Tänäkin kesänä Aku Ankan sivuilla nautiskellaan jatkosarjoista. Tästä innostuneena päädyin itse muistelemaan, mikä lukuisista lukemistani jatkiksista on jäänyt parhaiten mieleeni.

Suosikki oli helppo keksiä, mutta syy, miksi arvelen sen jääneen mieleeni ei välttämättä ole tarinassa (vaikka sekin on kyllä mitä mainioin). Epäilen, että muistan Carl Barksin Notre Ankan huilunsoittajan (AA 27–29/1986) yksinkertaisesti siitä syystä, että tarina jäi minulta kesken. Kotiini tuli Akkari jo ennen kuin edes synnyin, ja vuosien aikana kerääntyneitä lehtiä säilytettiin niin kotona kuin mökilläkin. Osa lehdistä oli Aku Ankka -kansioissa, mutta arvatenkin juuri ne lehdet, joissa huilunsoittaja-sarja oli, olivat irrallaan siellä täällä, ja sarjan viimeinen osa oli pitkään kateissa. Muistan, miten minua harmitti aivan vietävästi, kun en tiennyt, miten tarina päättyy.

Toinen suosikkini on Daniel Brancan piirtämä McSorsavaaran aarre (AA 45–46/1984), joka muistui mieleeni kun etsiskelin kuvaa vuonna 1984 piirretystä Aku Ankasta. (Miksi etsin juuri kyseisenä vuonna piirrettyä Akua? Vastaus löytyy täältä.) Tämä jatkis oli mielestäni oikeasti vähän jännittävä – Ankat tutkivat vanhaa linnaa, jonka nurkan takaa saattaa kurkistaa jopa lohikäärme!

Jos sinulla ei vielä ole yhtä ehdotonta suosikkijatkista, ehkä tämän kesän jälkeen on.

Paljastettakoon vielä, että kesän aikana nähdään vielä Marco Rotankin jatkosarja. Tällä viikolla (25.6.) pyörähtää käyntiin Vicarin kaksiosainen seikkailu.

Kommentit (2)

McSalama
Liittynyt18.6.2011

Itseäni jäi harmittamaan, kun 2010 Aku Ankoissa 24-27 ollut jatkosarja Mitalimeteli/-mekkala/-mittelö/-mylläkkä jäi osittain lukematta. Aku Ankka-tilaukseni alkoi numerosta 27, joten sain luettua jatkosarjasta vain viimeisen osan.

Jos Aku Ankka-tilaus on jatkuva (ja omistaa kansioita) jatkosarjat ovat hyviä, mutta jos ei, jatkosarjojen lukeminen voi olla hankalaa (ja välillä tylsääkin).

~McSalama

Deekymppi
Liittynyt24.9.2010

Voihan nuo lukea Lataamosta. Sitähän saa tilattua kuukauden ilmaiseksi, ja voi kai ilmiesesti katkaistakin tilauksen kuukauden kuluttua, ennen kuin maksullinen tilaus alkaa.

// Toimitus, hoi! Pieni korjaus tuohon blogiin! Numerosta 26 ei alkanut Marco Rotan vaan Vicarin jatkosarja!

/// Kas, Toimitus olikin korjannut jo virheen. Ihan aluksi siinä, luki jotenkin näin: Paljastettakoon vielä, että ensinumerossa alkaa Marco Rotan jatkosarja!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat