Sarjakuvakirjatoimituksen hellekesää 2010 viilensi mukavasti jokakesäinen joulusarjojen toimitustyö, sillä juuri kauppohin tullut Bas ja Mau Heymansin kokoelma Taistelupari ei kyllä kylmäksi jättänyt.

Sarjakuvakirjatoimituksen hellekesää 2010 viilensi mukavasti jokakesäinen joulusarjojen toimitustyö (syksymmällä ilmestyy perinteisen jouluisen Teemataskarin lisäksi myös pukinpunainen Ankkalinnan suuri joulukirja!), sillä juuri kauppohin tullut Bas ja Mau Heymansin kokoelma Taistelupari ei kyllä kylmäksi jättänyt.

Heymansin veljekset ovat hollantilaisen Donald Duck -lehden kantavia voimia, ja Suomessa heidän pähkähullut sarjansa ovat tuttuja etenkin Aku Ankka Ekstran sivuilta. Sekä Bas että Mau ovat paljon velkaa suuresti ihailemalleen Carl Barksille, mikä ei ole lainkaan paha asia! Heymansit ovat seuranneet mestarinsa kynänjälkiä sekä ankkojen ulkomuodon että myös tarinoiden rakenteen suhteen, ja tuloksena on riemastuttavaa sarjakuvaa. Barks-fanien kannalta Taisteluparin kiinnostavin sarja lienee Barksin käsikirjoittama ja alun perin piirtämäkin tarina Ankkalinnan pillipiipari, jossa Aku saa käsiinsä Pellen kehittelemän lumovoimaisen puhaltimen. Nyt sama sarja nähdään ensi kertaa Suomessa Mau Heymansin piirtämänä, ja paatuneimmat sarjisfanit voivat ruutu ruudulta seurata, kuinka "oppipoika" on onnistunut suhteessa mestariinsa.

Itselleni hilpeintä antia herrojen sarjoissa ovat niiden lukuisat sivuhahmot. Heymanseilla on tapana marssittaa sarjoihinsa mitä kirjavampia tyyppejä milloin mihinkin sivurooliin ja ujuttaa mukaan myös tuntemiaan ihmisiä. Viittaus olemassa oleviin ihmisiin jää suomalaislukijalle lähes aina hämäräksi, mutta se ei vähennä näiden alkuperältään tosimaailmallistenkaan hahmojen hauskuutta. Mielestäni mieleenpainuvin vieraileva tähti Taisteluparin sivuilla on Maun piirtämä Akun "kaksoisolento" sarjan Kaksoisolentoja kerrakseen viimeisessä ruudussa. Suosittelen tutustumaan lähemmin!

Nyt ilmestyneeseen kirjaan on valittu seitsemän sarjaa sekä Basilta että Maulta. Lisäksi Mau on ollut käsikirjoittamassa kahta piirtämäänsä tarinaa. Lisäksi ensi viikon Akkariin on tulossa Basin piirtämä Roope-sarja ja syyskuun Ekstrassa nähdään sarjoja molemmilta Heymanseilta. Kovin kesyksi ei meno siis pääse Ankkalinnan sarjisjulkaisujen sivuilla jatkossakaan muodostumaan. Syystä!

Kommentit (1)

Vierailija

Hienoa kirjoitus, aion jossakin välissä saada hyllyyni Taisteluparinkin, kuin myös Suuren joulukirjan. Perinteinen jouluteemataskari on minusta hölmö idea, ei jaksa aina niitä joulutaskreita, kun voisi muitakin teemoja käyttää yllinkyllin. Eikä ole mukavaa, kun heti tietää, että jahas, seuraavaksi jouluteema... Että ei sitä tarvitse tyrkyttää joka vuosi, eikä edes joka toinenkaan. Ehdotuksia teemataskareihin olisivat musiikki, kirjallisus (fantasiasta tehty jo, mutta tähän siis kuuluisi kaikki) sekä koulu. Näistähän saisi jo tuhteja paketteja! Historiakaan ei ole vielä saanut omaa teemataskariaan, vaikka Aikakoneet tietysti jo ovatkin. Hienoa muuten, kun tulee ensi viikkoon Heymansin jälkeä AA.hankin! Numero nousee reippaasti! Kiitos hyvästä blogista, annoitte paljon sanottavaa minullekin! Lisää tällaista kiitos! (=

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat