Oikeastaan otsikon pitäisi kuulua ”Tätä toimitus kuunteli viikolla 1 tehdessään Akkaria numero 4/2015”, mutta ymmärtänette, miksi päätin lyhentää sitä hieman.

Aku Ankan toimitus istuu valtaisassa avokonttorissa, josta useimmiten kantautuu lähinnä näppäimistön tiuhaa nakutusta ja kahvikupin kolahduksia pöytää vasten. Työrauha on siis pääasiallisesti ympärillä hyörivistä ihmisistä huolimatta hyvä. Toisinaan tulee silti tarve paeta kuulokkeitten taakse… ja antaa sen soida.

Kun viikon 4 Akkari oli työn alla, oli loppiaisviikko. Mikä siis tarkoittaa, että oli tulipalokiire. Päätoimittaja mainitsi turvautuvansa kiireessä usein tuttuun ja turvalliseen musiikkiin, joka hänen tapauksessaan tarkoittaa esimerkiksi Facesia ja Lee Rockeria. Tämän blogin naputelleelle toimittajalle musiikin tuttuudella ei ole niin väliä, kunhan se ei ole suomenkielistä. Enkä kommentilla tarkoita, etteikö kotimainen musiikki maistuisi, suomenkieliset sanat vain häiritsevät tässä työssä.

Viikon 4 Aku Ankan johtosarjassa Rok! tarkkasilmäinen lukija voi törmätä yhteen jos toiseenkin musiikin nimiväännökseen. Koska toimitus todella useimmiten kuuntelee lurituksia ja hoilotuksia työn ohessa, lienee sanomattakin selvää, kuinka riemukasta kyseistä sarjaa oli toimittaa. Päätimme myös jakaa teidän kanssanne, minkä sävelten voimalla kyseistä lehteä on tehty.

Tässä siis toimituksen soittolista viikolta 1:

David Bowie: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
The Mamas & the Papas: If You Can Believe Your Eyes and Ears
Imagine Dragons: Night Visions
Green Day: American Idiot
Black Sabbath
Clutch
Diamond Dogs
Baby Woodrose

P.S. Mikäli satuit lukemaan Aku Ankasta sivun 33 ja jäit miettimään, mikä on tuo Teppo Tulpun tarinassa Ei niinkään ovela veto huudattama kappale, jossa hoilataan ”fooraba loba hima hoplaa”, tulee vastaus tässä: biisi on 1970-luvulla suosiotaan nauttineen Hullujussin sanoitusta. Tarinassa Rok! kuultu "Iski sydämeeni kutka, lemmen matkaan tuli mutka..." on puolestaan sarjan suomentajan kynästä.

Kommentit (2)

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat