Aku Ankka opettaa muutakin kuin suomen kieltä.

Viime kuussa vieraileva blogistimme, suomensuojelija Lari Kotilainen kirjoitti siitä, kuinka Aku Ankka opettaa suomen kieltä lukijoilleen. On totta, että Akkarista oppii monipuolista kieltä – ja suomen lisäksi muitakin kieliä! Tällä viikolla ilmestyneessä lehdessä saa päätöksensä Etelä-Afrikassa pelattavien jalkapallon MM-kisojen kunniaksi tehty neliosainen seikkailu, ja siinä vieraskielisiä sanoja on suorastaan vilisemällä. Joka puolella soivat vuvuzelat, torvet, joiden korviahuumaavasta törinästä on MM-turnauksen aikana kohistu maailman eri kolkissa. Etelä-Afrikan kannattajat hurraavat joukkueelleen huutaen: "Bafana Bafana!" tai "Shosholoza!" Näistä ensimmäinen on Etelä-Afrikan joukkueen kutsumanimi, zulunkielinen ilmaus, joka tarkoittaa 'poikia', ja jälkimmäinen taas merkitsee 'eteenpäin menemistä'. Shosholozaksi kutsutaan myös perinteistä eteläafrikkalaista työlaulua, jota nykyään lauletaan myös hengennostattajana urheilutapahtumissa. Zulu on eräs suurimmista bantukielistä ja yksi Etelä-Afrikan yhdestätoista virallisesta kielestä.

Jalkapallojuttujen lisäksi viikon Akkarissa nähdään Hannu esittelemässä tunnetun muotisuunnittelijan talvikokoelmaa ja Aku uudessa työssään valokuvaajana. Lisäksi lehdessä alkaa jännittävä jatkokertomus, Mikki-klassikko vuodelta 1947.

Kommentit (13)

Vierailija

Tarinassa oli kolme kskinkertaista tarinaa, ja ja kolme upeaa. Gottfredsonin tarina, Akun passinotto -juttu ja jalkapalloa -tarina olivat mahtavia. Annoin kaikille kympit. : D

Vierailija

En minäkään tykkää Gottfredsonin Mikistä.. On pari Gottfredsonin tekelettä ja ne ovat huonoja.

Eka oli kyllä aika oudon näköinen, mutta jos tuollainen on ns. "Varhais-Eka", niin kai sen sitten ymmärtää...

Mielestäni tämän viikon Akkari oli ihan OK, ei niin huono mutta ei niin hyväkään. Suosikki tarinani olivat kaikki Aku (ja se Hannu) tarinat.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat