Toimituksen ja vierailevien kirjoittajien blogit täällä Aku Ankan nettisivuilla keräävät aina paljon lukijoita, ja muutamat teistä kommentoivatkin blogikirjoituksia ahkerasti.

Toimituksen ja vierailevien kirjoittajien blogit täällä Aku Ankan nettisivuilla keräävät aina paljon lukijoita, ja muutamat teistä kommentoivatkin blogikirjoituksia ahkerasti. Kielitoimiston sanakirjan mukaan ’blogi’ tarkoittaa verkkopäiväkirjaa, ja vaikka päiväkirjat yleensä ovat hyvin henkilökohtaisia ja useimmat kirjoittavat niitä vain itseään varten, verkossa kirjoituksia pääsee lukemaan kuka tahansa. Jostakin syystä omien ajatusten ja mieltymysten paljastaminen toisille tuntuu joskus jännittävältä – ja toisen elämään kurkistaminen vasta kutkuttavaa onkin! Siksi haastammekin teidät lukijat nyt kokeilemaan blogin pitämistä täällä Aku Ankan tietolaarissa. Toimitus valitsee aina kahden viikon ajaksi lukijabloggaajan, joka lupaa kirjoittaa bloggaajajaksonsa aikana vähintään kolme blogitekstiä. Enemmänkin saa toki kirjoittaa, jos juttu tuntuu luistavan! Kiinnostava aihe tällaisessa lukijan blogissa olisi se, millainen lukija olet. Miten ja milloin aloitit sarjakuvien lukemisen? Luetko jokaviikkoisen Aku Ankan heti sen ilmestyttyä vai säästätkö lukemisen johonkin erityiseen hetkeen? Luetko myös Taskukirjoja tai muita Ankka-julkaisuja? Mitä muuta luet sarjiksien lisäksi? Onko sinulla lempihahmoa? Entä suosikkipiirtäjää tai -käsikirjoittajaa? Ilmoita halukkuutesi kertoa syvimpiä lukusalaisuuksiasi muille lukijoille kommentoimalla tätä blogia, niin me toimituksessa ryhdymme jakamaan kirjoitusvuoroja!

Eikä kirjoittamisesta kannata ottaa turhia paineita. Se ei ole sen ihmeellisempää kuin että kertoo omin sanoin muistoistaan ja ajatuksistaan. Minä voisin esimerkiksi aloittaa kertomukseni omasta Ankka-lukijaurastani näin: ”Kun olin kuusivuotias, mummuni tilasi meille sisaruksille joululahjaksi Aku Ankka -lehden. Olin oppinut lukemaan jo edellisenä vuonna, joten minä en kuulu siihen monituhatpäiseen suomalaisten joukkoon, joka on oppinut lukemaan Aku Ankkaa tavaillen. Mutta innokkaan lukijan lehti minusta sai! Eniten pidin sarjoista, joissa Tupu, Hupu ja Lupu onnistuivat jotenkin jallittamaan Aku-setäänsä. Myös Pikku Hiawatha -jutut olivat minusta kivoja, ja usein leikimmekin kotitalomme läheisessä metsässä isolla porukalla intiaanikylää. Olin kateellinen siskolleni, joka sai aina olla Auringonkukka. Ensimmäisten lukemieni Aku Ankkojen sarjoista mieleeni ovat jostakin syystä jääneet parhaiten Aku Ankka hotellipoikana (Aku Ankasta 8/1983) sekä lyhyt Mikki-juttu Voimajuoma (AA 13/1983). Näistä ensin mainittu on chileläismestari Vicarin piirtämä. Tuolloin 1980-luvulla piirtäjien nimiä ei vielä mainittu lehdissä, mutta myöhemmin olen tajunnut, että Vicar oli jo tuolloin taiteilijoista se, jonka piirrosjälki miellytti minua eniten...” No niin, tarinaa riittäisi vaikka kuinka! Entä sinulla?

Kommentit (57)

Vierailija

Eli on siis mahdollisuus päästä "lukijabloggajaksi"? Tuo kuulostaa ihan hauskalle! Arvostellaanpas nyt tuo edellinen viesti: Viesti oli hyvän pituinen, juuri sopiva. Tekstiin oli laitettu kaikki, mikä siihen kuuluikin, eikä mitään turhuuksia. Se tarinakin missä puhuit jotain Mummostasi.. Hyvä teksti! Toivottavasti saan joskus vuoron!

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Kyllä, juuri niin kuin blogissa sanotaankin. Toimitus valitsee aina kahden viikon ajaksi käyttäjän, joka kirjoittaa bloggausaikanaan vähintään kolme blogiteksiä. Eli hessu hissu!:ko ilmoittautui vapaaehtoiseksi bloggaajaksi? Minä en ilmoittaudu, jotta saadaan muita käyttäjiä esiin. Ilmoittautumisia vain kehiin!! : D

Akuhullu97
Liittynyt18.6.2012

Perin kiinnostavaa. Käyntini näillä sivuilla on vähentynyt, eikä ole paljoa tullut kirjoiteltua... Tämän kuitenkin näkisin perin kiinnostavana pikku tehtävänä. Mielessä riittäisi vaikka kuinka paljon juttua tästä aiheesta. Ei minulla ole tällaisesta blogikirjoituksesta paljoakaan kokemusta, mutta pitkänaikainen foorumikirjoittaminen antaa jo jonkinlaisen pohjan. Voisin siis hyvinkin olla parin viikon ajan bloggaaja, aihekin kun on aina kiinnostava Aku Ankka.

-Akuhullu

Vierailija

Hmm... Voisihan niitä olla kiva lukea. Itsekkin olisi ehkä kiva kirjoittaa, mutta ylensä en saa hirveän pitkiä tekstejä aikaiseksi. Riippuu vähän miten saan irti kirjoitusta. Uskon, että niitä lukijablogeja ainakin aion itse lueskella.

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Kuulostaa varsin mielenkiintoiselta...Olisihan tuota blogin kirjoittamista ihan hauska kokeilla, vaikka olen kyllä ennenkin blogikirjoituksia kirjoitellut. Itse voisin siis ainakin ilmoittautua vapaaehtoiseksi blogikirjoittajaksi.

Vierailija

Jaa-ah, mielenkiintoista. Blogiin saadaan lisää eloa vihdoinkin, vaikka enemmän näitä tekstejä viime aikoina onkin tullut! (= Itse olen blogini pyörissä häärännyt melko kauan, aloitan uudella blogilla tuossa vuodenvaihteessa (olen kirjoitellut ennenkin sitä mitä syksyllä näitte bloggerissa ankkakansa!) ja teen blogista vielä paremman.

Tänne en kyllä jaksa, kehtaakaan kirjoittaa. Oikeastaan tuo mitä ehdottelitte ei kiinnosta, olen kyllä kertonut erinäisiä kertoja itsestäni. : D Muutenkin on ihan riittäämiin tätä kirjoittelemista lukuisilla foorumeilla. Toivottavasti valitut osaavatkin sitten asiansa (vihjailen vain (hieman ilkeästi...), että kannattaa valita tarkoin ketkä pääsevät bloggaamaan.

Onnea pääseville halukkaille! (;

Vierailija

Ilmoitan itseni vapaaehtoiseksi, kunhan nimimerkillä voi kirjoittaa. (Jos oikea nimi on ainoa vaihtoehto, minut voi pyyhkiä listoilta.)

Perusteluja tai vastaavaa saa laajempana kysyttäessä, mutta olen ennenkin kirjoittanut blogitekstejä, jotka ovat keränneet yleisöä kohtalaisesti, ja osaan kirjoittaa hyvin (vanhat todistukset todistavat). Aku Ankka on lähellä sydäntäni ja olen jo kauan niitä lukenut ja koen, että minulla on uutta annettavaa muihin verrattuna.

~kirja

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Yli vuoden pidin netissä yhtä musiikki/urheilu/tv/tekniikkablogia pystyssä, mutta innostus siihen hiipui sitten. Oikeinkirjoitus yms. taidot on hyvin jo tässä iässä hanskassa, mutta välillä saattaa olla vaikeaa keksiä hyviä kirjoituksen aiheita.

Mielenkiintoinen juttu tämä kuitenkin on. Ja odotankin jo mitä blogikirjoituksia tänne tulee...

Ps. itse en halua pitää blogia ainakaan tällä hetkellä, ehkä myöhemmin sitten, kun näkee miten tämä homma etenee.

Jaa. Voisihan sitä olla kiva kokeilla. Haluaisin kumminkin ensimmäiseksi tietää toimiiko tuo sillä tavalla, että jos ilmoittautuu kerran niin sitten se on jatkuva homma automaattisesti, vai kysytäänkö oman bloggausajan jälkeen haluaako hommaa jatkaa?

McDuck-fani
Liittynyt26.10.2008

Hyvältä idealtahan tuo käyttäjinen blogi kuullostaa ja itsekkin voisin kokeilla sitä, jos tilaisuus koittaa. Tosin, loma-aikaan se ei tule onnistumaan, koska olemme usein reissussa.

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

"Salw'n blogi" Kyllä meikäläinenkin voisi jossain välissä sen pari viikkoa tänne kirjoitella. Nimimerkin alaisuudessa, en oikealla nimellä siis.

Akua tulee kumminkin sen verran luettua, että miksei.

Vierailija

Ilman muuta olen vapaaehtoinen pitämään kahden viikon ajan täällä blogia! Kunhan vain tietää missä sen voi kirjoittaa... Pidän omaa blogianikin blogit.fi: ssä ja se on hauskaa! Olisi myös ihanaa päästä pitämään täällä blogia, koska aihe on hyvä.=)

Santtu99
Liittynyt1.12.2009

Kyllähän tuo sopisi. Uskon että tulee noin yli tuhat toivojaa päästä lukijabloggariksi kun moni lapsi tekee blogeja. Onnittelen Aku Ankkaa suurenmoisesti!

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Kuten kerkesin jo todeta keskusteluissa lähden nyt tähän puuhaan mukaan, kun vaikuttaa ettei monet uskalla ennen kuin näkevät minkälaista tuo on lopulta. Hieno ideahan tämä on ja ellen nyt väärin ole ymmärtänyt on tämä Maken ja Wondyn ehdottama juttu? ylläpidolle vai?

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

Vaikuttaa hauskalta, mutta minä en oikein haluaisi siihen hommaan. Mutta kiva jos joku tykkää :)

_wonderlust_
Liittynyt18.6.2012

Minäkin voisin jokusen bloggauksen pyöräyttää.:) Omaan Akkari-historiaan kun mahtuu monenlaisia asioita, joista voisi kirjoitella. Hieno huomata, että useita innokkaita löytää, ainakin itse odotan mielenkiinnolla kävijöiden blogikirjoituksia.

Vierailija

Kiitokset kaikille kommenteista ja bloggausinnon ilmaisemisesta! Yritimme jo pariin teistä ottaakin yhteyttä, mutta ilmeisesti kaikki eivät lue sähköpostia osoitteista, joilla ovat keskustelupalstalle rekisteröityneet. Niinpä huutelemmekin nyt täällä: kahden ensimmäisen kuukauden lukijabloggaajat voisivat olla esimerkiksi hessu hissu! Akuhullu97, Sohvaperuna ja kirja. Lähettäkää siis käytössä olevasta sähköpostista viesti osoitteeseen aku.ankka@sanomamagazines.fi – ensimmäiseksi ehtinyt saa ensimmäisen vuoron!

Vierailija

Voi että! Oisin näköjään päässyt lukijabloggajaksi, mutta (niinpä tietysti...) olen unohtanut sen sähköpostin salasanan millä tein sen... Eli en siis voi päästä lukijabloggaajaksi... :(

Vierailija

hh: Viestissä käskettiin lähettää käytössä olevalla sähköpostilla viesti. Sen ei siis tarvitse olla sama kuin se, jolla rekisteröidyit. :) Toimiva sähköposti riittää. ~kirja

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Minulle ei muutenkaan juuri sähköpostia tule, joten ei sitä pahemmin tule seurattuakaan...pitääkin laittaa viestiä tulemaan..

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Jos käytätte Gmailia, niin kannattaa hankkia Gmail manager lisäosa Firefoxiin. Itsellänikin kun on monta osoitetta Gmailissa, niin kätevästi näkee selaimen yläpalkista, jos on tullut uusia viestejä. Sori poikkeus aiheesta... Niin ja blogeihinko saa kirjoittaa vain Aku Ankkaan liittyvistä asioista?

Salwer1st/
Liittynyt6.5.2008

Ylläpito ei ole ilmeisesti edes huomannut, että Salw'kin on olemassa? Olen ilmoittautunut mukaan ja lähettänyt sähköpostia, mutta mitään ei ole kuulunut ylläpidon suunnasta.

Tapsa99
Liittynyt7.9.2008

Kuulostaa jännittävältä ja hauskalta. Itse olisin yksi ehdokas, olisi erittäin mukavaa olla näitten nettisivujen lukijabloggaaja. Ideoita ja asioita minulla kyllä yleensä löytyy. : ) Eli olen yksi ehdokas. ~ Tapsa

Vierailija

Olisin kiinnostunut tekemään lukijablogia. : ) Harvemmin olen mitään blogeja tehnyt, mutta erilaisia tekstejä ja asiakirjoja kylläkin suuriakin määriä.

Oikeinkirjoitukseni lienee hyvin hallussa. : )

Ilmoittaudun sisi vapaaehtoiseksi bloggaajaksi, mikäli vaan kukaan enää myöhemmin edes muistaa että olen tänne ilmoituksen laittanut.

Vierailija

Ensimmäisenä blogia pitää tästä päivästä lukien Akuhullu97. Mahtavaa! Blogi julkaistaan sivulla ihan kohta! Bloggausvuoroja on nyt jaettu jo vuodenvaihteen yli, mutta kaikki tähän mennessä ilmoittautuneet ovat ilman muuta jonossa. Odottakaa vain yhteydenottoa! Ja hessuhissu, kuten kirja kommentoikin, viestiä ei tarvitse lähettää juuri siitä osoitteesta, jolla on rekisteröitynyt. Se on vain ainoa, joka meillä täällä on tiedossa, joten siitä olemme yrittäneet tavoitella sinuakin... Mutta jos sinulla on nyt käytössäsi jokin toinen osoite, lähetä Aku Ankan postilootaan viesti siitä, niin varataan vuoro sinullekin.

Vierailija

Eli jos oikein ymmärsin, lähetän sähköpostilla blogini? Toivon että vastaatte tähän pian, koska salasana on muuten nyt selvillä!

Vierailija

Lähetin Blogini äsken sinulle, Kati Valli. Ja jos saan seuraavan vuoron, laita ihmeessä sähköpostia. Ja Blogini muuten kertoo Suosikki piirtäjistäni, ja käsikirjoittajistani.

Vierailija

Voisihan olla kivakin kirjoitella. Olisin siis mielelläni ihan mukana. Aiheita olen ainakin pari keksinyt, mutta en ihan ole tajunnut miten voi saada vuoron, mutta kaipa sekin näin vain hoituu =D

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Saattaisi olla kiva kirjoittaa blogeja, en tiedä riittääkö ideat. JA sitä paitsi varmaan kaikki blogivuorot on jo saatu...

Vierailija

Jos pääsis vielä kirjoittelemaan niin minut voi laittaa jonoon. Kokemusta on kirjoittamisesta jo kertynyt.

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Toimitushan otti minut jo jonoon tuonne kesäloman lopulla tai sine päin, mutta varmista vielä: haluaisin lukijabloggaajaksi erittäin mielelläni!

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Joo siis jos oikein ymmärsin, niin sitten kun ne blogit ovat valmiita, niin lähetetäänkö ne sitten vaan sähköpostillo tonne aiempaan osoitteeseen??

Veli Huilu
Liittynyt4.1.2010

Jos oikein olen ymmärtänyt:

Te lähetätte minulle sähköpostia toimivaan sähkäriosoitteeseeni eli siihen millä minä rekisteröidyinkin joskus noin 2 kuukautta aikaisemmin kuin blogikirojitus on. Sitten kun se 2 viikon aika tulee, niin kirjoitan blogit siihen sanomamagazinesosoitteeseen, joka tuolal alhaalla on. Sitten ovin halutessani ehdottaa kuvaa siihen samalla. Ja jos sen aikana on lomasmatka, niin voidaan sopia uusi aika. Pitää kirjoittaa vähintään 3 blogia sen 2 viikon aikana. Nimittäin JOS NÄIN ON, kaikkien blogien ideat ovat minulal jo päässä!

Siis onko näin?

Vince
Liittynyt18.6.2012

Mullakin olisi mielenkiintoa blogikirjoittajaksi, ja kaksi aihetta olisi mielessäni valmiina. Itsevarmuutta mulla ei ehkä ole riittävästi, mutta jos kaikki menee hyvin eiköhän sekin korjaudu.

Vierailija

Ilman muuta olen valmis bloggaajaksi. Kunhan joku aihe tulee mieleen, niin kyllä sitä tekstiä täältäkin suunnalta tulee.

>XRoke>

Don Rosa1
Liittynyt11.2.2011

Joo, minäkin olisin valmis kirjoittamaan, ja onhan minulla jo pari hyvää aihetta jo kehiteltävänä, mutten vielä niitä kerro -Don Rosa1-

Don Rosa1
Liittynyt11.2.2011

Joo, minäkin olisin valmis kirjoittamaan, ja onhan minulla jo pari hyvää aihetta jo kehiteltävänä, mutten vielä niitä kerro -Don Rosa1-

Vierailija

Täälläkin olisi yksi joka käsi ojossa pyytää vuoroa ja viittaa. mitäs kautta muuten jakelette bloggausvuoroja? S-postilla vai miten?

Vierailija

DeGe, olen lisännyt nimimerkkisi listalle. Tarjoan vuoroa (sitten kun sen aika tulee) lähettämällä viestin siihen sähköpostiin, jolla olet näille sivuille kirjautunut. Jos käytät nykyään eri sähköpostia, lähetähän viesti osoitteeseen aku.ankka@sanomamagazines.fi.

Kati

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat