Ohjetopic topiccien tekoon

Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Noniin, finally, päätin sitten tehdä tämän ohjetopicin. Toivonkin, että tämä pidetään ihan ohjeistavuutensa vuoksi pinnalla, mutta jätetään ne spämmiviestit ihan suosiolla pois. Tehdäänkin niin, ettei tähän topicciin turhia pölistä, ellei ole jotain tärkeää lisättävää tai kysyttävää. Nämä ohjeet on ihan maalaisjärjellä laadittuja ja niitä noudattamalla saamme tällekin foorumille laadukkaita topicceja.
Toivon, että aivan älyttömimmät topicit (suurin osa siis) karsiutuisi tällä ohjeistuksella pois. Näitä kannattaa oikeasti sitten noudattaa, sillä kokemuksen syvällä rintaäänellä sanon, että nämä kohdat tekemällä pääsee pitkälle!

Asiaan! Topicin teko on taitolaji eikä mikään pikkujuttu. Topiccia EI PIDÄ TEHDÄ jokaisesta asiasta, mikä mieleen juolahtaa, vaan useimmat aiheet VOI MAHDUTTAA jo olemassa oleviin topicceihin. Mikä tärkeintä, kun topiccien määrä ei ole tuhottoman suuri, niin topicit löytyvät helpommin ja niihin tulee enemmän sisältöä.
Tässä pieni lista, MITKÄ ON TEHTÄVÄ AINA, kun tekee uutta topiccia!
0) Topiccia ei tehdä hetkessä, joten uuden topicin luomiseen tulisikin käyttää tarpeeksi aikaa ja jättää ne liukuhihnatopicit ihan suosiolla kaatopaikalle!
1) Tarkasta, onko topicin aihetta käsittelevää topiccia jo mahdollisesti olemassa?
2) Jos ei, kysy itseltäsi, onko suunnittelemasi topicin aihe varmasti hyvä ja tarpeellinen?
3) Mieti vielä uudestaan, kannattaako aiheesta TODELLA tehdä oma topic vai voiko sen sisällyttää johonkin laajempaan topicciin?
4) ALOITUSVIESTI ON TÄRKEÄ! Kirjoita topicciin mahdollisimman kattava aloitusviesti, josta käy ilmi topicin idea, aihepiiri, mahdolliset rajaukset ja säännöt. Ohjeiden ja selostuksen pitää olla selviä! Aloitusviestiin on erittäin tärkeää liittää myös OMA MIELIPIDE PERUSTELUINEEN!
5) Mieti taas, onko topic varmasti luomisen arvoinen!
6) Otsikko on aloitusviestin ohella tärkeä! Otsikon ei ole tarkoitus kertoa topicista kaikkea eikä sen pidä olla yksi sana, josta topicin ideaa ei saa ensilukemalla. Hyvä otsikko kiteyttää topicin idean lyhyesti ja ytimekkäästi. KYSYMYS EI OLE hyvä otsikko!
7) Taas kannattaa miettiä, onko topic varmasti foorumille sopiva!
8) OTSIKON kieliasun oikeus on hyvän vaikutelman takaamiseksi tärkeä, joten se kannattaa lukaista muutamaan kertaan läpi ja huolitella asialliseksi ja virheettömäksi!
9) Myös aloitusviesti on hyvä lukea läpi virheiden varalta!
10) Ja lopuksi, ennen lähetystä, MIETI VIELÄ, ONKO TOPICISSA YLIPÄÄTÄÄN MITÄÄN JÄRKEÄ!!! Jos olet TÄYSIN VARMA, että topic on hyvä, laaja, käypä hyvälle ja laajalle keskustelulle ja ylipäätään foorumille sopiva, niin paina "Lähetä"-nappia.

Sitten pientä listausta esimerkein, mitä ja minkälainen topic EI OLE ja mitä tarkoituksia varten niitä EI TEHDÄ:
-Topicia EI TEHDÄ jokaisesta pikkukysymyksestä erikseen! Eli siis sitä, miten saa jonkun mitalin tai hymiön, EI KYSYTÄ omassa topicissaan, vaikka off-topicissa, joka on kaikelle keskustelulle suunnattu topic!
-Pahin mahdollinen tyylivirhe topicin teossa on kirjoittaa kilometrin pituinen otsikko (toki monella kirjoitusvirheellä) ja aloitusviestiin kirjoittaa jotain tyyliin "lue otsikko" ja sitten oma mielipide sanotaan uudessa viestissä yhdellä tai kahdella sanalla ilman perusteluja. EI NÄIN!
-Esimerkiksi jokaisesta bändistä ja soittimesta EI PIDÄ TEHDÄ omaa topicciaan, vaan kaikki musiikkia koskevat aiheet voi pistää musiikki-topicciin, joka käsittää KAIKEN MUSIIKKIIN LIITTYVÄN KESKUSTELUN!
-Topicceja ei pitäisi tehdä tusinakaupalla ajattelematta mitään. Jokainen topic on yksilöllinen ja se pitää huolitella. Mm. virheet otsikossa kielivät heti huolimattomuudesta ja välinpitämättömyydestä.
-Ylipäätään kaikesta mahdollisesta EI OLE TARKOITUS tehdä omaa topiccia, vaan keskustelu tulisi pitää muutamassa, laajassa topicissa. Jätetään ihan suosiolla kaikki lyhyet topicit tekemättä ja kirjoitetaan asia off-topicciin!

Sitten muutama ohje erilaisiin topictyyppeihin:
-Kysely-/visatopicceja ei kannata tehdä tyylillä yksi kysyy ja laskee pisteitä. Kyselyt on loogisin toteuttaa kysy seuraavalta -tyylillä ja kenties ilman mitään pistelaskua.
-Jos todella haluat kysyä jotain, josta haluat tehdä oman topicin, yleistä aihepiiri. Eli jos sinulla on vaikka ongelmaa jonkun tietokoneohjelman kanssa, niin tee yleispätevä "Tietotekniikkaongelmat" -topic, jokainen voi kysyä neuvoa. Tai vaikka "Internet-apu" tai "Koulu" (jossa voi keskustella ylipäätään koulusta ja sen ongelmista ja kysyä neuvoa läksyihin, esseeseen, tutkielmaan yms...).
-Jos aikomasi topicin aihe on jonkun kategorian alaviite (esim. joku tietty peli), niin kannattaa tehdä yleispätevä "Pelit"-topic, jossa voi keskustella kaikista peleistä! Näin ei tarvitse viedä tilaa useilla topiceilla, jotka käsittelevät eri pelejä!

Tässä pähkinänkuoressa asiaa topiceista. Eniten haluan painottaa sitä, että T O P I C C I E N T E O S S A O N K Ä Y T E T T Ä V Ä J Ä R K E Ä ! ! ! Kaikesta mahdollisesta ei pidä tehdä topiccia, vaan ne voi mahduttaa laajempiin topicceihin. HARKINTA on topicin tekijän paras ystävä! Jos epäilet jonkun topicin aiheellisuutta, kannattaa alustavasti puhua aiheesta off-topicissa ja kuunnella kokeneempien käyttäjien mielipidettä topicinteon aiheellisuudesta!
Mielummin yksi hyvä topic kuin sata huonoa!

Tapaus, kun on tehnyt jonkun topicin, ja siihen ei tule vastauksia heti tai ollenkaan:

Jos topiciin ei tule vastauksia, niin NIITÄ EI TULE RUINATA ERILLISELLÄ VIESTILLÄ tyyliin "miksette vastaa" tai "vastatkaaaaaaaaaaaAAAA!!!!!!!111111elevenoneoneone" Antakaa sen topicin olla ihan rauhassa, kyllä siihen joku jotain kirjoittaa, kun on tarvis!
Ja se sitäpaitsi näyttää aika säälittävältäkin, kun joku kiljuu vastauksia heti, kun topic on ollut pystyssä 10 minuuttia.

Loppuun vielä muutama hyödyllinen fraasi, jotka olen joskus mahdollisesti möläyttänyt:
Käyttäjät tekevät foorumin.
Teilla on aivot, käyttäkää niitä!
Nyt järkeä peliin!

Sivut

Kommentit (39)

Vierailija

Ihan pätevää tekstiä, tosin hieman jäi sellainen fiilis, että isot, vanhat ja kokeneet käyttäjät ovat kuninkaita. Kaikkien eivät kirjoita ilman kiroitusvihreitä, eikä sille voi mitään, jos käyttäjät ovat liian nuorina ja kirjoitustaidottomina hurahtaneet disneyn taikaan... Sen lisäksi puhetyyli oli varsin käskevä, joka on toisaalta ymmärettävää, sillä aihe on toki raivostuttava ja tärkeä. Kuitenkin, jos haluaa että asiaan puututaan sen vaatimalla tavalla, suosittelen yhteydenottoa sivuston ylläpitoon. Muille huutaminen tuskin auttaa oman foorumimaineen parantamiseen.

On toki totta, että muut foorumit ovat siistempiä kuin tämä, mutta täytyy muistaa asiayhteys, Aku Ankka, jonka lukijat tunnetusti ovat kaikenikäisiä.

Meni vähän valittamisen puolelle, oikeatsi erittäin hyvä ja olennainen topic, kunhan esitin hieman kritiikkiä järkevän keskustelun ylläpitämiseksi;)

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

TD kirjoitti:

On totta, että vähemmistöjä pitää kuunnella, mutta miksei enemmistöjäkin? Ja, sanokaa mitä sanotte, mutta ennen kuin saadaan käyttäjämodet tai sivuston ylläpito sanomaan jotain, enemmistö tuskin jaksaa vähemmistöä kuunnella...

Vaikka se vähemmistön kuunteleminen olisi vain sivuston parhaaksi. Tästä ei ole epäillystäkään, sillä suurin osa tämän sivun yli 15-vuotiaista haluaisi sivuston tason nousevan.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Pakko nostalla tätä, kun niin mukavan kiitettävästi olen nähnyt tähän viitauksia eri topiceissa. Kiitos siitä, se tarkoittanee, että topic on onnistunut : )

Tiedän, ohjeet ovat pitkän, mutta pyydän teitä rimanalittajakäyttäjiä tekemään edes yhden palveluksen minulle: Jos koskaan aiotte lukea viittä riviä pidemmän yhtenäisen tekstin, niin LUKEKAA TÄMÄ! Jos ette todella viitsi lukea pidempiä tekstejä, niin minun mielikseni, lukekaa sitten vaikka ainoana pitkänä tekstinä __tämä topic__ Tässä on kuitenkin niin paljon informaatiota, että siitä on hyötyä takuuvarmasti tulevaisuudessa!

Painotan yleisesti sitä, että JÄRJEN KÄYTTÖ ON SALLITTUA! __AJATELKAA__ ennen kuin toimitte! Iha suosiolla jättäkää suurin osa topiceista tekemättä ja kirjoittakaa jo ennestään olemassaoleviin laajempiin topicceihin. Edes tämän kerran, kuunnelkaa järjen ääntä (ei välttämättä minua, vaan yleisesti; ei kenenkään selvä järki käske tekemään turhuuksia)

Lukekaa ja oppikaa, ainoastaan sitä voin pyytää. Ja kuunnelkaa ihmeessä myös muitakin, jotka järjen ääntä tuovat esille (tarvinneeko näitä ihmisiä edes mainita. Mukavaa, etten aivan yksin ole...)

lellukka94
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Todella hyvä ohjetopic! Olisi kiva jos kaikki lukisivat tämän ja noudattaisivat, mutta noudatatko itse, oli siinä kyllä niin paljon ohjeita, että niitä ei kyllä ulkoa muista. Mutta missä kysyisit sitten sellaiset kysymykset jotka ovat mielestäsi spämmiä? Kun ei niitä viitsisi aina pistää muiden keskusteluihin, koska siellä ei välttämättä vastata tai huomata, tai sitten et enää itse muista, että mistä kysyit. Jos minullekkin tulee joku idea, niin on se pakko saada esille, eikä jättää sanomatta, eikä sitä viitsi pistää muiden keskusteluihin, missä on aivan eri aihe.

Vierailija

Joo, ymmärrän täysin pointtisi, eikä tässä siitä olekaan kyse. Mielestäni asia kuitenkin menee paremmin perille, jos sen kertoo ystävällisemmin, en toki tarkoita kädestä pitäen ja tutti suussa-menettelytapaa, vaan hieman mukavampaa sävyä. En usko, että kenestäkään tuntuu mukavalta ottaa toiselta käyttäjältä vastaan tiukkasanaisia neuvoja, sillä pitäydyn kannassani kaikkien käyttäjien samanarvoisudesta. Vertauksesi maailmanpolittiikkaan on totta, mutta ehkä hieman kaukaa haettu.

Kuten varmasti olet huomioinut, olen pahoitellut väärää sanavalintaani, kiitos kuitenkin selkeytyksestä. Avausviestissäsi mielestäni kaikkein oudoimmalta tuntui juuri isot kirjaimet, jotka kieltämättä vaikutti varsin rajuilta minun silmääni.

Mukaantulollani tähän keskusteluun halusin minäkin vain auttaa foorumin kehityksessä, sillä mielestäni kritiikki vain auttaa kehityskeskustelua ja sen syntymistä.

Meillä on selvästi pieniä mielipide-eroja monissa asioissa, mutta oletan, että olemme aloittaneet foorumin ulevaisuuden kannalta varsin tärkeän keskustelun.

Vierailija

Tähän topiccien tekoon liittyen, jos vaikka teet topicin esim."kuka/mikä on maailman paras bändi/artisti (tää kyl on taidettu tehdä monta kertaa) ,menisikö se kyselyihin vai pulinoihin ?

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

{TD kirjoitti: "Kuitenkin, jos haluaa että asiaan puututaan sen vaatimalla tavalla, suosittelen yhteydenottoa sivuston ylläpitoon. Muille huutaminen tuskin auttaa oman foorumimaineen parantamiseen."}

Ei täällä nyt kukaan olekkaan huutanutkaan. Asiat on ainoastaan sanottu selkeästi, jotta ne ymmärrettäisiin, ja sillä sipuli. Ja mikäli tarkoitat, että siitä pitäisi ottaa yhteyttä ylläpitoon, että mikä on järkevä topic, niin olet kyllä vähän väärässä. Se tieto on suunnattava foorumin käyttäjille, eli sanottava täällä, ei palautteessa. Palaute ylläpidolle asiasta ei hyödytä sinänsä mitään.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Ensin vähän suoria vastauksia lellukan kysymyksiin: Omata mielestäni noita ohjeita on aika helppo noudattaa suurpiirteisesti, niitä ei sanasta sanaan tarvitse ulkoa opetella. Kysmykset, joihin et ole miettimisen jälkeen löytänyt vastausta, voit kysyä aiheesta käsittelevässä topicissa, tai Off-topicissa. Luonnollisesti ei tarvitse väärässä keskustelussa ihmettelemään täysin muita asioita.

Se, että jos tekee hyvän aiheen, siihen tulisi viestejä ei ole minun mielestäni kamalan totta. Viime viikolla tein Carlos Motasta keskustelun, joka oli mielestäni ihan asiallinen, laitoin myöhemmin vielä apukysymyksiäkin, mutta ei sekään pinnalla pysynyt.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Rahanero kirjoitti:Tähän topiccien tekoon liittyen, jos vaikka teet topicin esim."kuka/mikä on maailman paras bändi/artisti (tää kyl on taidettu tehdä monta kertaa) ,menisikö se kyselyihin vai pulinoihin ?

Pulinoihin tietenkin, koska kaikkiin muihin paikkoihin laitetaan vain Disneyyn ja Aku Ankkaan liittyviä aiheita, muut aiheet pitää kirjoittaa pulinoihin.

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Rahanero kirjoitti:Tähän topiccien tekoon liittyen, jos vaikka teet topicin esim."kuka/mikä on maailman paras bändi/artisti (tää kyl on taidettu tehdä monta kertaa) ,menisikö se kyselyihin vai pulinoihin ?

No voi ..., eikös ohje mene perille? Juuri sanottiin, että pienet kysymykset voidaan pistää aikaisempiin keskusteluihin. Ja tästäkin topicista jätettäisiin spämmiviestit pois. Jos ajattelit tehdä keskustelun "kuka on maailman paras artisti" niin se on juuri sitä spämmiä, ja spämmikeskustelua, mitä NÄILLÄ OHJEILLA pyrittäisin todella vähentämään. Ja vielä juuri tuosta Musiikki-aiheistta keskustelusta Tehwin vielä puhui. Elikkä, voit pistää tuon keskusteluun, minkä otsikossa lukee "Musiikki".

Ja, se on todella tehty monta kertaa. Kaikenlaiset spämmikeskustelut saataisi todella jättää tekemättä, ja tuon, että menisikö se kyselyihin vai pulinoihin, senkin voi päättää omalla järjellä, tai jos ei järki riitä, niin jättää tekemättä.

Tällä foorumilla on varmaan 2000 topiccia, joita on kaksi kappaletta. Ei näin. Pitäisi olla tasan 200 keskustelua vähemmän, ja mielellään paljon ylikin, sillä monet keskstelut ovat aivan turhia. Hankala edes miettiä sitä, miten tasokkaita varmaan --> kaikki <-- foorumit ovat tähän verratuna. Nämä sinun topicit saattavat ehkä parantaa tilannetta.

Mutta, sitten on sellaisia käyttäjiä, joita vähempää kiinnosta toisten topicit, ja eivät edes katso muualle (kuten tänne) aloittaessaan tekemään spämmi-topiccia. Sitten tehdään tosiaan sellainen topic, jossa otsikko on: "ajattelin tehdä tällaisen ankkavisalun kun näinettä niitä on vasta 16 Oojeet ovat seuraava pistää uden kysymyksen" ja aloitusviesti: ojeet otsikosa.

Turhan ja järkevän topicin ero on todella suuri. Kyselyihin ja visailuihinkin riittäisi max. 5 eri visaa. Varsinkin, jos ne olisivat erilaisia jokainen. Vaikka Ankkavisa, Maailma-visa, Kulttuuri-visa, Suomi-visa ym. Ja olen jo ennenkin sanonut, muilla foorumeilla on ehkä yhteensä 200 topiccia, nyt kun laskin, niin täällä niitä on 10 000. Elikkä, niistä on kyllä ainakin 9000 turhia, ellei enemmänkin. Keskusteluiden tekoa VOISI kyllä vähän hillitä, jos ei keksi täysin --> uutta <-- aihetta. Ja niitä ei kyllä paljoa ole, ja silti tänne tulee koko ajan uusia. Ja suurin osa on niistä kaikkia "Mikki vai Aku" tai "Riitta Hanhi juoksemassa?"-topicceja. Eli täysin turhia siis. Sitten yhtenä osa-alueenaan nuo Parhaat käyttäjät-topicit. Niitäkin tehdään koko ajan uusia, yksi olisi kyllä riittänyt. Onhan ne ihan kivoja, varsinkin, jos on jonkun listalla, mutta, ei niitä TODELLAKAAN tarvitsisi tehdä 30:tä kappaletta. Sitten, kun eräät vielä kirjoittavat sinne viestejä joka päivä, vaihtavat aina listan, ja niitä, ketkä kirjoittavat sinne jotain "Mua ei oo kenenkään listalla.. yhyyyhyy.yyhyy."-viestejä. Sellaiseen tapauksen törmäsin joku aika sitten, että jokun ENSIMMÄINEN viesti oli siinä topicissa, ja juuri sellainen, että "Miks en oo kenenkään listalla?". Miten ensimmäistä viestiä ennen edes voisi olla? Järkeä myös viestien tekoon, eikä pelkkien topiccien tekoon. Todellakin, toivon järkeä.

No niin, Tehwinin topicit ovat niin houkuttelevia vastattavaksi. Nyt minunkin teki mieli sanoa jotakin, vaikka nimenomaan kehotettiin jättämään turhat pois. No, ehkä tämän viestin turhuus ei ole ihan pahimmasta päästä. Ja, mainio aihe, Tehwin, jälleen kerran.

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Nyt on taas tätä nostettava, jos ei muuten, niin ihmisten kiusaksi, että edes jotenkin menisi perille, että on olemassa sellainenkin asia kuin NETIKETTI!

Ihan ensinnäkin, topiceja tulee yhä liikaa ja aivan idioottimaisista aiheista. JÄRKEÄ PELIIN! JA todella tyhmiä nostojakin näkyy, kun aivan turhat topicit vielä kaivetaan haudasta. Viestejä saa kirjoittaa ja topiccejakin tehdä, mutta järjen kanssa ja harkiten! "Hätäilemällä ei tule kuin k**ipäitä lapsia", kuten Koskela Tuntemattomassa mainitsi.

Tulipa mieleeni myös yksi asia, minkä oletan lisäävän topicintekointoa. Nimittäin kaikilla tuntuu olevan sellainen käsitys, että topicin tekijällä olisi jotain merkitystä. Ja todella paljon korostetaan sitä seikkaa, että kuka topicin on tehnyt ja miten hyvä se on. Silloin ihmiset tunkevat mahdollisimman paljon topicceja kuin liukuhihnalta, kun halutaan omaa nimeä muiden tietoisuuteen.

Topicin tekijällä ei niinkään ole ihan oikeasti paljonkaan väliä. Jos ei joku sitä tekee, joku sen kuitenkin ottaa työn alle. Turhaan siitä liikaa suitsuttaa. Omilla topiceilla sitten ehkä jopa "ylpeillään" tai ihmetellään, kun juuri niihin omiin topicceihin ei tule vastausta. Ei se omaan topicciin tulleiden vastausten määrä mitenkään kerro käyttäjän tasoa. Topiceja on erilaisia ja joillakin on suuremoi kohderyhmä kuin toisilla. Ei se vähäinen vastausmäärä mitään hetkauta suuntaan eikä toiseen.

Vierailija

Samaa sanon kuin Salwer.

Tänäänkin olen tämän kaksi tuntisen tällä sivulla oloni aikana jauhanut tätä samoista asiaa monissa topiceissa, jo noin 6kertaa! Ja kaikki ne topicit olivat tänään tehtyjä. Tässä tosite kuinkapaljon niitä turhia topicceja aihrmäärältään tulee!

Minusta olisi hyvä, jos olisi jonkinsortin härpätin tällä foorumilla, että se ei jostain syystä antaisi lähettää tänne enään topicceja aiheesta, josta on jo tehty. Samalla jos siitä aiheesta on jo topic, se "härpätin" kaivaisi sen tuonne foorumilistaan ensimmäiseksi. Mitä mieltä olette ideastani? Se saattaisi olla ehkä vaikea toteuttaa, mutta se olisi hyödyllinen.

Täällä tehdään ihan kaikista mahdollisista aiheista topicceja, yksi tänään tullut oli aika... kummallinen. Poistettiinkin melkein heti sen ilmestyttyä. En sano edes sen otsikkoa, joten turha ruinata sitä, tiedoksi vain jo nyt.

Tässä samalla sivulla ensimmäisenä viestinä on Tapsan topicturhuus-esimerkki. Se on luultavasti yksi turhimmista. Koska Aku ei yleensäkkään käytä kenkiä, ja millä ilveellä mitataan ANKKOJEN KENGÄNKOKO!?! Ihan järjetöntä.

Luulisi nyt ihan tavallisella kaupunkilais/maalaisjärjellä ymmärtävän, mistä, milloin ja mihin tehdään minkäkin lainen topicci!

Sami-96

Vierailija

Hyvä Donald-91, pahoittelen epäselvää ilmaisuani.

Tarkoitin, että modeille voisi vihjaista aiheesta, jotta he kirjoittaisivat selkeät ohjeet topiccien tekoon johonkin näkyvälle paikalle, tai kertoisi asian käyttäjille jollain muulla tavalla. Huutaa oli mahdollisesti väärä sanamuoto, mutta perin tiukkaan sävyyn ohjeita oli kirjoiteltu, ottaen huomioon, että kaikki käyttäjät ilmeisesti ovat (?) sivuston hierarkiassa yhtä korkealla.

Toivon koko sydämestäni, että yhdyt mielipiiteeseeno siitä, että tällä, mahdollisesti varsin kiivassanaisella sananvaihdolla on saatu erilaisia mielipiteitä näkyviin, jotta himoittua "järkevää keskustelua" on syntynyt.

Vähääkään kettuilematta, TD

Vierailija

Niin, tottakai saa neuvoa ja tietysti pitääkin. Mutta koulussa mielestäni opettaja on paljon suurempi auktoriteetti kuin oppilaat, toisin kuin foorumilla kaikilla käyttäjillä on saman verran määräysvaltaa. Ja toisin kuin oudoista jutuistani saattaisi päätellä, olen täysin neuvomisen kannalla. En kuitenkaan ihmettele, jos joku 7-vuotias, joka on tietämättään spämmeri, jaksaa kovinkaan tiukkasävyisiä ohjeita kuunnella.

On totta, että vähemmistöjä pitää kuunnella, mutta miksei enemmistöjäkin? Ja, sanokaa mitä sanotte, mutta ennen kuin saadaan käyttäjämodet tai sivuston ylläpito sanomaan jotain, enemmistö tuskin jaksaa vähemmistöä kuunnella...

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Hieno ja tärkeä ohje-topic, Rosa4twehwin. Aloitusviestisi asioista itselleni muut ovat ihan selviä asioita paitsi tuo tietokilpailu-asia jäi vähän mietityttämään. Puhuit kunnon perusteluista, mutta ainakin tuossa tietokilpailu-ohjeissa ne unohtuivat sinultakin. Eli miten niin kysy seuraavalta -malli toimii paremmin? Sen hyvänä puolena on kyllä se, että jokainen saa kysyä jotain. Mutta ajatteleppa Rosa4tehwin sitä että silloinhan siinä ei saada tietää sitä OLENNAISTA asiaa tietokilpailuissa, että kuka on tiennyt ja pärjännyt parhaiten. Mielestäni siinä menee koko tietokilpailun idea, jos ei tiedetä kuka pärjää parhaiten.

Eli tiivistettynä: Minä kannatan mallia "yksi kysyy ja laskee pisteet", ja miten sinun mielestäsi malli "kysy seuraavalta" on se parempi?

Sitten otan lyhyesti kantaa lyhyet ja turhat viestit/keskustelut -aiheeseen. On valitettava totuus, että suurin osa näiden sivujen topiceista on loppujen lopuksi turhia. Eli ne sellaiset eivät ole tällaisia, jossa voisi alkaa jonkinlainen rakentava keskustelu. Vai kenen mielestä aiheesta "Roope vai Kroisos?" voisi kirjoittaa romaanin mittaista viestiä? Ei varmaan kenenkään. Ja täytyy sanoa, vaikka tämä menee muiden ja itseni toistamiseksi, että siinähän se asian pointti taas on! Vai mitä Tehwin?

Tuosta lyhyet viestit ja topicit -aiheesta tuli taas mainio vertauskuva mieleeni. Se on tällainen: kun keskustelet jostain asiasta jossain paneelissa ihan livenä, eli EI NETISSÄ niin olisiko kuinka vakuuttavaa lähteä yhden sanan linjalle kuten: "kyllä", "ei" tai "en tiiä" jne. Jopa ilman ainuttakaan perustelua? Eipä olisi kovinkaan vakuuttavaa. Eihän keskustelu nimittäin etene yhtään mihinkään jos sitä YRITETÄÄN jatkaa vain yhdellä tai kahdella vähämerkityksellisellä sanalla. Sama juttu se on myös internetissä kuin livenäkin keskusteltaessa. Ainakin pitäisi olla.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat