Hannu Hanhi - Kun onni ei potki.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Ajatelkaa jos kerrankin Hannun onni pettäis. Mutta joskus mua ihan ärsyttää. Hannu ei oo kokenu kertaakaan elämää, sille kaikki tulee nokan eteen. Aku taas kokee enemmän kun kovia. Suurin osa sen suvustakin on huolissaan sen terveydestä. Myönnän että joissakin jaksoissa Hannun onni ei pelaa entiseen malliin, mutta kuitenkin tarinan loppupuolella kaikki palaa ennalleen. Se on vaan Hannun elämä. Mutta jos se sais kerrankin kokee miten rankkaa elämä on niin eipä enään haukkuis Akuu. Kuitenkin Hannu ei oo ihan mun lemppari tyyppi. Aku yrittää kuitenkin kaikkensa että se pääsee Iinesksen kanssa illalliselle, sillon kun aku mokaa jotain niin hannu tulee aina siihen väliin ja vetää Iineksen heti omiin juttuihinsa. :(

Sääliks käy sitä akuu. Nipinnapin riittää rahatkin sellaseen, tai sitten lainaa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hannu Hanhi on varmasti Ankkalinnan onnekkain asukki. Hänet on luonut Carl Barks.

Hannu ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1948 tarinassa: Se parhaiten nauraa... Tässä tarinassa Hannulla ei ollut vielä äärettömän hyvää tuuriaan, vaan oli lähinnä tavallinen tallaaja. Hannu ilmestyi Akulle vaatimaan häntä edellisenä kesänä sovitusta vedosta, että Aku ui talven kylmimpänä päivänä avannossa tai antaa talonsa Hannulle. Aku ei suostunut uimaan vaikka pojat kuinka yrittivät sitä huonoin seurauksin, mutta silloin kun tilanne näytti pahimmalta niin Iines tuli onneksi pelastamaan Akun Hannun allekirjoittamalla vetolapulla, jossa Hannu lupaa juoda 10 litraa limonaadia tunnissa tai hän joutuu antamaan Akun talon takaisin. Hannu ei millään onnistunuty juomaan 10 litraa tunnissa. Aku sai talonsa takaisin, mutta silti serkukset jatkoivat vedonlyöntejään. Alun perin Hannu oli Akua selvästi isompikokoinen, hanhethan ovat oikeasti ankkoja isompia lintuja.

Nimiä muilla kielillä:

*

* englanti: Gladstone Gander

* ruotsi: Alexander Lukas

* tanska: Fætter Højben

* saksa: Gustav Gans

* ranska: Gontran Bonheur

* italia: Gastone Paperone

* hollanti: Guus Geluk

* norja: Fetter Anton

* unkari: Gúnár Gustzáv

* indonesia: Untung Angsa

* alankomaat: Guus Geluk

* espanja: Glad Consuerte

* portugali: Gastão

Hannu onnekas ja omahyväinen. Carl Barks halusi alun perin luoda hahmon, jota kaikki vihaavat ja siten päätyi tekemään Hannusta ylionnekkaan omahyväisen henkilön. Mikä olisikaan ärsyttävämpää, kuin tyyppi jonka ei tarvitse vuodattaa hikipisaraakaan saadakseen haluamansa.

Hän asuu Ankkalinnassa. Hannu asuu yleensä omakotitalossa, ellei sen tilalla ole hulppea kartano.

Hannu on työtön - ja ylpeä siitä. Hän ei halua työskenellä vedoten onneensa joka on pettämätön, vaikka hän välillä sitä epäileekin. Hannu on kerran tehnyt työtä ainakin Kesäleirin johtajana, koska piti sitä liian helppona.

Hannu on kehaissut että on syntynyt Onnellisten tähtien alla, tosin Don Rosan tarinassa Kolmoistiklialaisen merkki kerrotaan erilainen versio siitä miten Hannu on saanut onnensa.

Hannun mielestä hänen elämänsä hävettävin asia oli se, kun hän teki kerran kauan sitten töitä (ja ansaitsi yhden lantin).

Hannu on myös ihastunut Iinekseen, ja usein Akun kanssa he kilpailevat Iines Ankan suosiosta. Aku on hyväonniselle serkulleen usein kateellinen, sillä Aku Ankkahan on todella epäonninen.

Hannun äiti, Dora Ankka (Kaino-Vieno Ankan tytär) oli myöskin jo onnekas. Ankka-taiteilija Don Rosan tarinan mukaan Kaino-Vienon odottaessa vielä Doraa syntyväksi, oli hänen puolisonsa Hepsu Ankka palkannut maalarin maalaamaan heidän omistamansa ladon seinät. Maalari halusi antaa oman lahjansa syntyvälle pienokaiselle, ja maalasi onnea tuovan taikamerkin (ks. Kolmoistikliaisen merkki) ladon seinään tuomaan onnea ja ladon taakse väärin päin maalatun merkin oli tarkoitus pitää huono onni takanapäin. Erityistä onnea se toivotti Doralle, koska siihen oli maalattu ylimääräinen kolmas onnea tuova lintusymboli. Dora Ankasta tuli näin ollen hyvin onnekas ja hänen munittua poikansa Hannun, hänen uskomaton onnensa periytyi ja näin ollen Hannusta tuli maailman onnekkain. Vaikka Hannun äidin sukunimi on Ankka, Hanhi tulee hänen isänsä nimestä Hjalmar Hanhesta.

Hannulla on otsalla vaaleat, kiharat hiukset. Hän käyttää yleensä siistiä takkia ja hattua. Jaloissa hänellä on samanlaiset nilkkaimet kuin Roopella. Suomen puhekielessä Hannu Hanheksi kutsutaan ihmistä, jolla Hannu Hanhen tapaan on hyvä tuuri. Hannu on täysin Akun vastakohta sillä Aku Ankalla On huono tuuri ja Hannu on Ankkalinnan onnekkain.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat