Kai Vainiomäki

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämä keskustelu on siis otsikon mukaan suomalaisesta ankkakäsikirjoittaja Kai Vainiomäestä.

Tähän keskusteluun voi siis laittaa kaikki mielipiteensä, arvionsa ja kommenttinsa hänen ankkatarinoistaan. Olen melko varma, että tällainen aihe on jo tehty, mutta se ei ollut ainakaan 10 ensimmäisellä sivuilla tekijöissä, joten rohkenin tehdä uuden. ; )

Kai on tehnyt vielä verrattain vähän ankkasarjoja (tai ainakaan niitä ei ole vielä kovin monia julkaistu Aku Ankka-lehdissä). Omasta mielestäni hän on yksi tämän hetken parhaista käsikirjoittajista, joten toivon, että Vainiomäen töitä tullaan jatkossa julkaisemaan yhä enemmän.

Uusimmassa Aku Ankassa oli Vainiomäen johtosarja, nimeltään "Moukkia ja kirjatoukkia". Tämä 12-sivuinen sarja oli sitä taattua Akun kohellusta ja touhotusta, niin kuin aina on totuttu. Juttu olisi kyllä saanut olla vaikka pari sivua pidempi, koska se loppui vähän yllättäen, eikä selvinnyt, miten sen kirjailijan (joku Lotro tms.) siellä Akun talossa sitten kävi.. Ihan hyvä juttu kaiken kaikkiaan pienestä kritiikistä huolimatta.

Eli tänne siis vain kertomaan omia mielipiteitään! :)

Kommentit (6)

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Luulin vahingossa, että sen oli käsikirjoittanut Korhonen, mutta se olikin tosiaan Vainiomäki. Ihan hyvä käsikirjoitus oli tällä kertaa. Ja ei kaikki ole samanlaisia kuin Rosa. Feriolilla on erilainen tyyli, niinkuin monella muullakin.

Vierailija

En pidä hirveästi Kai Vainomäestä koska arvostan vain erittäin paljon kirjoittajia jotka tekevät vaikkapa pienen pieniä yksityiskohtia kun olen huomannut Don Rosan tekemät ihanat silmät, sekä joku oli piirtänyt kuin vain ihan ''turhan'' kärpäsen mistä ei koko lehdessä sanottu sanaakaan. Joten en ole huomannut Kai Vainiomäen sarjakuvissa valitettavasti mitään sillmiinpistävää :(

Vierailija

Kai Vainiomäen ankka-tarinat ovat toki mainioita, mutta aina löytyy parannettavaa. Tuo "Moukkia ja kirjatoukkia" oli vanha ja klassinen tarina, jossa lopussa Akulle käy aina huonosti. Loppu ei ollut mielestäni hyvä, mutta kokonaisuudessaan tarina oli kohtuullinen.

Vierailija

aku ankka-fani kirjoitti:En pidä hirveästi Kai Vainomäestä koska arvostan vain erittäin paljon kirjoittajia jotka tekevät vaikkapa pienen pieniä yksityiskohtia kun olen huomannut Don Rosan tekemät ihanat silmät, sekä joku oli piirtänyt kuin vain ihan ''turhan'' kärpäsen mistä ei koko lehdessä sanottu sanaakaan. Joten en ole huomannut Kai Vainiomäen sarjakuvissa valitettavasti mitään sillmiinpistävää :(

Eihän se ole käsikirjoittajan tehtävä piirtää yksityiskohtia. Piirtäjä on vastuussa piirroksista ja käsikirjoittaja tarinasta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat