Foorumeiden parantelusta

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Olen ollut tässä paikan päällä huimat parikymmentä minuuttia, mutta jo nyt foorumeiden kökköisyys alkaa nakertamaan. Anteeksi, mikäli tällainen viesti on ollut jo, en sitä Haku-toiminnolla löytänyt enkä jaksa selata sivuja.

1. Viesteihin muokkaa ja poista namiskat.

Erittäin ärsyttävää, kun olet kirjoittanut jotain ja huomaat siinä lähetyksen jälkeen typon. Tt voi korjata sitä, ellet sitten tee tuplapostia. Jokaisen typon korjaaminen tuplapostauksella täyttää foorumia entisestään.

Myös asiavirheen tehdessäsi, ainakin ison sellaisen muokkaaminen on haluttavaa lähes välttämätöntä. Silloin itse ainakin tekisin tuplapostauksen perään. Tuplapostaus on asia joka ärsyttää ainakin itseäni kauheasti. Viesti pitäisi voida myös poistaa kokonaan, jos vaikka vahingossa kommentoit väärään aiheeseen.

2.Haku-toimintoa täytyisi parantaa huomattavasti.

Lisäyksia voisi olla mm. "hae kirjoittajan nimellä", "käytä jokerimerkkiä" jne. Tämä vähentää samojen aiheiden määrää.

3. Sitten toivoisin muuta ei tosin välttämätöntä pikkuviilausta, esim. lihavoinnit, kursivoinnit ja alleviivaukset. Mahdollisuus ottaa hymiöt pois käytöstä. Jotkin aiheet, esimerkiksi tutoriaalit voisi tehdä ilmoituksiksi. Eli ne näkyisivät keskustelualueen ensimmäisinä viesteinä. Epämukavaa tehdä tutoriaali, kattava sellainen, joka vastaisi useisiin kysymyksiin ja sitten se hautautuu jatkuvasti lisääntyvien topikkien alle ja kohta taas kysellään "Miten tuo tehdään?". Myös viestin esikatselu olisi erittäin mukava lisäys.

Ilmoittakaa mikäli joku noista asioista on jo nyt mahdollista, mutten ole sitä tyhmyyksissäni huomannut. Tässä on vain mielipidettä, miten foorumia voisi parantaa. Jokaisella on mielessään varmasti monia asioita parannukseksi eikä kaikkia voida/kannata toteuttaa.

- Lahtiduck

Kommentit (11)

Vierailija

Teksitin muokkaus toiminto voisi kyllä tulla samoin kuin lihavointi, sekä jotain moderaattoreita tai sellaista.

Vierailija

Täällä ei toimi enää mainitut jutut ja jipot, oli ennen kaikenlaista lihavointia, kursivointia, värejä alleviivauksia, mutta niitä käyetettiin väärin, moni rupes todella trollaamaan ja hyvä vaan että poistui. :)

Useasti on toivottu muokkaamisia yms. mutta ei toimi.

Vierailija

Hyvä idea Sami, se saattaisi toimia. Minäkin haluaisin tuollaisen muokkaus toiminnon, kurisivoinnin ja ennen kaikkea moderaattorit.

Vierailija

Tosiaan, hakukone tänne saisi tulla. Siis että voisi hakea topicceja ihan sen topicin nimellä. Olisi paljon helpomppi tarkistaa sen avulla, olisiko kyseisestä aiheesta jo tehty topic. Niin ehkä se vähentäisi topicceja samasta aiheesta muutamalla tusinalla. ("Toiveajattelua." sanoi muuan ukko moista ajatellessa.)

Mutta yksia asia olisi tänne sitäkin hylödyllisempi saada. Se on nimeltään tekstinkäsittelyä. Siis että voisi lihavoittaa, alleviivata, kursivoida ja muutenkin parantaa niiden avulla tuota tekstiä. Mitään koon- ja värin muuttamisia ei kaivata. Mutta tuo alleviivaus, lihavointi, kursivointi-kolmikko olisi ainakin minun mielestä tärkein.

Sitten olisi vielä semmoinen ominaisuus, (en nyt muista sille tarkoitettua sanaa...) että voisi ennen viestin lähettämistä katsoa, minkä näköiseksi tämä sivu sitten laittaisi sen viestin, siihen topicciin, mihin nyt on viestiä lähettämässä.

Ja sitten jos se käyttäjä joka on viestin lähettänyt, voisi vielä JÄLKIKÄTEEN muokata omia viestejään, niin ei tulisi välttämättä sillä tavalla tuplapostaustakaan.

Siinä oli nyt osa toivomuksistani.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Onhan näitä asioita pohdittu, mutta osallistun kuitenkin. Näille sivuille on saatava, kuten edellä onkin jo mainittu seuraavia:

1. Moderaattorit: -Turhat viestit ja keskustelut vähenisivät Moderaattorien toimesta.

2. Omien viestien muokkaamis-mahdollisuus: -Ei tarvitsisi tuplapostata voidakseen muokata o-m-a-a viestiään. Niihin on jokaisella kuitenkin ne tekijänoikeudet. Tai sitten voisi poistaa oman viestin, jos haluaa syystä tai toisesta.

3. Keskustelujen Hakukone: -Toinen mahdollisuus vähentää sellaisia keskusteluja, joita on jo entuudestaan

4. Viestien automaattinen ennakkosensuuri: -Jos yrittää kirjoittaa yhden tai kahden sanan viestejä, tai muuten asiatonta viestiä, tulee huomautus: "Viestin lähetys epäonnistui!"

5. Lihavointi ja kursivointi -mahdollisuudet: -Ei tarvitsisi kirjoittaa ISOILLA KIRJAIMILLA selventääkseen tai nostaakseen asiaa erityisempään huomioon. Isoilla kirjaimilla kirjoittamista voidaan nimittäin helposti tulkita huutamiseksi, jota se ei kuitenkaan ihan aina ole.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

Salwer1st/ kirjoitti:Yksi pikku asiavirhekin löytyi, tai ainakin yksi niistä pisti erityisesti silmään. Tämä näin<br />

Lahtiduck kirjoitti: Lisäyksia voisi olla mm. "hae kirjoittajan nimellä",...

Käyttäjien hakukone sivuilta löytyy jo. Ankkaprofiili kohdasta sinne pääsee haeskelemaan käyttäjiä.

Salwer-kulta, Lahtiduck tarkoitti "hae KESKUSTELUA kirjoittajan nimellä.." eli hän vain jätti esimerkistä sen asiayhteyden itsestäänselvyydeksi, joka löytyy muuten edestä päin, vähän hänen viestiään.

Ja itse olen täydellisen samaa mieltä, joskin eri mieltä. Eli alleviiv., muokkaus sun muut kannattaisi tulla, muttEI värinvaihtoa, tai tekstin pienentämistä/suurentamista. Näin, asiat olisi ns. "hyvin", jos nyt mitkään ideoistasi toteutuisi, mutta toivon mukaan saattaa toteutuakin. Tuo oli lyhyt kannanottoni.

Vierailija

Harmi tuo, sillä ne toisivat oman säväyksensä foorumeille. Trollit ovat kyllä ärsyttävä haitta. Tuo muokkaaminen olisi kyllä mielestäni melkeinpä välttämättömyys.

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

Juu, muokkaustoiminto olisi äärimmöisen kätevä. Se saattaisi kitkeä lähes kaikki typot, joita minullekin usein valitettavasti sattuu. Kunnon tekstinkäsittelykin olisi poikaa, mutta se saattaisi lisätä spämmäystä. Hyviä lisäyksiä olisivat. Yksi pikku asiavirhekin löytyi, tai ainakin yksi niistä pisti erityisesti silmään. Tämä näin

Lahtiduck kirjoitti: Lisäyksia voisi olla mm. "hae kirjoittajan nimellä",...

Käyttäjien hakukone sivuilta löytyy jo. Ankkaprofiili kohdasta sinne pääsee haeskelemaan käyttäjiä.

Vierailija

Vietien muokkaamis mahdollisuus jälkikäteen olisi tärkeä juttu. Esim. jos olisi tullut pahoja kirjoitusvirheitä, ei tarvitsisi kirjoittaa uutta viestiä, jossa sanoo "Sori, tarkotin pallo, en palo" tms., joka mielestäni voidaan luokitella lieväksi spämmiksi. Ainakin ne viestit katovaisivat täysin (Toivottavasti). Ja myös silloin se olisi hyödyllinen, jos unohatsi jotain viestistään.

Kunnollinen hakukone on paikallaan. se vähentäisi samojen topiccien määrää toivottavasti.

Tämä tekstin käsittely ominaisuus ei ole kyllä, niin hätäinen kuin monimuu asia, mutta mukava lisä kyllä olisi. Voisihan niillä painottaa tiettyjä asioita. Mutta näitä värillisiä tekstejä en halua tänne... Kammottaisi jo ajatuskin siitä. Kursivointi, lihavointi ja alleviivaus riittäisi hyvin.

Sami-96 kirjoitti:Sitten olisi vielä semmoinen ominaisuus, (en nyt muista sille tarkoitettua sanaa...) että voisi ennen viestin lähettämistä katsoa, minkä näköiseksi tämä sivu sitten laittaisi sen viestin, siihen topicciin, mihin nyt on viestiä lähettämässä.

Kenties tarkoitat viestin esikatselua. (?) Olisihan se myöskin hyvä lisä tännekkin, kun useimmilla foorumeilla sekin jo on.

Vierailija

Hanhihannu kirjoitti:Kenties tarkoitat viestin esikatselua. (?) Olisihan se myöskin hyvä lisä tännekkin, kun useimmilla foorumeilla sekin jo on.

Sitähän minä! En vain ikinä muista sanoja joita on jotakin asiaa varten tehty.

Ja tosiaan, nyt kun vasta kunnolla tämän topicin aloitusviestin luin, tosiaan voisi olla OMISSA viesteissä nuo poista/muokkaa navikat, joiden avulla voisi sitten näitä tuplapostauksia poistata. Ja laittaa se asia sitten siihen edelliseen viestiin. Ja minusta kumminkin voisi olla niin, että ylläpidolle jää viesteistä tietynlainen "muokkaushistoria", jolla saadaan selville että siinä aiemmassa viestissä ollut mitään tälle sivulle kuulumatonta kirjoittamista.

Jos esimerkiksi joku kertoo vaikka hetken aikaa noita yhteystietojaan, ja sitten hetken päästä ne poistaa. Tai sitten kiroilee tai tekee jotain muuta sellaista, josta täällä voi saada jäähyn. Ja jos sitä "muokkaushistoriaa" ylläpito ei olisi saanut katsottua mitenkään, niistä jo hävitetyistä rikkomuksista, silloin ei voisi ylläpito jäähyä langettaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat