Valtiopeli 15

Sivut

Kommentit (2741)

Mix313131
Seuraa 
Liittynyt26.6.2016

Kyporian maihinnousu Tel Avivin.

Kyporia on jo menettänyt yllätysmomenttinsa ja kaikkia sen joukkojen liikkeitä ja viestiliikennettä tarkkaillaan. Kuitenkin joukot onnistuvat pääsemään Tel Avivin läheisyyteen ja aloittamaan maihinnousun. Alueella sotilaita on vain vähän, joten vastarinta on olematonta. Khalifornian joukot upottavat muutaman maihinnousualuksen, mutta suurinosa Kyporian joukoista murtautuu rantaan. Khalifornian joukot linnoittautuvat läheiseen armeijan rakennukseen ja lähettävät sanoman hyökkäyksestä lähimpään tukikohtaan. suuren ylivoiman omaava vihollinen voittaa taistelut, mutta Khalifornian joukot ovat lähteneet valtaamaan kaupunkia takaisin.

Lopputulos

Kyporian joukot valtaavat Tel Avivin sataman, mutta Khalifornian joukot panivat sitkeästi hanttiin ja saivat tuhottua yllättävän suuren joukon kyporialaisia.

Tappiot

Kyporia

-Maihinnousualukset 4

-Sotilaat 537, loukkaantuneet 24

Khalifornia

-Kolme tykkiä

- Sotilaat 73

Kyporian ilmahyökkäys Jerusalemiin

Kyporian koneet nousevat ilmaan ja lähtevät hyökkäämään kohti Jerusalemia. Matkanvarrella kuitenkin Khalifornian tykistö huomaa koneet ja alkaa tulittaa joukkoja. Kyporian hävittäjät syöksyvät tulittamaan tykkejä ja suurin osa joukoista saadaan turvallisesti jatkamaan matkaa. Jerusalemin lähestyessä hyökkää Khaliufornian hävittäjälaivue Kyporialaisten koneiden kimppuun. Joukkoja kuljettavat koneet tiputtavat joukkonsa Jerusalemin taajaman ulkopuolelle, koska matkan jatkaminen tietäisi varmaa tuhoa. Khalifornian hävittäjät lähtevät pois, kun Kyporian koneet kääntyvät takaisin kohti rajaa.

Lopputulos

Kyporin joukoista suurinosa pääsi laskeutumaan Jerusalemin läheisyyteen, mutta Kyporia menetti useita koneita, kuten myös Khalifornia.

Menetykset

Khalifornia

-Sotilaat 87

-Tykit 8

- Hävittäjät 7

Kyporia

-sotilaat 94

-hävittäjät 11

-kuljetuskoneet 4

Pahinta uusissa kirjoissa on se, että vanhoja ei ehdi lukea.
Opiskelemme historiaa oppiaksemme, että emme opi historiasta mitään.

Raccoon
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

jatkoa:

Trømsmarkissa noin 8000 hengen kansanjoukko on hyökännyt asutuimpiin kaupunkeihin. Vesisaaressa useita siltoja ja teitä on räjäytetty, ja armeijan kommunistikenraalit on julistettu lainsuojattomiksi.
Neuvostopalatsissa riehuu tällä hetkellä suurikokoinen tulipalo. Armeija pommittaa vähäisillä paikallesaaduilla joukoillaan kaupunkia.

Käyttäjä4445
Seuraa 
Liittynyt23.10.2016

Toistaiseksi tuntemattoman, tosin kommunistiseksi tiedetyn, terroristiryhmän onnistui soluttautua Valkoisen Tornin johtokeskukseen ja käydä lyhyt laukaustenvaihto.

Miesten onnistui hakea turvapaikkaa Valkoisesta Tornista Cestan passien avulla, tämän arvellaan olevan yksi syy aksentin huomaamatta jättämiselle. Ilmeisesti yhden miehistä onnistui vielä tuntemattomaan syyhyn vedoten osallistua kansankäräjien vakiokokoukseen. Kokouksen aikana tämä terroristi veti esiin muoviaseensa ja tyhjensi lippaallisen kohti Svedtzan edustustoa. Legioonalaiskaartin onnistui eliminoida terroristi ja lähes välittömästi kohtauksen jälkeen vangita suurin osa tämän tovereista.

Kahden miehistä onnistui paeta linnoituksesta läheiseen Huutavian kaupunkiin, jossa he ampuivat vielä kuusi siviiliä ja ottivat näiden moottoriveneen haltuunsa. Tapausta kauempaa seurannut kastamerelainen ohjusvene Vinion onnistui yhyttää karkulaiset näiden noustua kalastusveneeseen Asraelin territorion rannikon läheisyydessä. Ohjusvene upotti pakenemista yrittäneen kalastusveneen kansiaseellaan ja pelasti uppoamispaikalta viisi ihmistä. Toistaiseksi on epäselvää osallistuiko joku näistä henkilökohtaisesti iskuun.

Ampumisessa loukkaantui muutamia nuoremman polven edustajia ja ulkoministeri Simo Toini, lisäksi keisari on kriittisessä tilassa ja tämän selviämismahdollisuuksia epäillään huonoiksi. Lähin kruununperijä ja nykyisen keisarin poika on ilmoittanut ottavansa isänsä kunniaksi hallitsijanimen Lucius seitsemäs, mikäli keisari tulee menehtymään vammoihinsa.

Toistaiseksi kuulusteluista ei ole selvinnyt juurikaan hyödyllistä tietoa. Vangitut terroristit ovat lähinnä keskittyneet kuvaamaan Katistania ja muita kommunistisia maita "onneloina". Kattavista valheenpaljastustesteistä johtuen vankien epäillään kertoneen valheellista tietoa.

Kyporia on virallisesti ilmaissut paheksuntansa terrori-iskusta ja Katistanin Bavutin kaupunkiin ampumasta ja kahdeksantoista surmanneesta ohjuksesta.

;_;

FNA tiedustelee Mantlalta onko se vielä kiinnostunut esittämästään tarjouksesta, rynnäkköpanssareita koskien, johon FNA vastasi. Kuten aiemmin todettu, ei FNA valmista ilmatorjuntatykkejä aluepuolustukseen, niiden ollessa tehottomia lähes kaikkeen muuhun, kuin rynnäkkökoneiden, helikoptereiden ja maahanlaskujen torjuntaan. Lisäksi yhtiö kertoi haluavansa kuulla tarkemmat vaatimukset ennen kauppojen solmimista.

Valitettavasti FNA ei pysty myymään tai kuljettamaan kalustoa ulkomaille sotatilanteesta johtuen, mutta yhtiö on valmis solmimaan kaupat nykyisen sodan loputtua.

;_;

Kyporia ilmaisee tukensa Tromsmarkin vallankumoukselliselle, ja tuomitsee kommunistisen osapuolen pommitukset siviilikohteisiin.

;_;

@Sotatuomari

Osastojen Hypatia ja Mariel esiin otto katsotaan riittävän menestyneeksi. Hypatia jatkaa Tel Avivissa käymäänsä taistelua, samalla pudotusalueesta poikennut osasto Mariel linnoittautuu Jerusalemia ympäröiville kukkuloille. Kuten aikaisemminkin on osastojen tarkoitus sitoa mahdollisimman suuret voimat vihollisia ja näin tukea pääjoukkojen etenemistä. Yhtymät Aurelianus ja Tsabutei ylittävät rajan. Ja kuten ennenkin suurin osa ilmavoimista jatkaa hyökkäyksiä lamautuneita lentotukikohtia vastaan ja varmistaa, että valtaosa Kahlifornian koneista pysyy edelleen maissa.

Barbara barbaribus barbabant barbara barbis.

Koeviikko, pahoittelen poissaoloa.

Vallu
Seuraa 
Liittynyt9.9.2015

//@Mix, tulevatko seuraavaksi Kastameren Tunisiaan hyökkäyksen roolaukset?//

"Sana on kuin nuoli, lähetettyäsi se matkaan et voi saada sitä takaisin."
- Doran Martell (?)

Raccoon
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

Trømsmarkin hallituksen joukot ovat edenneet Vesisaaren länsiosiin, mutta taistelumoraali on matalalla; joukot ovat heikosti aseistettuja ja johto on lähellä sortumista.
Finnmarkin länsi- ja Tromsin eteläosa on nyt vallankumouksellisten hallitsemaa aluetta.

Vesisaaressa kapinalliset ovat kaapanneet muutamia tykkejä ja ampuvat hallituksen joukkoja jatkuvalla tulituksella. Kaupungin puolustus on vahva, mutta alue näyttää olevan jaettu lähes kahtia.

Tromsån kaupungintalolla järjestetyssä hallituksen hätätapaamisessa on tapahtunut pommi-isku. 16 paikallaolijasta kolme kuoli ja 11 haavoittui.

Raccoon
Seuraa 
Liittynyt21.12.2015

Vallankumoustaistelun vaihe 2 (Kevät) on alkanut. Pienemmissä, pääasiassa Tromsissa sijaitsevissa kaupungeissa on juuri ilmestynyt pienempiä joukkoja.
Vesisaaren raunioitunut länsiosa on jälleen osa vallankumouksellisten aluetta.

SALAISTA, VAIN VALLANKUMOUKSELLISET
Vaihe 3: Pakkanen
Kolmannen vaiheen aikana tarkoituksena on vapauttaa viimeisetkin alueet kommunistien hirvittävästä vallasta. Samalla tapahtuu operaatio Heikko Jää, kommunististen armeijakenraalien surmaaminen.

Mix313131
Seuraa 
Liittynyt26.6.2016

@Vallu
En todellakaan vielä tiedä. Katsotaan, jos saisin pari kertaa arkipäivien aikana arvottua tuloksia.

Pahinta uusissa kirjoissa on se, että vanhoja ei ehdi lukea.
Opiskelemme historiaa oppiaksemme, että emme opi historiasta mitään.

leonffe
Seuraa 
Liittynyt17.12.2013

Ormolvin hallitus tilaa ulkomailta 13 000 tonnia pronssia, kultaa, kromia ja marmoria uuden Ormolv Mahtavan patsaan rakentamiseen. Vasilissa on paljastettu sisällissodan uhrien muistomerkki. Se on kivinen veistos, joka esittää haavoittunutta nuorta sotilasta.

Svalbadissa on puhjennut vallankumous. Tuhansittain kansalaisia käynnistää rynnäkön kohti johtajan palatsia. Johtajia suojaavat kahdeksan automaattiasein varustettua kaartilaista. Kaartilaiset avaavat tulen väkijoukkoon saaden hieman kaaosta. Tulituksesta huolimatta palatsin ovet murtuvat ja kansa vyöryy sisään. Pian kuusi kaartilaista kahdeksasta makaa hengettömänä lattialla, vain kaksi pääsee pakenemaan #1 huoneeseen. Molemmat pakenijat ovat konekiväärikaartilaisia. Hyökkääjät ehtivät nopeasti johtajan ovelle, mutta ensimmäiset lyyhistyvät pian lattialle, kun konekiväärin ampuvat oven läpi. Lopulta ovet murtuvat ja keihäin varustetut hylkeenpyytäjät hyökkäävät silmät raivosta leiskuen onnettomien henkivartijoiden ja suurten johtajien kimppuun. Hyökkääjiä kuolee vielä kymmeniä, mutta lähes koko valtion johto makaa pieninä paloina maassa. Voiton huumassa kukaan ei huomaa yhtä hiljalleen rantaa kohti lipuvaa taistelulaivaa. Yhtäkkiä hyökkääjät tuntevat tärähdyksen ja osa katosta ja seinistä murtuu. Alus ehtii ampua vain kerran ennen kuin rannalla kalastaneet veneet ovat jo rinnalla. Kalastajat nousevat laivaan ja valtaavat sen pienillä tappioilla. Vallankumous on onnistunut. Tunnelmaa latistaa ainoastaan kapinallisten ruumiskasat ja vallankumouksen johtohahmon seulaksi ammuttu ruumis. Tämä tietää vain lisää ruokaa villieläimille.

/seuraavaksi pitäisi päättä tuleeko Svalbardista sosialistinen vai kapitalistinen valtio/

leonffe on newfoundlandinkoiran ja leonbergin risteytymä

Vallu
Seuraa 
Liittynyt9.9.2015

Lainaus:
//Minulta on jotenkin mennyt ohi, missä ihmeessä Svalbard sijaitsee?//

//Oman mielikuvani mukaan jossain Siperian rannikolla.//

"Sana on kuin nuoli, lähetettyäsi se matkaan et voi saada sitä takaisin."
- Doran Martell (?)

Mehtu
Seuraa 
Liittynyt24.7.2016

//Svalbard sijaitsee Svalbardissa, joka taas tunnetaan Suomessa ehkä paremmin sen suomenkielisellä nimellä. Huippuvuoret, mikäli joku on sattunut kuulemaan ;)

Wikipedia "The God of Common Knowledge" kirjoitti:
Huippuvuoret (norj. Svalbard, ven. Шпицберген, Špitsbergen) on Norjalle kuuluva saaristo Pohjoisella jäämerellä. Kolmella saarella, Länsimaalla (norj. Spitsbergen), Karhusaarella ja Hopenilla, on asutusta. Toiseksi suurin saari, Koillismaa on asumaton.
//

Piertotum locomotor!

leonffe
Seuraa 
Liittynyt17.12.2013

Svalbardin vallankumoukselliset ilmoittavat ettei maalle tule minkäänkään näköistä hallitusta. Valtio on virallisesti puhdas markkinatalous, jossa valtio ei vaikuta mitenkään talouteen.

leonffe on newfoundlandinkoiran ja leonbergin risteytymä

leonffe
Seuraa 
Liittynyt17.12.2013

Ensimmäinen tehdas mitä saarille aiotaan pystyttää on suurten merieläinten metsästykseen suunniteltujen kiväärien valmistustehdas.

leonffe on newfoundlandinkoiran ja leonbergin risteytymä

Vallu
Seuraa 
Liittynyt9.9.2015

//Irlanti-Kastamere koputtaa hermostuneena olkapäähäni, joten toivon tämän Välimeren sodan päättyvän pian.//

"Sana on kuin nuoli, lähetettyäsi se matkaan et voi saada sitä takaisin."
- Doran Martell (?)

Käyttäjä4445
Seuraa 
Liittynyt23.10.2016

Kyporia tiedustelee Kastamereltä, milloin fyyrelin mestaruuskisat oli tarkoitus järjestää ja minkä valtion alueella ja valvomana.

;_;

Kyporia hihittää hermostuneesti Svalbardin anarkistiseen hallintoon, tai pikemminkin sen puuttumiseen. "Ei minun nuoruudessani", tuhatvuotinen kulttuuri toteaa.

Kyporia tiedustelee Ormolvilta, mihin hintaan kyseiset aineet on tarkoitus tilata ja missä määrin mitäkin ainetta tilaukseen sisältyy.

;_;

//Saapi Vallu nähdä, sotatoimet loppuvat melko varmasti (viimeistään) Asraelin khaliforialaisen varuskunnan kaaduttua, tai sen tuhottua yli nelinkertaiset kyporialaiset joukot. Virallisesti rauhan saa toki vasta Karhun foorumille palattua, ellei CA sitten pelaajan puolesta rauhaa solmi - sotatoimien jälkeen, tai ennen niiden loppumista.

Pysyykös Irlanti-Kastamere VIHTA:ssa siirron jälkeen?

Enempää ei juuri nyt ehdi, jostain päähänpistosta johtuen on huomiseksi työnnetty matikankoe//

Barbara barbaribus barbabant barbara barbis.

Koeviikko, pahoittelen poissaoloa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat