Parannuksia?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Tämmönen keskustelu saattaa olla jo, mut hukkunu foorumeihin.

Mitä te parantaisitte tässä sivustossa? olisko esim hyvä, et näkis kuka on sivuilla sillä hetkellä vaikka semmosella vihreellä online pallolla nimimerkin perässä? tai sitte joku homma kuitenki et näke, kuka on sivuilla kirjautuneena. en tiiä näkyykö jo mut en oo löytäny.

ja sitten, vois kirjotella jollekkin käyttäjälle yksityisviestillä? ei tarpeellinen mut oishan se kivaa.

Ja modeja!!! tääl tarvitaa Moderaattoreita, jotka poistaa turhia vistejä ja keskusteluja.

Mitä muuta parantelisitte ja mitä mieltä ootte näistä ehdotuksista?

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Noo tuossa ne parhaat uudistukset olivatkin. Toimituksen lupaamat Modet ja tuo yksityiviesti systeemi pistivät tuolta kasasta hyviä ehdotuksia silmään.

Vierailija

Hmm, eipä ole tämä ensimmäinen tälläinen!

Mutta nuo modet tulee ylläpidon mukaan viimeistään ennen kesäkuuta. Ne on kyllä huomattava parannus, sitten kun ne ajallaan ilmestyy.

Mutta sitten ainakin minä ihan henkilökohtaisesti tahtoisin tänne jonkinsortin tekstinkäsittely mahdollisuuden. En tarkoita että jotain että voisi vaihtaa tekstin väriä ja -kokoa. Vaan että olisi vaikka lihavointi, kursivointi ja alleviivaus, ne olisi välillä tekstin selvyyden kannalta hyödyllisiä.

Sitten olisi mukava jos viestejä ja topicceja lähettäessä olisi jonkinsortin esikatselutoiminto, mistä näkisi minkä näköisenä se tupsahtaisi tähän foorumiin.

Ja vielä sellainenkin, että omissa viesteissä olisi "muokkaa viestiä" ja "poista viesti" navikat, joilla siis voisi vaikka lisätä jotain vanhoihin viesteihin. Ja jos huomaa jonkun oman tosi turhan viestin, sen voisi poistaa. Mutta tässä tapauksessa olisi minusta hyvä jos siitä jäisi jonkinlainen muokkaushistoria ylläpidolle, ihan varmuuden vuoksi.

Sitten jos olisi jonkinlainen "topicrajoitin" joka estäisi jotenkin että ei tulisi samanlaisia topicceja tänne. Vaan se ilmottaisi sen topicin lähettäjälle että siitä on jo aiheita, ja se kaivaisi sen sille foorumille ensimmäiseksi.

Sami-96

Vierailija

Haluaisin tälle sivulle Chatin. Pulinoista löytyy "Off-topic", mutta se ei ole oikea Chat. Haluaisin siis tänne Chatin.

Haluaisin myös tänne sen tekstinkäsittelyn, minkä Sami-96 selitteli.

Ja sitten... Moderaattoreita voisi todellakin olla. Tiedättekö yhtään valitaanko ne Modet tavan käyttäjistä?

Täällä sanottiinkin jo parhaimmat toivomukset.

Eihän se olisi pahitteeksi, jos täällä olisi lisää keskustelualueita.

Vierailija

Nuo Samin parannukset kuulosti tosi hyviltä :) Semmosii tosiaan tarvittais tääl. :D Sitte semmone keskustelu hakukone ettei tulis samoi aiheit monta kertaa :^)

Vierailija

Niin, ja tuplapostaaminen saatais loppuu, jos tulis vaikka semmoi et kun on kirjottanu viestin, niin se keskustelu lukittuu siltä käyttäjältä vaikka 15 minuutiks, että tuplapostaajat saatais kurii.

Vierailija

Heh, nyt kun ei äitikään ei huuda koneelta pois, lisäänpä vähän ehdotuksia:

Myös kunnollinen hakukone, jolla voisi hakea topicceja nimeltä olisi tänne oikein tervetullut. Sillä voisi myös onko jonkinlaisesta aiheesta jo ollut aiemmin topic/topicceja.

Ja tietenkin sitten nämä moderaattorit. Tälläkin foorumilla on monia moden edellytykset täyttäviä aktiivisia käyttäjiä, jotka voisi hyvin olla moderaattoreita. Hekin voisi poistaa ja muokata niitä viestejä (?),sen avulla nämä foorumitkin paranisi rutkasti.

Vierailija

Matilda Mac Ankka kirjoitti:

olisko esim hyvä, et näkis kuka on sivuilla sillä hetkellä vaikka semmosella vihreellä online pallolla nimimerkin perässä? tai sitte joku homma kuitenki et näke, kuka on sivuilla kirjautuneena.

ja sitten, vois kirjotella jollekkin käyttäjälle yksityisviestillä? ei tarpeellinen mut oishan se kivaa.

Ja modeja!!! tääl tarvitaa Moderaattoreita, jotka poistaa turhia vistejä ja keskusteluja.

Nuo olisi tosi hyviä parannuksia, yksityisviestit olisi ihan kiva, mutta ei todellakaan pakollinen.

Sitten se minkä Sami sanoi, että viestien poistamis ja muokkausmahdollisuus.

Sami-96 kirjoitti: Ja jos huomaa jonkun oman tosi turhan viestin, sen voisi poistaa. Mutta tässä tapauksessa olisi minusta hyvä jos siitä jäisi jonkinlainen muokkaushistoria ylläpidolle, ihan varmuuden vuoksi.

Tai sitten olisi hyvä sellailla, että oman viestin voi poistaa vain jos siihen aiheeseen ei ole kirjoitettu sen jälkeen viestiä. Näin on yhdellä keskustelusivulla. Minusta se olisi hyvä juttu.

Tuo viestin esikatselu olisi tosi hyvä juttu (näin on taas sillä yhdellä keskustelusivulla), nytkään en ole varma menikö lainaukseni tässä viestissä oikein.

Vierailija

Parannuksia olisi tosiaankin kiva saada. Hyvä idea tuo, että olisi vihreä pallukka nimimerkin vieressä jos kyseinen henkilö olisi kirjautuneena. Minusta olisi ainakin mielenkiintoista tietää, kuinka moni täällä oikein on samaan aikaan kirjautuneena. Eikös olisi myös hauskaa, jos olisi sellainen lista jossain, missä olisi kaikki kirjautuneet käyttäjät?

Viestinmuokkausmahdollisuus olisi myöskin tarpeellinen, ainakin jos tuntee omien viestiensä olevan jollain tavalla virheellisiä. Minuakin joskus kismittää, jos löydän kirjoitusvirheitä saati oudosti muodostettuja lauseita viesteistäni. Tuollainen "poista" ja "muokkaa"-kohta omassa viestissä olisi hyvin tarpeellinen, ainakin useiden käyttäjien kannalta. Jos vaikka lähettäisi vahingossa kaksi viestiä peräkkäin, voisi poistaa toisen viestin. Minulla on ainakin useita viestejä, jotka haluaisin poistaa/muokata. Muokatuissa viesteissä voisi lukea "viestiä on muokattu" tai vastaavaa, että kaikki tietävät muokkauksesta.

Yksityisviestitkin olisivat hauska idea, tällaista ideaa on tuskin mahdollista kuitenkaan toteuttaa. Eihän ylläpito voi vahtia yksityisviestejä lainkaan. Toisaalta, eikö voisi olla hauskaa, jos muut pystyisivät kommentoimaan profiilia, eli olisi kommenttivieraskirja tai joku vastaava? Olisi myös hyvä, jos voisi itse poistaa profiilistaan kommentteja, jos se olisi tarpeellista.

Moderaattorit. Niitä täällä todellakin tarvitaan. Eihän ylläpitäjät tarkkaile kaikkia topicceja joka sekunti ja tämän takia turhia topicceja pääsee syntymään. Jos modeja olisi useita, esimerkiksi kymmenen, voisi turhien topiccien/viestien määrää vähentää.

Jonkinlainen boldaus/kursiivi/alleviivaus-systeemi olisi myös tarpeellinen, sillä on inhottavaa painottaa sanoja Capsilla. Tässä olisi kuitenkin myös yksi huono puoli. Jotkut käyttäjät saattaisivat kirjoittaa koko viestinsä esimerkiksi boldauksella + Capsilla, mikä ei tosiaankaan näyttäisi hyvältä. Ruotsin sivuillakin on tämä ominaisuus, mikä olisi mielestäni tarpeellinen tännekin, jos se toimisi.

Tuollainen topicrajoitin, minkä Sami tuossa sanoikin, olisi hauska ja hyödyllinen idea. Asiassa on vain pieni "mutta". Miten ihmeessä sellaista voi edes tehdä? Ihan kaikkea ei voi tehdä koodeilla, sehän olisi mahdotonta. Jos tällainen olisi kuitenkin mahdollista, olisi turhien topiccien ajat vihdoinkin ohitse.

Tämä idea saattaa ehkä kuulostaa oudolta, mutta kävijälaskuri omaan profiiliin saattaisi olla ihan hauskakin idea. Minusta olisi ainakin hauskaa nähdä, kuinka moni on profiiliani käynyt tiirailemassa.

Vierailija

Mary-Kate kirjoitti:

Tämä idea saattaa ehkä kuulostaa oudolta, mutta kävijälaskuri omaan profiiliin saattaisi olla ihan hauskakin idea. Minusta olisi ainakin hauskaa nähdä, kuinka moni on profiiliani käynyt tiirailemassa.

Tuo olisi kanssa tosi erinomainen ehdotus, toivottavasti tulisikin tuollainen, minustakin olisi kiva katsoa, ketkä ovat käyneet profiilissani. Pitääkin lähettää palautetta, sitten kun ehdin, jos muistan.

Vierailija

Wondy-täti kirjoitti:Muokkausmahdollisuus on yleensä aina viesteissä, joissakin tapauksissa se poistuu esim. kuukauden kuluttua viestin kirjoittamisesta. Mikäli haluaa muokata viestiään tämän jälkeen, ottaa yhteyden moderaattoriin, joka poistaa viestin tekstistä tarvittavan osan.

Joo, nyt kun täällä sivulla nostellaan noita iki-vanhoja topicceja, ja suoraan sanoen häpeää joitain vanhoja viestejään silmät päästä! Voi kun pystyisin ne poistaa...

Mutta yksi kysymys, voiko moderaattorit ihan mielivaltaisesti poistaa ihan mitä huvittaa? Kun olen vähän ulalla siitä mitä ne saavat tehdä...

_wonderlust_
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Akulainen95 kirjoitti:Eikös se niin ollutkin, että ihan jotkut käyttäjät täällä pääsevät modeiksi? En ole asiasta varma, mutta jos näin on, muutamia käyttäjiä voidaan kyllä suositella siihen hommaan...

Kyllä vaan, modet eli moderaattorit eli käyttäjämoderaattorit valitaan ihan foorumikäyttäjistä, täältä normikäyttäjien rivistä. Heille ylläpito myöntää erityisoikeudet, joita modet eivät suinkaan käytä muiden kiusaamiseen ja egonsa pönkittämiseen, vaan foorumin viihtyisyyden turvaamiseen, turhuuksien deletoimiseen ja kurittomien käyttäjien kurittamiseen.

Matilda Mac Ankka kirjoitti:Mitä te parantaisitte tässä sivustossa? olisko esim hyvä, et näkis kuka on sivuilla sillä hetkellä vaikka semmosella vihreellä online pallolla nimimerkin perässä? tai sitte joku homma kuitenki et näke, kuka on sivuilla kirjautuneena.

Mitä hyötyä tästä olisi? "Ahaa, Wondy on taas no-lifettämässä." Mutta entäs sitten? Mitä tästä tiedosta hyötyisi? Tuollaisten pallukoiden lisäily olisi ihan turhaa hommaa ylläpidolle, kun oleellisempiakin uudistuksia olisi. Sen sijaan foorumeilla näkyy yleensä foorumin etusivun alalaidassa lista käyttäjistä, jotka ovat sillä hetkellä paikalla. Nickit ovat linkkejä, joista pääsee käyttäjän profiilisivulle. En kuitenkaan koe tätä erityisen oleellisena, mutta fiksumpana kuitenkin kuin nimimerkin perään ujutettavat pallerot.

Matilda Mac Ankka kirjoitti:ja sitten, vois kirjotella jollekkin käyttäjälle yksityisviestillä?

Yksäreitä ei tule, koska ylläpito ei voi niitä valvoa. Päiväkotirajoituksia, kuten ystävämme Tehwinillä on tapana sanoa, ja allekirjoitan tämän täysin. Jokaisella on vastuu omasta nettikäyttäytymisestään, joten mitäs sitten, vaikka ylläpito ei näitä voikaan valoa. on huomattavasti tavallisempaa, että sivuilla on yksärit, kuin että niitä ei ole. Toistaiseksi yksityisviestimahdollisuutta ei kuitenkaan tule. (Mutta saimmehan me ne pulinatkin, joita vastaan ensin oltiin.)

Sami-96 kirjoitti:Ja vielä sellainenkin, että omissa viesteissä olisi "muokkaa viestiä" ja "poista viesti" navikat, joilla siis voisi vaikka lisätä jotain vanhoihin viesteihin.

Muokkausmahdollisuus on yleensä aina viesteissä, joissakin tapauksissa se poistuu esim. kuukauden kuluttua viestin kirjoittamisesta. Mikäli haluaa muokata viestiään tämän jälkeen, ottaa yhteyden moderaattoriin, joka poistaa viestin tekstistä tarvittavan osan.

Poistomahdollisuus taas on tavallisesti viestissä vain sen ajan, kun se on topicin viimeinen. Heti, kun joku kirjoittaa viestin tämän jälkeen (eikä oma viesti ole enää viimeinen), poistomahdollisuus evätään. Mikäli ehdottomasti haluaa viestinsä pois, muokkaa sen yksinkertaisesti niin, ettei jätä siihen tekstiä lainkaan.

Muokkaus hoidetaan yleensä niin, että siitä näkee heti, että viestiä on käsitelty lähettämisen jälkeen. Esim. näin:

Mielestäni Aku on paras hahmo.

//: Ai niin, unohdin perustella! Aku on paras hahmo, koska...

Eli viestiin pieni väli, jonka jälkeen //, edit.-sana tai muuta vastaavaa.

Mary-Kate kirjoitti:Muokatuissa viesteissä voisi lukea "viestiä on muokattu" tai vastaavaa, että kaikki tietävät muokkauksesta.

Viesteihin tulee muokkauksen jälkeen näkyviin esim. "Viimeinen muokkaaja: XXXX" tai "Muokkasi: XXXX" Yleensähän muokkaaja on sama tyyppi kuin alkuperäisen viestin kirjoittaja, mutta mikäli moderaattori muokkaa viestiä, tänne tulee hänen nimimerkkinsä. Tavallisesti kyllä modet napisevat itse viestissäkin käyneensä editoimassa.

Mary-Kate kirjoitti:Toisaalta, eikö voisi olla hauskaa, jos muut pystyisivät kommentoimaan profiilia, eli olisi kommenttivieraskirja tai joku vastaava? Olisi myös hyvä, jos voisi itse poistaa profiilistaan kommentteja, jos se olisi tarpeellista.

Vieraskirja olisi minustakin hauska, varsinkin, kun yksäreitä ei tule. Tämä sopisi kahden henkilön väliseen jutusteluun, johon välillä on suorastaan pakko sortua. Kohdekin saisi viestin todennäköisimmin perille, toisin kuin foorumille lähetetyn viestin. Poistomahdollisuus omaan vieraskirjaan tulisi luonnollisesti kuulua.

Mary-Kate kirjoitti:Jonkinlainen boldaus/kursiivi/alleviivaus-systeemi olisi myös tarpeellinen, sillä on inhottavaa painottaa sanoja Capsilla. Tässä olisi kuitenkin myös yksi huono puoli. Jotkut käyttäjät saattaisivat kirjoittaa koko viestinsä esimerkiksi boldauksella + Capsilla, mikä ei tosiaankaan näyttäisi hyvältä.

Lihavointi, kursivointi ja alleviivaus ovat erittäin tavallinen osa foorumien viestinkirjoitusta. Linkkejä(kään) ei sallita, mutta kyllä nuo pitäisi saada. Capsilla painottaminen ei ole nättiä. Mikäli jotkut eivät ymmärtäisi käyttää näitä kohtuuden rajoissa, modet vain muokkaisivat viestiä ja antaisivat ankaran varoituksen. Uudesta hölmöilystä kengän kuvaa takalistoon.

Mary-Kate kirjoitti:Tämä idea saattaa ehkä kuulostaa oudolta, mutta kävijälaskuri omaan profiiliin saattaisi olla ihan hauskakin idea. Minusta olisi ainakin hauskaa nähdä, kuinka moni on profiiliani käynyt tiirailemassa.

Kävijälaskuri kuuluu samaan sarjaan kuin vieraskirja, eli hauska, muttei välttämätön. Minusta on ainakin hauska seurata muutamilla sivuilla kävijämääriä (esim. Aapelissa 445, YouTubessa 979 ja Last.fm:ssä 377 kävijää:'D). Vieraskirja olisi kuitenkin mielestäni hyödyllisempi. Kuitenkin näiden hyvien ajatusten toteuttaminen on aina vaihe kaksi. jos pelkkä modejen saaminen voi venyä kesäkuulle, niin kuinkahan kauan näissä mahtaisi kestää?

Sami-96 kirjoitti:Myös kunnollinen hakukone, jolla voisi hakea topicceja nimeltä olisi tänne oikein tervetullut. Hekin voisi poistaa ja muokata niitä viestejä (?),sen avulla nämä foorumitkin paranisi rutkasti.

Kyllä, hakukone ehdottomasti. Tuo nykyinen on surkea! Sillä ei saa edes hakutuloksena tulleita keskusteluja auki, mokoma vaan on ja möllöttää, että kyllä tällainen aihe on jo. Mutta enpäs minä sitä sinulle avaa!

Modet voivat muokata kaikkien kirjoituksia, kyllä. Samoin he voivat muuttaa otsikoita, esim. kirjoitusvirheiden tai epäselvyyksien vuoksi. Tästä tulikin mieleen, että otsikko "uusi leikki", "hauska leikki" tai "eräänlainen leikki" EI ole hyvä. Sehän ei kerro mitään, eikä toisekseen näillä arvaa/arvostele edellisen jne. tyylisillä topiceilla ole mitään tekemistä leikkimisen kanssa. Hippa on leikki, samoin kuin kirkonrotta.

Matilda Mac Ankka kirjoitti:Niin, ja tuplapostaaminen saatais loppuu, jos tulis vaikka semmoi et kun on kirjottanu viestin, niin se keskustelu lukittuu siltä käyttäjältä vaikka 15 minuutiks, että tuplapostaajat saatais kurii.

En kannata. Vartin aikana on voinut tulla useita postauksia väliin, joihin haluaisi ottaa kantaa, mutta joihin ei voisi vastata. Muutenkin tämän toteuttaminen voisi olla melko kettumaista. Ei enempää aikarajoituksia! Nykyinen et-voi-kirjoittaa-illalla -rajoite on ihan tarpeeksi, ellei liikaakin.

Vierailija

Rosa4tehwin kirjoitti:

Sami-96 kirjoitti: Mutta yksi kysymys, voiko moderaattorit ihan mielivaltaisesti poistaa ihan mitä huvittaa? Kun olen vähän ulalla siitä mitä ne saavat tehdä...

En ihan takuuseen mene, että tänne tulevat moderaattorit saavat ne standardioikeudet, mutta näin yleispätevästi selitänpä moderaattoreiden oikeudet.<br />

Eli, kaikki jo tietänevät mikä moderaattori on. Moderaattori (a.k.a. mode) on adminin (ylläpidon pääjehu(t)/sivuston omistaja) tavallisten käyttäjien joukosta valitsema henkilö, jolle on annettu erikoisvaltuuksia ja kiva uusi arvolaatta. Mode tosiaan voi olla myös palkattu henkilö (virallisilla sivuilla, joilla on varaa), mutta kuten täälläkin, heillä ei ole toiminnassaan minkäänlaista käyttäjäläheisyyttä. Käyttäjämoderaattorit taas ovat tavallisia ihmisiä, jotka tunnetaan ja joiden päätöksiä myös tätä kautta kunnioitetaan. Pähkinänkuoressa siis: mode on heppuli, joka on valittu huoltamaan ja valvomaan foorumia.<br />

<br />

Siinä oli se (toivottavasti) itsestäänselvä osio. Nyt sitten yritän suunnilleen linjata, mitä oikeusksia modeilla on (siis tavallisilla foorumeilla, minulla vaan on epäilykseni tämän kanssa...).<br />

Eli, ihan ensinnäkin moderaattoreilla on oikeudet kaikin tavoin muokata viestejä. He voivat pyyhkiä haluamansa tekstin pois ja/tai lisätä toisen viestiin omaa kirjoitusta sekä poistaa koko viestin (normaalisti nämä oikeudet ovat kaikilla omiin viesteihinsä, tavoilla, kuten Wond ne selitti muistaakseni tässä topicissa.). Moderaattorit voivat myös lukita tai poistaa kokonaisia aiheita tai "liimata" ne kategoriansa etusivulle ns. ilmoituksena.<br />

Moderaattorit voivat foorumikohtaisesti myös muokata toisten käyttäjätilejä (tätä mahdollisuutta ei ole kaikilla foorumeilla ja muokkausmahdollisuuksien laajuus vaihtelee). Modet eivät voi liiemmin puuttua foorumin huoltoon, jonka hoitaa adminit, mutta he voivattarpeen tullen päivittää foorumin softan (yleensä foorumeilla siis) ja he näkevät perustiedot foorumipohjasta ylläpitokeskuksen kautta.<br />

Ja sitten, modeilla on tavallisesti vielä yksi oikeus. Eli siis tietenkin käyttäjien banniminen eli porttikieltojen jakaminen (ban on englantia ja tarkoittaa porttikieltoa). Porttikielto voi olla IP:n tai hostin mukaan tai vaan nimimerkin ja sähköpostin mukaan. Ja aika voi olla päivästä elinikäiseen banniin.<br />

<br />

Siinä nyt oli nopeasti muisteltuna moderaattoreiden oikeudet. Lisäilkää ihmeessä, jos jotain unohdin. Nyt pitänee mennä aamupalalle jo ^^

Kiitos tästä tietoiskusta!! ;) Siitä lienee kaikille hyötyä, jotka asiaa eivät ole vielä täysin sisäistäneet. Ja toivon mukaan myös onkin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat