Aku Ankka ja kulmikkaat munat numerossa 1/09

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Kirjoitin nyt tänne koska en löytänyt vastaavaa keskustelua. Mitä mieltä olette [b]käännöksestä[/b]. Mielestäni huomattavasti huonompi kuin aikaisempi. Mm: Muinaisesta murikkakokoelmasta oli tippunut muinaninen pois. Huonoa. Samaten ruutuhyppely oli muuttunut neliötanssiksi. Huonoa. Itse pidän sarjakuvasta mutten käännöksestä [b]Kertokaa mielipiteenne.[/b]

Kommentit (15)

Vierailija

Musta se tarina on hyvä, mutta välillä kun luin sitä, tuntui että luen jotain muuta tarinaa, en tiedä miksi. Värimaailma oli melko hyvä. Annan arvosanaksi 9.

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Miksi se oli mielestänne hyvä? :) On kyllä jo olemassa "Uusin Aku Ankka-lehti"-topic, ja tämän olisi vinne voinut laittaa, mutta ei hätiä mitiä.

Mainio tarina, mielestäni yksi Barksin parhaista, mutta en ymmärrä, mitä hyötyä on muuttaa kokonaisuutta alkuperäisestä. Todellakin, nuo käännökset olivat huonoja, hyvin huomattu. Tylsä lukea sarjaa, jossa onkin sitten vääränlaiset tekstit. Myöskin taustat ja väritykset eivät olleet alkuperäisiä. Noita alkuperäisiä värityksiä olisi todella kiva saada Akkariin. No, tarinan juoni on kokonaisuudessaan ihan hyvä, todella jänittävä ja ainutlaatuinen. Hyvä idea keksiä >kulmikkaista munista< tuollainen seikkailutarina. Piirrokset siis perusvarmaa Barksia, mutta nuo väritykset jäivät hieman mieltä haittaamaan.

Vierailija

Nuno kirjoitti:Minusta se oli tosi hyvä tarina. En ole lukenut sitä alkuperäistä tarinaa. Mutta ihmettelin, että mitä tarkoittaa neliötanssi. No, nyt se sitten selvisi, eli ruutuhyppelyä. : O Neliötanssi? Ruutuhyppely on parempi siihen. Värejäkin vähän ihmettelin, aika tummia ne alkuasukkaat siellä laaksossa. Mutta tosi hyvä tarina.

se oli totta että alkuasukkaat olivat tummia mutta miten he pystyivät saamaan aurinkoa koska sumuhan peitti auringon

Vierailija

Ihan hyvä tarina. Värityksiin en nyt niin ottanut huomiota enkä liioin väritykseenkään. Tarinasta en nyt kauheasti pidä, 7½.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Sain eilen luettua tuon akkarin ja tietenkin siinä samalla myös nuo "Kulmikkaat munat". Erittäin hieno Barksin tarina. Minulla on nyt se kahdessa julkaisussa. Kirjassa Aku Ankan juhlasarjat 10 ja tässä lehdessä. Vertailin sitten eilen noita tarinoita. Juhlasarjoissa oli sama tarina paljon parempi ja sujuvampi lukea.

Ensinnäkin: käännökset, lähes jokainen puhekupla oli käännetty toisella tavalla tässä AA lehdessä kuin kirjassa. Ja mielestäni paljon huonommin. (Tai sitten olen vain tottunut noihin "vanhoihin" käännöksiin")

Esim. juuri tuo "ruutuhyppely"(vanha)--->"neliötanssi"(uusi) ja sitten oli ainakin pari nimeä eri tavalla käännetty. Tutkimusretken johtaja, "professori Paljaspää"(vanha)--->"prof. Uljas Arkisto". En pitänyt käännöksestä tällä kertaa.

Toiseksi: väritys oli uusittu. (Tai muutettu tai väritetty uudelleen, miten se nyt sanotaankaan...) Vanha oli mielestäni parempi. Nämä rotankololaiset olivat Juhlasarjojen "Kulmikkaissa munissa" vaaleita, Aku Ankan "Kulmikkaissa munissa" ruskeita. Tässä näkyvin ero.

Muuten, "Kulmikkaat munat" oli se sama mahtava tarina, minkä olen ennenkin lukenut. Vuosi alkaa aina parhaiten jollain Barksin klassikolla. Joten kiitokset joka tapauksessa toimitukselle tästä hienosta vuoden avanneesta lehdestä! Gracias!

Loppuun vielä nuo aiemmat vuoden ykkösnumeron Barksin tarinat vuodesta 2005, jos joku haluaa tietää tai on (jopa) unohtanut:

2005: "Yhtä sirkusta!"

2006: "Kuningas Salomon kaivokset"

2007: "Roope-setä ja juovikas rubiini"

2008: "Mayakeisarin kruunu"

2009: "Kulmikkaat munat"

Vanhempia löytyy sitten nettisivujen kirjastosta.

Vierailija

Mielestäni se oli todella hyvä tarina, onhan parempiakin toki ollut.

Kun osa vastaajista on arvosanan laittanut niin voinhan minäkin sen laittaa.

Arvosana: 9

Vierailija

Minusta se oli tosi hyvä tarina. En ole lukenut sitä alkuperäistä tarinaa. Mutta ihmettelin, että mitä tarkoittaa neliötanssi. No, nyt se sitten selvisi, eli ruutuhyppelyä. : O Neliötanssi? Ruutuhyppely on parempi siihen. Värejäkin vähän ihmettelin, aika tummia ne alkuasukkaat siellä laaksossa. Mutta tosi hyvä tarina.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat