Urheilu

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli tämän Urheilu-topicin tarkoitus olisi, että ei tulisi enää "Paras pituushyppytuloksenne" tai "Oletko hyvä juoksija" -kaltaisia turhia topioceja. Ne ovat toki hyviä, mutta silti ne tuppaavat olemaan liian suppeita. Mielestäni ehdottomasti paras yksittäinen urheilulaji topic on Salwerin "Formulat!" Se on kattava topic Formuloista ja sitä ympäröivästä maailmasta. Tänne voi laittaa vaikka kyselyjä "Onko kivaa kun Janne Ahonen lopetti?" tai "kuka on lempijuoksijasi" -tyylisiä kyselyjä, joiden takia muuten koko foorumi täyttyisi sellaista. Toivottavasti tämän jälkeen ei tulisi enää yhtään yhden urheilulajin topicia. Tänne kelpaa kaikki urheilu eikä niistä enää tarvitse enää tehdä omaa topicia.

Sivut

Kommentit (3759)

Vierailija

Nyt on aika paljon ollut huhuja NHL:n sekä muidenkin liigojen siirtomarkkinoilla. Tässä pari mehevintä juorua/sopimusta:

Petri "Konna" Kontiola ja Toni Koivisto siirtyvät Venäjälle Metallurg Magnitogorskiin.

Kari Lehtonen kaupataan mitä luultavimmin pois Atlantasta.

Saku Koivun pelit saattavat olla pelatut. Venäläisen Sovport lehden mukaan Aleksei Kovalevista on tulossa Canadiensin kapteeni ja Koivulle ei olla edes tarjoamassa sopimusta.

Mikko Lehtonen (puolustaja) pelaa ensi kaudella joko Frölundassa tai NHL:ssä.

Anssi Salmela solmi yksisuuntaisen sopimuksen Atlantan kanssa.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Niin oli Kanada eilen kovaakin kovempi Valko-Venäjää vastaan ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Mutta minun mielestäni se Valko-Venäjän hylätty maali (2-1 -kavennus-yritys) olisi PITÄNYT hyväksyä. Siitäkin huolimatta, että maali siirtyi pois paikoiltaan hieman ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan. Ja sen perustelen sillä, että minun mielestäni siinä taisi olla Kanadan maalivahdilla pientä tahallisuuttakin siirtää maalia! Ja eihän maalin pois paikoiltaan siirtyminen kyseisessä tilanteessa edes millään tavalla edes auttanut maalin syntyä tai muutenkaan vaikuttanut pelin kulkuun. Väärä tuomio sis minun mielestäni sen hylkääminen. Mitä te olette mieltä tuosta asiasta?

Voisitko hieman selventää tuota pitkävetoasi wierii? Ainakin minä pystyn vastaamaan sen järkevyyteen vasta kun olen siitä kunnolla perillä. Kuten esimerkiksi tällä tavalla:

FC Hämenlinna-AC Oulu (x)

Norja-Suomi (2)

Ruotsi-Itävalta (1)

Kanada-Unkari (1)

Sitten pääsenkin käsittelemään Wondyn mielenkiintoista viestiä. Joo, kyllähän Suomi nyt Norjan voittaa, vaikka se saattaa tiukille mennäkkin. Viime kisoissa kun Suomi ja Norja pelasivat niin ikään samassa alkulohkossa, niin Suomi voitti vasta jatkoajalla lukemin 3-2. Mutta homman nimi on kuitenkin selvä: Suomi on tämän päiväisessä Norja-ottelussa selvä ennakkosuosikki. Tiesittekö muuten, että Norjan maajoukkueessa pelaa sellainenkin pelaaja kuin Juha Kaunismäki? Kyllä, ihmeellistähän se on, mutta totta myös. Hän on suomalaissyntyinen, joka sai Norjan kansalaisuuden vasta viime vuoden helmikuussa asuttuaan ja pelattuaan jääkiekkoa Norjassa viisi vuotta.

Täytyy nyt vähän Wondylle kertoa voimasuhteista jääkiekon MM-kisoissa. Suuria maitahan jääkiekossa ovat seuraavat maat: Kanada, Venäjä, Suomi, Ruotsi, Tshekki, Slovakia ja USA. Suurenmaan kriteeri on päivänselvä: maailmanmestaruuden voittanut ja nykyisinkin menestyvä maa. Sitten keskisuuria maita mielestäni ovat: Sveitsi, Saksa, Latvia ja Itävalta. Valko-Venäjä on vähän siinä keskikokoisen ja pienen maan välimaastossa, ei oikein kumpaakaan. Mutta ehkä enemmän keskikokoinen sekin. Ja sitten selvästi pieniä maita ova jääkiekossa tämän vuoen joukkueista Ranska, Unkari, Tanska ja Norja. Eli Suomella on käynyt lohkoarvonnassa kerrankin hyvä tuuri, kun saa alkulohkossaan vastaansa peräti 2 pientä maata. Toista se on naapurillamme Ruotsilla, jonka lohkossa ei ole ainuttakaan pientä maata, kun Latvia ja Itävalta lasketaan kuitenkin keskikokoisiksi molemmat. Ja sitten neljäs jäljellä oleva maa siinä lohkossa onkin USA.

Hyviä pelaajia Suomen tämän vuotisessa MM-kisajoukkueessa ei kovin hirveästi ole mielestäni. Joukkueessa on nimittäin peräti 11 sellaista pelaajaa, joita en itse päävalmentajana olisi ottanut joukkueeseen. Ihmettelen nimittäin "vähän", että missä ovat sellaiset herrat kuin Jussi Markkanen, Antti-Jussi Niemi, Aki Berg, Tomi Kallio, Ville Nieminen, Timo Pärssinen, Antti Laaksonen ja Jani Rita?? Siis peräti 8 loistavaa pelaajaa, joista viisi entisiä NHL-pelaajia.

Ensi yönä muuten Carolina ja Philadelphia saattavat jo tippua NHL:n ensimmäisellä pudotuspeli-kierroksella. Noiden joukkueiden tippuminen tarkottaisi sitä, että Suomi voisi saada kisoihin neljä NHL-pelaajaa vielä nykyisten seitsemän lisäksi: Tuomo Ruudun, Joni Pitkäsen, Jussi Jokisen ja Kimmo Timosen.

Ai mitenkö hyvä on Suomen maalivahti osasto kisoissa? Pekka Rinteen ansiosta mielestäni ihan OK. Nimittäin pelasi Pekka Rinne sen verran loistavan kauden Nashville Predatorssissa. Hän onkin Suomen ykkösmaalivahti kisoissa. Veikkaan muuten, että Suomi voittaa Norjan 4-1.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Mattiii kirjoitti:

wierii kirjoitti:Kanada taitaa jälleen kerran lähtreä kisoihin ykkössuosikkina. On vahva joukke, josta löytyy karmaisevan kova taso.

Rohkenen olla hiukan eri mieltä. Ensinnäkin Kandalla ei ole mielestäni niin kova joukkue kun verrataan vaikkapa viime vuoteen, jolloin Kanadalla oli huippujoukkue. Kanadalta kuitenkin puuttuu viime mm-kisojen tehomiehet Ryan Getzlaf, Rick Nash ja Eric Staal. Toki joukkue on kova nyttenkin, koska tälläkin kertaa näyttää siltä, että kaikki pelaajat tulevat NHL:stä, mutta tällä kertaa en pidä heidän mestaruutta yhtä varmana kuin viime vuonna. Toki täytyy kuitenkin sanoa, että Kanada pelaa tänäkin vuonna mitaleista. Samoin kaikki perinteiset lätkämaat Venäjä, Ruotsi, ehkä USA taistelevat mitaleista, mutta Suomen mahdollisuuksiin en taida jaksaa uskoa. Mutta yllätyksiähän tapahtuu joka vuosi mm-kisoissa. Kanadan joukkue tosin on kokenutkin. Ja Kanadalla on myös kova yhteishenki.<br />

wierii kirjoitti:Suomen avausottelu on muistaakseni Suomi-Tsekki. Ennakko-odotuksia?

Helsingin sanomien mukaan Suomen avausottelu olisi Suomi-Norja.

Totta, erehdyin.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Slovakia voitti eilen tiukan ottelun Unkaria vastaan. Unkari on pelannut viimeksi 70 vuotta sitten MM-kisoissa. Slovakialla on sentäs monta hyvää pelaajaa, ja se voitti 2000-luvulla yhden maailmanmestarruudenkin. Slovakia kuitenkin ratkaisi n. 10 sekuntia enen ottelun päättymistä. Tänään Suomi-Norja, jonka Suomi pitäisi voittaa aika helposti, mutta on Norjallakin monia kohtuullisia pelaajia. Viime vuonna Suomi voitti Norjan vasta jatko-ajalla.

Carolina tosiaan jos NHL:stä tippuu, niin saa Suomi sieltä toivottavasti pelaajia joukkueeseen. Toivottavasti Pekka Rinne "osaa" pelata isossa kaukalossa yhtä hyvin kuin pienessä.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mac Ducky kirjoitti: Jalonen sanoi, ettei enempää maalivahteja tarvita. Eli Niittymäki ei ole tulossa. Mutta pelaahan Flyersissä myös Lasse Kukkonen! Hän ei ole loukkaantuneena eikä mikään muukaan ole esteenä, eli tämä riippuu nyt vain Kari Jalosesta.

Luulen kyllä, että Jalonen huolisi Kipperin joukkueeseen. Riksman kotiin, ja Kipper tilalle. Tosin saa nähdä tippuuko Flames ja päästävätkö lääkärit hänet kisoihin.

Ja tänään saa nähdä tippuuko Ruudun, Pitkäsen ja Jokisen edustama Carolina pois jatkosta. Jos New Jersey voittaa niin pojat lähtee mitä luultavimmin kisoihin. :)

Milloin Jalonen on muka niin sanonut, ettei enenpää maalivahteja tarvita? Voisihan sieltä Karri Rämön laittaa kotia ja Antero Niittymäen ottaa tilalle. Ja JOS Calgary vielä tippuu niin Kipperikin Suomelle maalivahdiksi, ellei ole loukkaantuneena. Lisäksi Olli Jokinen vahvistamaan hyökkäys päätä. Niin siis, jos hyökkääjiä tarvitaan vielä ja jos O.Jokinen ei ole loukkaantuneena. Siinäpä ne kaksi syytä ovat.

Lasse Kukkonen olisi myös kyllä terve tullut pelaaja Suomen MM-joukkueeseen. Mutta miten niin KARI Jalonen? Suomen päävalmentajahan on Jukka Jalonen, kuten varmaan muistat. Taisi siis tulla pelkkä kirjoitusvirhe.

Muistatteko muuten, kun tämä topic joskus noin pari viikkoa sitten nostettiin pinnalle? Asialla taisi olla silloin djlordi. Mutta sen nostamisviestin jälkeenhän tämän topicin viestimäärä oli vain 16, ja nyt se on jo 107 tämän jälkeen. (Ellei tähän kerkeä joku kirjoittaa ennen kuin lähetän tämän viestin.) Aikalaiila on siis paisunut pelkästään kahdessa viikossa tämä topic!! Mutta hyvä niin. Jääkiekon MM-kisat näyttää olevan kuuma puheen aihe.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Otto Ankka-94 kirjoitti:

wonderlust kirjoitti:Paljastan tyhmyyteni, ja kysyn, onko nyt alkamassa jotkut jääkiekon MM-ottelut tms.? Luin kyllä aiemmat postaukset, mutta ne eivät kerro minulle mitään. Olen täysi tampio mitä urheiluun tulee. Lätkä on ainut laji, jota voin joskus seuratakin. Suomi-Ruotsi-ottelut ovat aika lailla must see. Onko tällaista siis odotettavissa..? Neuvokaa tyhmää.

Kisat alkavat 24. huhtikuuta, eli jos oikein laskin, niin seuraavana perjantaina.<br />

Itse aion katsoa jokaisen Suomen ottelun.

Joo perjantaina alkavat Jääkiekon MM-kisat Sveitsissä. Kovimmat maat ovat Kanada, Venäjä, Ruotsi ja Suomi. Muita kovia ovat USA, Slovakia ja Tshekki. Itse katson kaikki Suomen ottelut ja lisäksi myös paljon muita otteluita. Suomen ainoa kulta on vuodelta 1995.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Saa nähdä miten Itävallalle käy tänään naapuriamme Ruotsia vastaan. Uskon ja toivon, että heidän välisestä ottelusta tulee kunnollinen ja tiukka ottelu. Eikä siis mitään 5-0 -lukemia kuten Venäjä pöllyytti eilen Saksaa yllättävän kovin numeroin. Toivotaan, että Itävalta JOPA voittaisi Ruotsin, vaikken siihen uskokkaan. Siinä olisi kuitenkin se kisoilta odotettava yllätys.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Jakke176-617 kirjoitti:HUH HUH!Pelottavan hyvä joukkue on kyllä Venäjän pojilla.Liukkaat hyökkääjät ja 3 NHL pakkia.

Totta, Veäjän joukkue on hyvin hyvin vaarallinen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat