Mitä tehdä, kun sana juusto toistuu ruutu toisensa perään?

Paras kai nostaa kissa pöydälle heti alkuun: kaikki sarjat eivät ole päätähuimaavia seikkailuja, joissa juoni vie mukanaan, vaan osa tarinoista rakentuu yhden teeman ympärille. Mikä johtaa siihen, että yksi ja sama sana saattaa toistua kuplasta toiseen sivu toisensa perään. Tuoreimmassa Akkarissa edellä mainitun kaltaisia sarjoja on vieläpä kaksi: Katujen kauhu ja Mehevä makuelämys. Näitä sarjoja toimittaessa synonyymivarastomme oli lähes huveta, kun oli keksittävä lukuisia eri tapoja sanoa ”juusto” ja ”kaahari”. Emmentalkimpaleelle saimme aikaan ainakin seitsemän kiertoilmaisua, ja silti sana juusto toistuu tarinassa yksitoista kertaa. Toisaalta juuri tässäpä lienee kielen hauskuus – yhden simppelin asian voi sanoa monella eri tavalla.

Muutaman viikon päästä ilmestyvässä Aku Ankassa (joka on itse asiassa pantu kasaan ja painoon jo aika päiviä sitten) toimitus suolsi synoyymejä särpimille. Mutta teidän, hyvät lukijat, on vielä maltettava tovi, ennen kuin pääsette laskemaan montako kertaa sana ruoka toistuu…

Kommentit (1)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat