Aku Ankan numero 20 Euroviisu-tarina pani toimittajan viisumopon keulimaan pahemman kerran – hauskaa oli tosin piirtäjällä ja käsikirjoittajallakin.

Erilaisten flunssien, juhlapyhien, lomien ja kevätkiireiden kierteessä toimituksen blogi-parka on jäänyt surkean huonolle hoidolle, mistä pahoittelut koko Ankkalinnan väen puolesta. Sitten asiaan.

Akkarin sarjojen toimittaminen on pahimmillaankin mukavaa, ja aina välillä eteen tulee tarina jota työstäessä vallan villiintyy. Niin kävi allekirjoittaneelle uusimman lehden viisutarinan kanssa. Siihen oli jo käsikirjoittajan ja piirtäjän toimesta ujutettu yhtä sun toista hupaisaa, kuten Eurovision laulukilpailuista tuttuja artisteja ja muutamia viittauksia viisukappaleisiin.

Kun alkutekstissä tuli vastaan ensimmäinen viisubiisiviittaus, ajattelin ihan viattomasti heittää sekaan myös muutaman suomalaisen laulelman. Nälkä kasvoi syödessä ja homma karkasi lopulta lapasesta tyystin, tuloksena peräti 21 viittausta Euroviisuissa esitettyihin kappaleisiin – enkä edes ole paatunut viisufani! Hulluus näemmä ilmenee monin tavoin. Suurin osa valinnoistani osui suomalaisiin edustuskappaleisiin, mutta mukaan oli pakko mahduttaa myös muun muassa eräs 80-luvun alkupuoliskon euroviisuhitti, jonka esittäjäkolmikko taisi vedota moneen muuhunkin 11-vuotiaaseen kuin minuun.

Jos teidän lukijoiden joukossa muuten sattuu olemaan armottomia Euroviisu-intoilijoita, kannattaa ehdottomasti osallistua bongauskisaan, joka löytyy Kilpailut-osiosta. Kisa kestää vain viikon, ja sen jälkeen julkaisemme täällä Ankan nettisivuilla oikeat vastaukset kaikkien viisufanaatikkojen iloksi. Kannattaa siis toimia nopeasti!

Entäpä sarjiksen kuvissa esiintyvät artistit? Osan hoksasimme toki toimituksessa ihan itse, kuten Loreenin sivulta 4 sekä Abban, Lordin ja Alexander Rybakin sivulta 7. Koska muutama ihan selvästi "joku” jäi meiltä kuitenkin tunnistamatta, pyysimme virka-apua tarinan piirtäneeltä Arild Midthunilta. Jo alkoi löytyä! Osa henkilöistä muuten osoittautui Egmontin ruotsalaisiksi ja tanskalaisiksi toimittajiksi, joten ei ihme ettemme osanneet yhdistää heitä euroviisuesiintyjiin... Tässä myös teidän iloksenne koko lista!

1) Heti toisessa ruudussa lippua kantaa Christer Björkman, Ruotsin viisuedustaja vuodelta 1992 ja tämänvuotisten kisojen tuottaja.

2) Ensimmäisen sivun viimeisen ruudun reunasta kurkkii Carola Häggkvist, joka edusti Ruotsia Euroviisuissa vuonna 1983 ja oli monen suomalaisenkin suosikkilaulaja.

3) Sarjan toisen sivun toisesta ruudusta löytyy jo mainittu Loreen (ja vinkkinä kerrottakoon, että samaiseen ruutuun olen piilottanut kaksi viisuviittausta, joista toinen liittyy tuoreeseen ruotsalaiseen ja toisen vanhaan suomalaiseen edustuskappaleeseen).

4) Samalla sivulla esiintyy kärrykuskina tarinan käsikirjoittaja Jens Hansegård, jolla tosin oikeasti on huomattavasti ilmavampi kampaus.

5) Seuraavalla sivulla ruotsalaiseen autotuotantoon skeptisesti suhtautuva pariskunta on niin ikään Egmontin henkilökuntaa, tanskalainen toimittaja-kirjoittajapariskunta Unn ja Stefan Printz-Påhlson.

6) Lehden sivulla 6 saa napakan potkun takalistoonsa Ruotsin Kalle Anka -toimittaja Jonas Lindheimer (tyypin kantamissa kirjoissakin näyttää lukevan KA&CO).

7) Seuraavan sivun keskellä leikarin urasta haaveilee ruotsalainen räppäri Timbuktu, joka on mm. tehnyt Malmö-nimisen biisin. Timbuktun isä on ihmisoikeuksiin erikoistunut lakimies – ehkä hänkin toivoi, että poika hurahtaa jurismiin?

8) Samaisen sivun alalaidassa käppäilee Alexander Rybakin (viisuvoittaja 2009), Abban (joka ponnahti huipulle voittoisan Waterloo-biisin siivittämänä 1974) ja Lordin lisäksi tanskalaiskaksikko Olsen Brothers, joka voitti kisan vuonna 2000.

9) Viimeisen sivun kolmannessa ruudussa nähdään vielä salamavalojen loisteessa kolme ruotsalaista tähtiartistia: Charlotte Perrelli (edusti Ruotsia Euroviisuissa 2008), Eric Saade (edusti Ruotsia 2011) ja Danny Saucedo, joka on tullut kahdesti toiseksi Ruotsin euroviisukarsinnoissa.

Viisuviittausten lisäksi tarina sisältää tietenkin kaikenlaista Malmö-aiheista hupia samaan tyyliin kuin Akkarissa tänä vuonna ilmestyvät Kari Korhosen tekemät Suomi-turnee-tarinat. Esimerkiksi Twistaava torso -torni, jota esittäviä matkamuistoja Aku tulee Malmöhön myymään, on oikeasti nimeltään Turning Torso. Se on espanjalaisen Santiago Calatravan suunnittelma 190 metriä korkea asuinrakennus, joka koostuu yhdeksästä 5-kerroksisesta ”palikasta”.

Myös tarinan lopulla nähtävä merikäärme perustuu niin sanotusti tositarinaan eli kertomukseen jaarli Herrudista, joka lahjoitti tyttärelleen suloisen pikku käärmeen. Otus tietenkin kasvoi jättimäiseksi ja prinsessa jäi sen vangiksi torniin – ja isä-jaarli lupasi tyttärensä vaimoksi sille, joka mokoman päihittää.

Huh! Siinäpä sitä olikin! Toivottavasti tarinan lukeminen oli teistä yhtä viihdyttävää kuin minusta sen tekeminen! Ding Dong!

Kommentit (4)

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Oli kyllä hyvä tarina! Itsekkään en Euroviisuja seuraa mutta kyllä minä osat euroviisuista tutut henkilöt tunnistin aika nopeasti. Tuota tyyppiä joka kantoi Kalle Anka & Co, arvelin aluksi Jens Hansegårdiksi, mutta se olikin kyseisen lehden päätoimittaja. Midthun on mahtava piirtäjä ja Hansegårdin käsikirjoituskin oli mahtava! Enemmän Midthuinin tarinoita vain!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Ps. Miksi joitakin blogeja ei voi kommentoida? Kuten tuota Karhennetut turtanat ja muuta purtavaa -blogia. Ja miksi tuossa yhdessä kohtaa lukee että blogin kirjoittaja on 11-vuotias? Ja miksi lopussa sanotaan toivottavasti tarinan lukeminen oli teistä yhtä viihdyttävää kuin minusta sen tekeminen. Miten blogin kirjoittaja voi olla tarinan tekijä, tomitus, ja 11-vuotias samaan aikaan?

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Vierailija

Tervehdys, Daniel! Kaikkia blogeja voi kommentoida, mutta Karhennetut turtanat ja muuta purtavaa on artikkeli, ei blogi, ja artikkelien kommentointi ei tällä haavaa ikävä kyllä onnistu. Blogin kirjoittaja (minä, siis Akkarin toimituspäällikkö) olen tietysti toimituksen edustaja, ja tarinan tekijä siinä mielessä että muokkasin tekstit uuteen uskoon. Enää en ole 11-vuotias, mutta olin sitä kyllä 80-luvun alkupuoliskolla – tekstissä puhutaan mainitsemastani hitistä menneessä aikamuodossa :). Yleensä toimituksen blogeissa muuten lukee kirjoittajan nimi, mutta nyt se näyttää unohtuneen. Täytyypä korjata nimi näkyviin. Kiva, että tykkäsit tarinasta! Me täällä toimituksessa pidämme myös kovasti Arild Midthunin kynänjäljestä.

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Ahaa, kiitos tarkennuksesta :) Nyt nimikin näkyy.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat