Uusimmassa Akkarissa teemana ollut talviurheilu varmasti nousee esille vielä monta kertaa tulevien viikkojen aikana, kun olympialaiset viimein pyörähtivät käyntiin.

Uusimmassa Akkarissa teemana ollut talviurheilu varmasti nousee esille vielä monta kertaa tulevien viikkojen aikana, kun olympialaiset viimein pyörähtivät käyntiin. Jo nyt on suomalaismitalitoivot listattu ja uutisoitu, kuka on jo paikanpäällä ja kuka vasta tekee lähtöä, mutta tämä on varmasti vasta lähtölaskentaa tulevien otsikoiden varalle.

Sen sijaan tämän viikkoisessa Aku Ankassa toinen viikon puhuttavista asioista, ystävänpäivä, jäi ehkä hieman vähemmälle huomiolle. Aiempien vuosien sarjakuvissa sitä onkin huomioitu useimmiten yllin kyllin kansikuvia ja lehtien alkupuheita myöten, mutta tänä vuonna kaksi romanttisemmalle puolelle kääntyvää sarjaa, Suutelopulmia ja Seuramies vailla vertaa saivat vastata siitä puolesta. Eikä kummassakaan ollut edes kovin onnellista loppua… Siksi voisikin olla hyvä aika muistella menneiden Akkareiden ja menneiden vuosien ystävänpäivätarinoita – tai ihan muuten vain ystävyyttä ja rakkautta sivunneita jaksoja. Onko teille jäänyt joku erityisesti mieleen? Vanhojen lehtien kansikuvia ja sarjoja voi käydä selailemassa ainakin täältä Akkarin nettisivuston Kirjasto-osiosta. Itse ainakin muistin heti vuoden 2006 ystävänpäivänumeron (6/2006) nähdessäni Rodriquesin eläväisillä kuvilla piirtämän ja Pat ja Carol McGrealin käsikirjoittaman hauskan ja vauhdikkaan tarinan Ruusuja ja mustikkapiirakkaa, jossa Aku ja Iines mutkien ja väärinkäsitysten summamutikassa lopulta kuitenkin saavat toisensa ja Roopellakin on omat rakkaudenkohteensa pelissä. Siispä kysymys kuuluu, onko jokin ystävänpäiväsarja kolahtanut juuri teidän osaltanne niin, että muistatte sen vielä tänäkin päivänä?

Tämän viikon Akkarissa pääsimme siis ovella kolkuttelevien olympialaisten kunniaksi maistamaan hiihtoa sarjassa Latua. Kuva ankanpojista sukset jalassa oli tosiaan niin erikoinen, etten minäkään ainakaan ihan heti mitään toista sarjaa keksinyt, jossa lajia olisi sen enempää esitelty. Tässäkään tarinassa Akun ei lopulta käynyt kovin hyvin – kukapa nyt kylmässä lumimaisemassa haluaisi lähteä latuja omin jaloin tekemään. No, niinhän sitä sanotaan, että paha saa palkkansa, eikä Tupun, Hupun ja Lupun voittoon avittaminen nyt ainakaan mikään kaikkein rehellisin teko ollut.

Nyt kuitenkin sopivissa määrin on lupa unohtaa Ankkalinna ja kömpiä television ja radion ääreen jännittämään suomalaisurheilijoiden menestystä olympialaisissa. Toivottavasti Vancouverissa (toisin kuin Ankkaselän talviurheilukeskuksessa) hiihtokilpailut saavat (suomalais)voittajansa.

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvä akkari oli, mutta paras oli kuitenkin Taliaferron tarina. Hieno Akkari oli, ja oli aika yllätys tuo Talviurheilua Ankkalinnassa.

Vierailija

Yksi ystävänpäivä-tarina oli ihan kiva mukana juu, mutta teemana piti olla viime akkarissa talviurheilu... Eikä siitä oikein ollut, kuin yksi kunnon tarina... Ja siihen petyin pahasti! OP kuittaa.

djlordi
Liittynyt18.6.2012

Huono lehti oli. Olisi pitänyt olla täynnä talviurheilu-tarinoita, mutta oli oikeastaan vain yksi. Ystävänpäivä-tarinat ehtii lehteen myöhemminkin, jos sellaisia edes tarvii.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat