rapkissa
Liittynyt19.7.2012

Mun mielestä paras Roopen apulaisista on Neiti Näpsä.Sen verran parempi se on kuin Juuso en nytten syytä keksi...

T:Rapcat ja muut kotimaiset

Vierailija

Juuso VS neiti Näpäsä versiot vanha & uusi VS Säästöpää... Hankala juttu. Pidän Taksarien Juusosta mutta en siitä vanhasta versiosta. Molemmat neiti Näpsät (Akkarin ja Taksarin versiot) ovat hyviä ja Säästöpää on oikeastaan sama asia kuin Juuso. Meinaan nyt kuitenkin kallistua Taksarien Juuson puoleen, sillä hän on huvittava "vanhan kunnon ajan hovimestari" jolta löytyy kätevä ratkaisu kaikkeen. (Kuten myös neiti Näpsältä.)  lisäksi Juuso on ilmeisen hyvä kokki jolta löytyy myös bisnesvainua.

-Kia K

Vierailija

Kyllä se Neiti Näpsä on paras mutta Juuso on aina ollu niin ovela että on säästynyt Roopen hikisiltä retkiltä xD

T: Kerrrrrrrrrttu

TikruFanny
Liittynyt28.8.2010

Kyllä Neiti Näpsä vie voiton minun mielestäni. Myönnän kuitenkin,että tarinoita,joissa Juuso esiintyy on hauska lukea.

Vierailija

Olisiko paras sitten vanha Juuso, taskari-Juuso, uusi Näpsä vai kenties klassinen Barksin ja Rosan Näpsä? Vai ehkä harvinaisempi Säästöpää? No, Säästöpäätä en niin tunne. Nykyisissä Aku Ankka -lehdissä viimeeksi Säästöpää on kai esiintynyt siinä tarinassa, jossa Roope lähtee etsimään joku-Lööperi nimistä taiteilijaa viidakon siimeksestä ja lopulta saa tyytyä 600 euroon kuudensadan tuhannen sijaan. Uusi taskari-Näpsä on todella klassista Näpsää erilaisempi. Siinä missä entinen oli rakenteeltaan Aku-Roope-Iines-mallia ja käytti violetteja vaatteita harmaan nutturan kera, on uusi Näpsä pitkä ja vaaleatukkainen. Klassinen Näpsä vie heistä voiton. Juusosta en ole koskaan välittänyt, joten klassinen Neiti Näpsä on parhain.

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

1. Akkari Näpsä
2. Juuso
3. Säästöpää
4. Taskari Näpsä

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat