Tämän viikon Akkaria lukiessani kiinnitin ensimmäisenä huomiota niin huomattavan osan sarjakuville antavaan tekijään, eli eri piirtäjiin.

Tämän viikon Akkaria lukiessani kiinnitin ensimmäisenä huomiota niin huomattavan osan sarjakuville antavaan tekijään, eli eri piirtäjiin. Lehden ensimmäisen sarjan, yksisivuisen Varjossa auringon alla piirtäjän, Al Taliaferron,nyt tunnistaisi melkeinpä silmät ummessa ja johtosarjan kuvituksesta vastanneen William van Horninkin omintakeisen piirrosjäljensain lopulta palautettua mieleeni. Sen sijaan lehden myöhempää sarjaa kuvittaneen Vicarin kädenjälki jäi ihmetyksekseni tunnistamatta, vaikka kyseisen herran piirrosjäljet toki tuttuja ovatkin. Täällä Akkarin nettisivuillahan voi kokeilla ”Tunnista piirtäjä” -peliä, jossa pitää yhdistää kuvalle tekijä. Minun täytyy myöntää, että itse olen ihan mielettömän huono noissa, mutta haastankin teidät lukijat nyt kertomaan, kuinka hyvin teidän mieleenne eri piirtäjien piirtojäljet ovat jääneet? Entä kuinka paljon te saatte pisteitä tuosta pelistä?

Sitten minun on aivan pakko mainita sivulta 13 alkaneesta sarjasta Yksin kotona (piirtäjänä Angel, jota en edes yrittänyt tunnistaa), jonka päähahmona toimi Figaro. Taisin jopa hieraista silmiäni, sillä en muista ikinä lukeneeni sarjaa, jossa kyseinen katti olisi ollut noin näkyvillä esillä. Se ei tietenkään tarkoita sitä, ettenkö sellaista olisi voinut lukea, mutta ainakaan ei nyt muistunut mieleen. Ja kun viime kerralla ehdin kiitellä Matami Mimmistä ja Hansusta (kommentoijista joku olisi kyllä mieluummin jättänyt moiset vierailevat tähdet Akkari Ekstraan) oli tällainen harvinaisuus jo pudottaa silmät päästäni.

Jos nyt kuitenkin samaisen sarjan sisällöstä puhutaan, se ei herättänyt samantasoista ihastusta. Minun mielestäni sarjakuvissa keskustelun pitäisi olla se, joka pitää kuvituksen lisäksi tarinaa yllä. Se olisi toki hieman vaikeaa saavuttaa yksinoleskelevan kissan seikkailuissa, mutta tarkka juoniselostus keltaisissa laatikoissa oli hieman turhauttavaa. Juonellisesti yllättävästä tarinasta annettakoon kuitenkin muutama piste.

Olen aina pitänyt jouluisia ankkatarinoita suorastaan kaikkien sarjakuvien aatelina, enkä tämän viikon Akkarin takakannessa mainostetun Ankkalinnan suuren joulukirjankaan suhteen osannut malttaa jouluun asti. Niinpä päädyin ihan vain kurkistamaan mitä tuleman pitää, ja uunituoreen kirjan tuoksun ja joulunpunaa hehkuvien sivujen lisäksi myös sisältö sarjakuvineen näytti lupaavalta. Joululomalla sitten on lupa ottaa sarjakuvakirja – ehkä lahjaksi saatu? – käteen ja uppoutua joulutarinoiden maailmaan. Myönnettäköön, että tässä on jouluun vielä lähes kaksi kuukautta, mutta kai sitä saa nyt jo alkaa muistella unohtumattomimpia joulusarjiksia. Herätelkää kaikki niitä nyt jo mieleen, niin voimme sitten yhdessä fiilistellä jossain blogikirjoituksessa lähempänä joulua sellaisia klassikoita kuin Joulu Karhuvuorella tai Tyhjälän joulu.

Pienenä loppukevennyksenä ja mainoksena mainittakoon vielä tällä viikolla Helsingissä olevat Kirjamessut, jonne kannattaa kaikkien kynnelle suinkaan kykenevien yrittää ehtiä. Sen lisäksi, että lähes kaikki viimeaikaiset suomalaiset ja suomennetut ulkomaisetkin teokset ovat esillä, ainakin viimevuoden tietoihin perustaen uskaltaisin jopa väittää, että tarjolla on valtavat määrät kaikkea mahdollista meille sarjakuvista kiinnostuneille. Tietenkin halvat Taskarit ja uutuuttaan hohkavat, ehkä messuhintaiset albumit herättävät kiinnostuksen, mutta muistakaa kaikki paikalle pääsevät ihmeessä myös antikvariaatti-puoli, josta voi tehdä aivan uskomattomia löytöjä.

Kommentit (14)

Vierailija

No on se kyllä vaikeata päätellä kuka on piirtäjänä jos hänen tyylinsä on muuttunut.Minä kylläkin tunnistan kaikki piirtajien tyylit.

AkeMake
Liittynyt18.6.2012

Pitipä oikein käydä tarkistamassa pisteet tuolta 'tunnista piirtäjä' -pelistä. Pisteitä näytti olevan täydet 505 eli 10 sekuntiin on läpi menty tahkoamalla peliä lukemattomia kertoja, mutta siitä huolimatta plakkarissa on pelkkä hopeinen mitali. Ihmeellistä muuten, että ylläpito antaa noiden selvien hakkerointitulosten (0 sekunnissa läpi) olla listoilla. Uskaltaisin sanoa, että tunnistan useat piirtäjät tyylistään, mutta paljon olisi siinä vielä opittavaakin. Ihmeellistä muuten, että oma akkarini lojuu vielä laatikossa. Taitaa johtua siitä, että taltutan sarjisnälkäni kämpiltä löytyvillä vielä lukemattomilla taskareilla. Haenpa akkarin pikimmiten, ettei kukaan vain ehdi väittää minua 'antiankistiksi'. Kirjamessuille tulisin mieluusti, mutta pitkä matka ja omat kiireet tulevat valitettavasti esteeksi.

Vierailija

Eikö jossakin Ankalliskirjasto -sarjan kirjassa ollut tuo tarina sekä Carl Barksin joulu ykköäsessä tuo Aku Ankka pelastaa Tyhjälän joulun?

Itse toivon kaikki kymmenen ankalliskirjastoa joululahjaksi, huutonetistä voi ostaa.

Minä saan aina kaikki oikein piirtäjän tunnistuskisassa, koska kuvat ovat aina samoja. Tunnnen kyllä monen piirtäjän jäljen.

Vierailija

Itselläni menee kaikki tuossa pelissä oikein, mutta nopeus uupuu... Minulla taitaa olla pronssi tai hopeamitali. Itse tunnista William Van Hornin, Al Taliaferron (Nuo mainitsitkin jo), Don Rosan, Carl Barksin,

Bernadón, Miguelin, Brancan, Korhosen, Vicarin, Mårdon Smetin, Manuel Gonzalesin, (Hoh, hoi....) Massimo De Vita, Pier Lorenzo De Vita, Sander Gulien, jne... (Tuossa oli ehkä noin 1/4 osa piirtäjistä, joita tunnistan.) Tunnistan melkein kaikkien tyylit, mutta en kaikkia jaksa luetella.... :D

Vierailija

Tunnistan heti lempipiirtäjäni, tai nekin mistä pidän, vaikkeita parhaita olekaan. Hyvin tunnistan "Tunnista piirtäjä" -pelissä ainakin kaikki, se on niin helpoksi tehty. Joskus vaan menee liikaa aikaa kun kuvat eivät lataudu! Siksi ei saa niin hyviä pisteitä. :/

Todella hyvä blogi! Itse toivon Suuren joulukirjan varmaan ensi jouluksi, kun itseltäni CB:n joulu -kirjatkin puuttuvat, ja saan ne vihdoin täksi jouluksi. (;

Mutta hyvää kannattaa odottaa, lukunäytteessähän oli sen sisällysluettelo joten tiedän että äskeinen sanontani pitää paikkansa!

Kirjamessut ovat sen verran kaukana täältä, että ei tule lähtöä. Saisi Itä-Suomeenkin tulla välillä.

Vierailija

olen aika hyvä tuossa tunnista piirtäjä pelissä.Olen tuossa listassa siinä pelissä.Tunnistan siis piirtäjiä hyvin

Vierailija

Tunnistan parhaiten Rosan, Barksin, Feriolin, Korhosen, Vicarin, Gavazzanon, Van Hornien ja Heymansien piirrokset sekä monien muiden, mutta en jaksa alkaa luettelemaan niitä.

Vierailija

Itellä on niin hidas netti että voi mennä kuusikin sekuntia ennen kuin kuva ehtii latautua...

Rosan, Barksin ja Hornin tunnistan ihan helposti.

Vierailija

*Yskäisee nolona* Itselläni menee hyvin, kun erotan Rosan ja Barksin kädenjäljet toisitaan, ja Vicarkin ja sellaiset sujaa(Ja Korhonen = ) )

Mutta olen yksinkeratisesti avuton tuossa kyseisessä pelissä, johtuuko siitä, että innostuin piirtäjistä vasta vähän aikaa sitten vai siitä että en vain erota......Hmm.....

Sohvis
Liittynyt2.7.2009

Rosa, Barks, William Van Horn, Korhonen, Jippes, Taliaferro..ja no ei tule nyt mieleen, mutta nuo edellä mainitut ovat sellaisia, joiden jäljen kyllä erottaa muiden joukosta. Ja sitten on vielä Noel Van Horn..

Vierailija

Akkarin netissä tämä Tunnista piirtäjä on hyvä peli, mutta siinä saisi olla Lorenzo pastrovicchion(menikö nimi oikein?) piiroksia varsinkin TeeKoosta(Taikaviitasta)

DONUONTYHMÄ
Liittynyt11.7.2010

Olen varsinainen hirmu tunnistamaan piirtäjiä, aina Carlo Limidosta Euclides K. Miyauraan... mutta käsikirjoittajatkin luonnistuvat helposti. Vartokaahan vain! ; )

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat