En voi olla ainoa, jonka mielestä yksisivuiset ovat ihan parhaita!


Ensimmäinen huomio, johon minä viikon Akkarissa kiinnitin katseeni, oli, että jopa kahdessa sarjassa pelattiin meille normaaleille suomalaisillekin tuttuja lautapelejä. Jokainen kai mikadoa ja backgammonia on pelannut.

Mutta mitä tulee itse Akkarin sisältöön, oli mukaan saatu mahdutettua taas kaksi yksisivuista ja Taliaferron viisiruutuisen lisäksi. En voi olla hehkuttamatta asiaa, sillä luulen, etten suinkaan ole ainoa, jonka mielestä yksisivuiset ovat ihan parhaita. Niissä saadaan ajatus ja huumori jotenkin tiiviiseen ja nopeaan pakettiin, eikä ajatukset ehdi harhailla muualle. Yksi asia, johon ensimmäisen sivun tarinassa Kalajuttu kiinnitin huomioni, oli Akun viimeisessä ruudussa käyttämä sukelluskypärä. Al Taliaferron sarjakuvia monen kirjan kansien väliin kerättynä voisin melkeinpä jopa tarkistamatta väittää, että vastaavan hökötyksen olen ennenkin herran piirtämissä ruuduissa nähnyt. Näytti jotenkin niin tutulta, joku varmasti muistaa paremmin. Vai olenko nyt ihan hakoteillä?

Tornadonkesyttäjä-sarjassa minulle jäi vähän epäselväksi, mistä Aku sai päähänsä alkaa juuri sarjan otsakkeessa mainittuun ammattiin, mutta eipä tarvinnut lukea edes ensimmäiseen kesytystilanteeseen asti, jotta tiesi, että idea on tuhoon tuomittu. Harvemmassa taitavat olla ne sarjat, joissa Aku onnistuu uudessa työssään. Akun työasioitahan käsittelee useampikin sarjisalbumi, varmaankin viimeisimpänä 2009 ilmestynyt Tuhat ja yksi työtä, jonka nimikin taitaa kertoa jo kaiken.

Mikin toimia päästiin seuraamaan Viidakon varjoissa. Toisin kuin yleensä Mikistä lukiessani (minulle kun uppoaa paremmin Aku), hypin melkeinpä riemusta sarjaa selatessani. Tosin Mikillä ei ollut siihen osaa tai arpaa vaan paras oli Viikku-apina, jonka muistelin olleen lyhytkestoinen suosikkihahmoni johonkin aikaan. Ja vielä kun viidakossa kilpailtiin backgammonissa, tuossa kaikkien lautapelien äidissä, mikäpä ruutuja olisi oikeastaan paremmaksi voinut muuttaa. Muistatteko te vielä Viikun?

Torstaina kolahti postiluukusta muuten myös Akkari Ekstra kaikille, jotka sitä tilaavat (rehellisesti sanoen suosittelen, jos haluatte monipuolisemmista hahmoista lukea: tämän kuukauden sarjiksissa seikkailivat mm. Panchito ja Matami Mimmi). Sekin alkoi kaikeksi onneksi dekkaripähkinällä, joten loistava, yksisivuisia vilisevä Akkariviikko on taattu.

Nyt kun on ikään kuin kesä, kaikki ihmeessä tietokoneen äärestä pihalle lukemaan Akkareita, tai vaikka sitten pelaamaan mikadoa tai backgammonia!

Kommentit (13)

Vierailija

Eivät ne yksisivuiset ja/tai stripit mielestäni parhaita ole, mutta usein todella hyviä.

Tornadonkesyttäjä-sarja oli todella hyvää laatua, kun taas Mikin viidakkoseikkailu täyttä hömpänpömppää...

Ekstraa minä en tilaa, se on mielestäni surkea julkaisu, lukuun ottamatta muutamia numeroita. Ne muutamat hyvät, joita välillä tulee, hankinkin halvalla antikvariaateista.

Pihalle menen muuten ihan pian, mutta trampoliinille. :P

OP kuittaa.

McJuoru
Liittynyt22.10.2009

Kannattaa hommata ''Aku Ankka joka päivä 365'', ja ''Mikki Hiiri joka päivä 365'' jos tykkää niistä yhdensivun julkaisuista. Itelläni on tuo ''Aku Ankka joka päivä 365'' hyllyssä 1. painoksena.

Vierailija

Totta,yksisivuiset ovat hyviä mutta minusta ei parhaita!

Al Taliaffero on kyllä paras "lyhäreiden" tekijä ylivoimaisesti! Muuten onko vielä lyhytsarjojen tekijöitä olemassa?? Toivon vastausta...

AP_
Liittynyt20.3.2010

No jaa ei yksisivuiset parhaita ole mutta hauskoja ne ainakin ovat parhaat yksisivuisten piirtäjät ovat Mau Heymans ja Al Taliaferro.

Vierailija

Munkin mielestä yksi sivuiset on tosi hyviä! Yleensä en hirveästi jaksa lukea pitkiä sarjoja, mutta yksi sivuisia jaksan lukeä vaikka kuinka paljon. Eli yksi sivuiset on parhaita.

Vierailija

Rakastan yksisivuisia <3 Niihin on iahnasti tiivistetty jouni ja saatu siitä todella hauska tarina. " Tornaadonkesyttäjä " Oli minusta osittain todella onnistunut, mutta osa meni jo yli hilseen. Mikki tarinoihin en ylensä sen enempää perehdy, mutta kyseinen tari oli kyllä hyvä :) Ekstraa en tilaa mutta haluaisin toki tilata sitäkin, mut joo...ei ... :/

Vierailija

Yksi sivuiset ovat niitä Aku Ankan todellisia helmiä! Niissä on hyvää huumoria. Vanhat yksisivuiset ovatkin parasta mitä tiedän.

Seuraa 

Toimituksen turinat on Aku Ankka -tuotteiden toimitusten yhteinen blogi, jota päivitetään ankkamaiseen tapaan sopivan säännöllisen epäsäännöllisesti. Blogia lukemalla pysyt ajan tasalla Aku Ankan ja ankkamaailman tapahtumista.

Blogiarkisto

Kategoriat