Hessu Hopon ikioma juhlakirja on ilmestynyt!

Hessu Hopon ura sarjakuvissa alkoi otsikossa esiintyvällä, Mikki Hiiren suusta putkahtavalla kommentilla. Alkuaikojen Hessu olikin varsinainen kiusankappale ja sohlaava riesa, mutta ei kestänyt kauankaan, kun tuntemamme Hessun hallitsevat luonteenpiirteet alkoivat nousta pinnalle: Hessusta tuli se tuttu, lämminhenkinen ja hyväntahtoinen hömelö, joka seikkailee useimmiten ystävänsä Mikin aisaparina.

Hessu Hopon juhlakirjassa katsastetaan Hessun 60-vuotista taivalta ja etenkin Hessun alkujuuria. Kirjassa nähdään Hessun hassun luonteen kaikki puolet. Mukana on niin Mikin ja Hessun yhteisiä dekkarijuttuja kuin suuria, jopa kosmoksen mysteereihin kurkistavia seikkailuja, eivätkä väliin jää Hessun kuuluisan, supersankarisarjakuvista innoituksensa ammentaneen alter egon, Superhessunkaan kuulumiset. Italialaista näkemystä Hessustakin saadaan, kun Hessu vääntää henkistä kättä maanmainion Hekla Velhon ja tämän lähipiirin kanssa.

Hessu Hopon juhlakirjan sisältö on pitkälti Suomessa aiemmin julkaisematonta ja osittain jopa tuiki harvinaista. Osaa sarjoista ei ole nähty missään päin maailmaa sitten 1970-luvun alkupuolen ensijulkaisun jälkeen. Tekijälistaakin kelpaa kehua: Floyd Gottfredson, Manuel Gonzales, Romano Scarpa, Luciano Bottaro, Paul Murry... Kirjan voikin tiivistää tuttuun tokaisuun: höhöö!

Kommentit (7)

Vierailija

Hessu on minusta ihan tyhmä hahmo koska ei se ikinä tajuu mitään ja on muutenkin ihan tyhmä.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat