Joulupukki

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Joulupukki on hyvänsuopa mieshahmo, joka tuo jouluna lahjoja. Joulupukiksi voidaan kutsua myös joulupukkihahmoa esittävää, lahjoja jakavaa henkilöä.

Joulupukin taustalla on 300-luvulla elänyt Myran piispa Pyhä Nikolaus (tunnetaan myös Nikolaus Barilaisena), josta hahmon englanninkielinen nimitys Santa Claus juontaa juurensa. Hänen kotikaupunkinsa Myra sijaitsi Anatoliassa, nykyisen Turkin alueella. Pyhä Nikolaus oli tunnettu hyväntekijä, ja hänestä tuli merimiesten, kauppiaiden ja lasten suojeluspyhimys.

Nykyisin Joulupukki kuvataan kilttinä, punanuttuisena, pyöreävatsaisena vanhana miehenä, jolla on suuri valkoinen parta. Pukin kotipaikkana pidetään kulttuurin mukaan joko Suomen Korvatunturia, pohjoisnapaa, pohjoista Kanadaa, Grönlantia tai Taalainmaata.

Kommentit (12)

Vierailija

Joulupukki tulee jo tänään! Toivottavasti me kaikki mukaanlukien sivuston ylläpitäjät saamme paljon lahjoja Pukkelilta! Hyvää Joulua!

Juoluluisin mielin: Laturi Tapio

Rosa4tehwin
Seuraa 
Liittynyt28.6.2008

Ihan rehellisesti sanottuna en ymmärrä tämän topicin ideaa.. Vaikka ei varmaan mikään ihmekään, kun aloitusviestissä on pätkä Wikipediasta kopioitua tekstiä, eikä mitään käyttäjän omaa! Oliko taas mitään järkeä, kysynpähän vaan...!

Tiedättekös muuten, eilen kun en koneelle päässyt, ajattelin jo kauhulla näitä muutamia päiviä, sillä olin sataprosenttisen varma, että AA:n foorumille tulee kasoittain typeriä ja turhia topicceja, jotka koskevat joulua edes puolivillaisesti. Ja enpähän näköjään väärässäkään ollut...

Kun kerran se yksikin jouluaiheinen topic on olemassa, niin miksi ihmeessä pitää tehdä kasoittain muita topicceja, jotka liittyvät jouluun?!?!?!?!

Vierailija

Rosa4tehwin kirjoitti:Ihan rehellisesti sanottuna en ymmärrä tämän topicin ideaa.. Vaikka ei varmaan mikään ihmekään, kun aloitusviestissä on pätkä Wikipediasta kopioitua tekstiä, eikä mitään käyttäjän omaa! Oliko taas mitään järkeä, kysynpähän vaan...!<br />

Tiedättekös muuten, eilen kun en koneelle päässyt, ajattelin jo kauhulla näitä muutamia päiviä, sillä olin sataprosenttisen varma, että AA:n foorumille tulee kasoittain typeriä ja turhia topicceja, jotka koskevat joulua edes puolivillaisesti. Ja enpähän näköjään väärässäkään ollut...<br />

Kun kerran se yksikin jouluaiheinen topic on olemassa, niin miksi ihmeessä pitää tehdä kasoittain muita topicceja, jotka liittyvät jouluun?!?!?!?!

Voi Tehwin toivottavasti joulusi ei mennyt tästä pilalle. :D Mustakin on kyllä hieman tyhmää että kopioi Wikipediasta tekstiä. Ja täytyy minunkin myöntää että minäkään en ymmärtänyt tämän topiccin ideaa.

Vierailija

uskotteko joulupukkiin?

jos uskotte,niin kokeilkaa tätä testiä eli kun pukki tulee voit repäistä parran häneltä ja nähdä onko,että parta aito.

Vierailija

No, ehkä Joulupukki on vaan niin hyvä tyyppi, että piti tehdä oma threadi! Eikä kaikessa tarvitsekaan olla aina järkeä, vaikkakin mielestäni ihan joka hepulle ei tarvitse tehdä omaa threadia...

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

noor kirjoitti:uskotteko joulupukkiin?<br />

<br />

jos uskotte,niin kokeilkaa tätä testiä eli kun pukki tulee voit repäistä parran häneltä ja nähdä onko,että parta aito.

Mitä järkeä oli taas nostaa HELMIKUUSSA tämä topic? Aihe ei ole ollenkaan nyt ajankohtainen, joten sen takia ei olisi tarvinnut nostaa.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat