Viikon Aku Ankan toimituksessa TET-harjoittelussa ollut tyttö kertoo kuulumisiaan viikolta.

Hei!

Minun nimeni on Susanna, ja olen ollut viikon 22 täällä Sanoma Magazineksella TET -harjoittelussa. Yleensä TET -harjoittelu ei ole tähän aikaan vuodesta, vaan joko alkusyksystä tai -keväästä. Satuin kuitenkin olemaan TET -harjoittelun aikana Saksassa, joten en pystynyt silloin suorittamaan sitä, vaan minun pitää tehdä se näin jälkikäteen. Olen työskennellyt Aku Ankka- "osastolla", ja tehnyt kaikenlaisia kivoja hommia. Olen esimerkiksi pakannut ylimääräisiä Aku Ankkoja pahvilaatikkoihin ja lähettänyt niitä lastensairaaloihin ja lapsikyliin, pakannut arpajaisvoittopalkintoja, siivoillut ja järjestellyt sekä tehnyt vaikka minkälaisia muita hommia. Näin kerrottuna se ei ehkä kuulosta kauhean kivalta, mutta minulla on ollut oikeasti tosi hauskaa täällä! Ja ainahan tämä koulun voittaa, heh. Toimituksessa on ihanan rento ilmapiiri, ja nauretaan paljon. Kaikki ovat hyviä tyyppejä ja ovat jaksaneet auttaa minua paljon.

Ainoastaan tässä harjoittelussa harmittaa se, että se on viimeisellä viikolla ennen kesälomaa kun muilla koululaisilla on rentoja ja lyhyitä koulupäiviä... Kaihoisasti olen katsonut ulos aurinkoiseen hellesäähän täällä sisällä istuessani ja miettinyt että olisipa ihanaa olla tuolla ulkona ottamassa aurinkoa, vaikka Aku Ankka kourassa. Täytyy kuitenkin muistaa, että jotta olisin voinut suorittaa harjoittelun normaaliin aikaan, en olisi päässyt Saksaan.

Itse en ole mikään kamalan suuri Aku Ankka -fani, mutta luen kyllä usein Akkareita esimerkiksi ruokapöydässä tai illalla sängyssä. Lukiessani ajattelen aina, että miksiköhän ei tule luettua Akkareita useammin, koska ne ovat tosi hauskoja melkein aina! Kuitenkin vaikuttaa siltä, että olen liian kiireinen, eikä Akkarin luku tule heti ensimmäisenä mieleen jos tulee tylsää. Meille tulee kyllä joka keskiviikko Akkari, ja ainakin pikkuveljeni lukee sen aina, usein myös isäni ja minä. Pienenä luin paljon enemmän Akkareita, ja muistan kuinka nauroimme serkkujeni kanssa kun luimme mökillä Savon murteista Akkaria. Eniten nauroimme ehkä "En sua ilimoo" ja "Minnoon paha" -lausahduksille.  Mökillä tulee luettua Akkareita ehkä useimmin. Eniten tykkään lukea hieman harvinaisempien hahmojen tarinoita, esimerkiksi Iines Ankan, Mummo Ankan tai Leenun, Liinun ja Tiinun sarjiksia. Taikaviitan tai Karhukoplan sarjiksia en niinkään tykkää lukea, eivät jotenkin iske minuun.

Olen aina ihastellut sitä, miten hyvin Aku Ankan sarjakuvat piirretään, ja kuinka kieli on aina sujuvaa ja hauskaa. Täällä olen kuitenkin saanut laajemman kuvan siitä, kuinka paljon lehteen oikeasti panostetaankaan. Suunnitellaan, tussataan, tarkistetaan moneen kertaan ja monella ihmisellä, käännetään, väännetään ja mietitään. Olen saanut kuulla kaikkea tosi kiinnostavaa, ja nähdä miten lehteä tehtiin ennen vanhaan ja kuinka se on nykyään muuttunut. Olen oppinut kaikkea uutta Aku Ankasta, esimerkiksi missä sitä tuotetaan eniten. Luulin että Suomen akkariin sarjikset tulevat suurimmaksi osaksi Italiasta tai Amerikasta, mutta tarinat tulevatkin Tanskasta! Akkarien tekeminen on oikeasti tosi tarkkaa ja hienoa hommaa, ja tätä parempaa tai ainakaan hauskempaa työtä ei varmaan ole, ainakaan montaa! En oikein tiedä että millaista blogikirjoitusta minulta odotettiin, mutta toivottavasti tämä on edes jotenkuten sellainen.  

Toivotan kaikille oikein lämmintä ja akkarintäyteistä kesää!

Kommentit (3)

Vierailija

Eikö näitä tekstejä oikolueta ollenkaan? Useita kirjoitusvirheitä on taas lipsahtanut sekaan. Terveisin Kielipoliisi

Hiidenkirnu
Liittynyt18.6.2012

Spämmin puolelle meni jo ylläolevat viestit, ei tarvitse jokaista asiaa kommentoida, jos ei ole järkevää asiaa.

Mr RA

Eikö näitä tekstejä oikolueta ollenkaan? Useita kirjoitusvirheitä on taas lipsahtanut sekaan. Terveisin Kielipoliisi

Ilmeisesti ei. Taitaa Toimituksessa olla sen verran kiire ettei ehdi oikolukemaan näitä. Eihän tässä ole kuitenkaan läheskään niin paljoa noita virheitä verrattuna noihin osaan lukijablogeista. Toki kirjoittajakin on hieman vanhempi kuin osa sivuston aktiivikäyttäjistä.

Noin muuten ihan kiva blogi, mutta vaikutti hirveällä kiireellä tehdyltä (virheet ja rivien välistä katsottuna). Mukavan kattavasti kerrottu kokemuksia viikolta ja positiivisia asioita, vertailtu aiemmin luultua nykyiseen tietoon jne... Ihan hienosti kasattu juttu, vaikkei yllätysyllätys Toimituksen tapaan paljoa ilmeisesti ohjeistusta tullut bloggauksen sisällöstä. :D

Kerran työ oli mukavaa niin näkisikö kirjoittaja, että tuollainen homma sopisi hyvin itselle jatkossakin tai siis työskentely jonkin lehden toimituksessa?

Kovan työn tehtyä viimeisinä koulupäivinä tuntuu se loma entistäkin paremmalta. :) Onhan sitä aikaa nauttia näistä hienoista kesäloman päivistä nyttenkin.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat