Aku Ankat 1-52/2009! Kommentit, kysymykset, arvostelu ym.

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli voitaisiinko laittaa tähän aiheeseen aina arvostelut, kysymykset ja kommentit uusimmista Aku Ankoista tähän topiciin. Nyt kun kokoajan tulee "mitä mieltä Kulmikkaista munista?" "Oliko akkari 1/2009 Hyvä vai kehno?"

Eli tähän näin kaikki keskustelu tämän vuoden lehdistä. Voi myös keskustella siitä, mitä odotatte tänä vuonna, mitä sarjoja haluaisitte täksi vuodeksi ym.

AA 1/2009

Aku Ankka: Vuosi alkaa ajallaan

Hieman väkisinväännetyn oloinen, tvanaomainen, eikä paras uudenvuodentarina Kuitenkin mukavan keskiverto, ei enempää kommentoitavaa. 7,00

Aku Ankka: Kulmikkaat munat

Odotin ehkä enemmän (vaikka olinkin tämän jo aikaisemmin lukenut), mutta silti ihan mainittava. Roopen poissaolo oli ehkä hyväksi tarinalle. Kerrankin pelkkä Aku -seikkailu, ja tietysti Tupu, Hupu ja Lupu olivat mukana. Pidin alusta, mutta oli aika siellä Rotankolossakin ihan hyvä, mutta alku oli erittäinkin mukavaa luettavaa. Poikienkin purkanpuhallusjuttu jäi vähän laimeaksi. Joka tapauksessa hyvä seikkailu. 9,00

^Uusi arvostelu - arvostelen myös yksisivuiset numeroin -0,01, 0,00 ja +0,01. Yksisivuiset lasketaan keskiarvoon, mutta vähän eritavalla. ESIM. Tämän lehden arvosana olisi ilman yksisivuisen arvostusta 8,00. Antaisin yksisivuiselle arvosanan 0,01. Plussaan sen mukaan 7 + 9 + 0,01 = 16,01. 16,01 jaettua 2 on 8,005. Kokonaisnumero 8,00 sijaan onkin 8,01. Tämä on siis eräänlainen yksisivuisbonus. Pieni lisä akkarin keskiarvoon voi tulla. Jos yksisivuisia on enemmän, niiden keskiarvo vain lasketaan ja lisätään. Esim. 2 yksisivuista numerot 0,00 ja 0,01, keskiarvo on 0,005 lasketaan mukaan lehden keskiarvoon. Eli se on silloin 16,005 jaettuna kahdella 8,0025. Tällöin keskiarvo on 8,00. Se ei muutu. Jos annan yksisivuiselle arvosanan -0,01, se miinustetaan. Eli 7+9+(-0,01) = 15,99 jaettuna 2 on 7,995, eli arvosana muuttuukin - no ei tässä tapauksessa muutu. Mutta voi muuttua huonommaksi. Ymmärsittekö? -0,01 = Surkea yksisivuinen, ei naurattanut tippaakaan. 0,00 = Kelvollinen yksisivuinen, jotenkin hauska. 0,02=Erittäin hyvä yksisivuinen, nauratti!

Aku Ankka: Rautainen kokki

Ihan hauska Maun ja Graafin yksisivuinen. Oikeastaan ihan pirteä. Ei kuitenkaan erikoisen nokkela. 0,00

Kokonaisuus

8,00 Hyvä aloitus vuodelle. Kasin arvosana on viime vuoden toiseksi parhaan lehden arvosana, joten hyvä vuosi varmaan tulossa. Ainakin parempi aloitus kuin viime vuodelle (ka ekalle lehdelle oli se 6,90). Kelvollinen, vaikkakin yllätyksetön Hedmanin uudenvuodentarina, loistokas Barksin klassikko ja kirjaimellisesti rautainen yksisivuinen. Hyvä.

*Älkää välittäkö tuosta yksisivuishommasta.

Eli nyt vain keskustelua tänne! (Nostan tämän topikin aina uusimman akkarin ilmestyttyä (kunhan ehdin/muistan).

Kommentit (14)

Hiidenkirnu
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tälläinen topic on jo nimeltään uusin Aku Ankka-lehti. Arvostelut mielummin sinne.

"Kukaan ei ole täydellinen ja minä olen täydellinen esimerkki siitä."
~Hirnu, epätäydellistä kirjoittamista foorumilla vuodesta 2008

Vierailija

No niin, aihe on nyt nostettu pinnalle uuden akkarin ilmestyttyä.

2/2009

Tupu, Hupu ja Lupu: Sirkuksen tenho

Hyvin perinteinen, mutta myöskin hyvin toteutettu tarina. Ihan hauska kaiken lisäksi. Sirkus on muutenkin aika mielenkiintoinen paikka ja sopivasti siihen oli yhteytetty tämä Aku vastaan ankanpojat kamppailu. Perushyväjohtosarja. Ei tavallinen, mutta toisaalta ei erityisen hyväkään. Sellainen... kohtalaisen hyvä. 7,50

Aku Ankka: Pilkkijä pyryssä

Yllättävän hyvä sarja Hedmanilta. Tämäkin on niin perinteinen, kuin edellinenkin, mutta hyvin toteutettu. Jos edellisen tarinan pääpaikka oli sirkus, nyt se oli jää (pilkkimiskisat). Yleensä pidän näistä tarinoista, missä Aku luulee olevansa liian hyvä ja "ammattilainen", mutta kuitenkin kaikki menee syystä tai toisesta pieleen. Vicarin piirrokset vielä, niin ihan hyvä tarina. 7,50

Aku Ankka: Avaruuden räntäukko

Ihan hyvä tämäkin. Tosin aika lyhyt ja sellainen tarina, josta on paha pulputtaa pitkästi. Ihan kiva. 7,25

Kokonaisuus

7,42 Ooh! Tämäkin akkari oli huomattavasti viimevuoden keskiarvoa parempi! Hienoa toimitus, että olette saaneet lehden nyt vähän paranemaan! Hyvä lehti tämä kyllä oli!

Vierailija

Hyvä Topicidea! Aina ei jaksaisi kirjoitella 500 erilaiseen kulmikkaat munat keskusteluihin jne. Uusin Aku Ankka oli ihan keskiverto. Paras tarina oli kyllä Kulmikkaat munat ehdottomasti. Antaisin arvosanaksi 8-.

Vierailija

Tuo toisen viikon akkari oli erittäin mainio. Varsinkin tuo Ankan elämää sarja, joka siis nähtävästi käynnistyy ja kestää koko vuoden läpi. Toisaalta taas hyvä, että seuraava sellainen onkin vasta numerossa 8. Rodriquesin tarinan juoni oli tuttu ja selkeä. Onhan vastaavia tarinoita pilvin pimein. Erityismaininta Vicarin tarinalle, jossa oli erinomainen juoni, sekä taitavasti piirretyt kuvat.

Ankkarock
Seuraa 
Liittynyt14.5.2008

Oikein hyvä topic Kreach. Merimieslakin nosto sinulle. :D

Sitten asiaan: Tämän vuoden akkareitahan onkin "jo" ilmestynyt tasan yksi kappaletta. Tämä yksi kappale oli loistava akkari, kun sisälsi vain ja ainoastaan Top 3 lempipiirtäjieni käsialaa, jos Heymansin Mauta ei lasketa mukaan. Vicarin johtotarina oli hyvä, mutta vaikka olin lukenutkin Barksin Kulmikkaat munat-tarinan jo, se oli edelleen hauska ja jännittävä, ja se oli kiva lukea uudestaan.

Maun vitsisarja uusimpaan akkariin mistä puhumme (eli aku-lehti 1/09) oli sellainen perusvitsisarja Maulta, eli varsin hyvä.

Kokonaisuudessaan siis hyvä aku.

Tässä keskiarvo:

9-

Toivottavasti sitä Rotaa nyt tänä vuonna tulisi..

Vierailija

Mielestäni tämä akkari oli hyvä aloitus vuodelle. Vicarin taidonnäyte nosti johtosarjan arvosanaksi 8½.

Sitten tämä "Kulmikkaat Munat" by Carl Barks. Barksin parhaimmistoa, ja arvosana taattu 9½

Maun vitsisarja oli hyvä, ihan tavallinen Maun vitsisarja.

Keskiarvo: 9.

p.s. Akuhullu on jo tehnyt tälläisen "uusin akkari" -topicin, mutta se vain on hautautunut kaikkien turhien topicien alle.

___Aku Ankka___
Seuraa 
Liittynyt17.6.2008

Hyvä Topicci! Eka tarina oli mun mielestä keskivertoo, ei parasta Vicaria mutta ei se kuitenkaan ihan huono ollu. Barksin Kulmikkaat Munta oli mun mielestä melkeenpä yhtä parasta Barksia. Se oli kuitenki lehden paras tarian ja koko lehdelle antaisin arvosanak 9-.

Tämmöinen vanha sivujen käyttäjä joka täällä käy piipahtamassa silloin tällöin!

Vierailija

Numero 2/52 oli ihan hyvä. Vicarin tarina oli mainio,mutta sitten Avaruuden räntäukko oli huono. Ihan keskivertona pidin tätä akkaria, ja se auttaa antamaan arvosanaksi peräti 8+

Vierailija

2/2009 akkari oli loistava. Kaikki olivat melkein minun top 10 listalla. Tämä ei nyt kovin pitkä viesti ole.

Sirkuksen Tenho:

Rodriquez on listallani kolmas, heti Barksin jälkeen. Siksi pidin tästä todella paljon. Hauska juoni mutta aika vaisu. Olisi saanut olla vähän enemmän asiaa.

Pilkkijä Pyryssä:

Taas hyvä sarja. Vicarin tyyli on tavanomaista mutta hauska lukea. Ja Hedmanin käsikirjoitus oli sujunut hyvin. Hyvä alku Ankan elämää sarjalle. Tämä sarja on loistava ajatus, siitä plussani. Pilkkitarina oli hyvä näin talven keskelle.

Avaruuden Räntäukko:

Ei kauhean hauska. Sopivan lyhyt mutta ei sopinut minulle. Tämän piirtäjästä en oikein pidä. Kuitenkin ihan luettavaa.

Tämä Akkari oli kokonaisuudessaan hyvä. Melkein kaikki tarinat hipoivat 9, ja ehkä ylempänäkin. Antaisin tästä numerosta arvosanaksi 9-, koska en oikein pitänyt viimeisestä tarinasta ja ensimmäinen aika vaisu. Kuitenkin toinen akkari jo, ja oli todella antoisaa luettavaa. Kun päälle vielä Roope-Setäkin.

Vierailija

Uusin numero, 2/52 oli huono! Sirkuksen tenho oli huono, arvattava tarina. Pilkkijä pyryssä oli mielestäni hyvä tarina. Avaruuden räntäukko oli myös huono.

Arvosana: 7-

Toivon, että Aku Ankkaan tulisi lisää "klassisia" sarjoja. Esim. Carl Barksia, Don Rosaa jne.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat