Keskustelufoorumin tärkeät asiat

Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

Olen huono kirjoittamaan kauheaa esikirjoitusta, niin mennään suoraan asiaan.. lopussa lisää ja myöhemmin tarinoin myös yksityiskohtaisemmin.

SÄÄNNÖT

Alkuperäinen versio:

Käyttäydy asiallisesti ja noudata hyviä tapoja

Ole huomaavainen muita keskustelijoita kohtaan ja kunnioita muiden mielipiteitä. Älä käytä kirosanoja äläkä huuda turhaan: netissä ISOJEN KIRJAINTEN käyttäminen tulkitaan huutamiseksi. Älä hauku tai loukkaa muita keskustelijoita tai nimellä mainittuja yksityisiä ihmisiä. Älä lähetä samaa viestiä useaan kertaan - äläkä kirjoita turhia yhden sanan viestejä. Herjaus, kunnianloukkaus, yksityishenkilöiden loukkaaminen, rasismi tai kansanryhmää vastaan kiihottaminen on kielletty.

Perustele mielipiteesi, äläkä täytä palstaa turhuuksilla

Panosta kirjoittamiesi viestien sisältöön ja perustele mielipiteesi. Turhanpäiväiset "en tiedä" tai "jaaha" -tyyppiset kommentit eivät hyödytä ketään, vaan pelkästään turhauttavat lukijaa ja täyttävät helposti koko palstan.

Älä lisää viesteihin linkkejä tai kuvia

Älä sisällytä kirjoittamiisi viesteihin linkkejä, jotka vievät Aku Ankan sivuston ulkopuolelle. Älä myöskään liitä viesteihisi kuvia.

Noudata tekijänoikeuslakia

Älä kopioi tekstiä muista julkaisuista äläkä liitä linkkejä niihin, sillä se rikkoo tekijänoikeuslakia. Piratismiin eli laittomaan tiedostojen välittämiseen liittyvät Suomen lain mukaan laittomat keskustelut ja linkit ovat kiellettyjä.

Säilytä yksityisyytesi

Älä paljasta omia yhteystietojasi eli nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi muille keskustelijoille. Valitsemasi nimimerkki on henkilökohtainen, joten älä luovuta käyttäjätunnustasi ja salasanaasi muille.

Ilmoita sääntöjen rikkojasta ja häiriköstä

Jos huomaat, että joku rikkoo näitä sääntöjä tai Suomen lakia tai muuten häiriköi, paina viestin yhteydessä olevaa "Ilmoita asiaton viesti" -linkkiä tai ota yhteyttä toimitukseen.

Älä käytä palstaa kaupallisiin tarkoituksiin

Kaupalliset viestit, yritysmarkkinointi ja linkit verkkokauppoihin ovat kiellettyjä. Myös keskustelijoiden väliset osto- ja myynti-ilmoitukset ovat kiellettyjä.

Sääntöjen rikkomisen ja häiriköinnin seuraus

Sääntöjen vastainen käyttäytyminen johtaa viestin tai sen osan tai koko viestiketjun poistoon. Sivuston ylläpitäjillä on oikeus langettaa sääntöjen rikkojille porttikielto koko keskustelualueelle. Lisäksi häiriköivän käyttäjän ankkaprofiili voidaan asettaa käyttökieltoon ylläpidon määräämäksi ajaksi, jopa lopullisesti, ja tänä aikana kyseinen käyttäjä ei pysty esim. kirjoittamaan keskustelupalstalle eikä Akupediaan, eivätkä hänen pelituloksensa tallennu hänen Ankkaprofiiliinsa.

Toimituksella on oikeus poistaa tai poistattaa asiattomia viestejä tai osia viesteistä oman harkintansa mukaan. Toimituksella on myös oikeus poistaa sääntöjen rikkojien jo ansaitsemat mitalit heidän ankkaprofiilistaan.

Oma versioni:

Käyttäytyminen

1. Käyttäydy kunnolla äläkä hauku toisia

2. Älä käytä kirosanoja tai huuda turhaan (: ISOT KIRJAIMET/Caps lock)

3. Älä hauku tai loukkaa muita keskustelijoita

4. Älä tuplapostaa (lähetä kahta tai useampaa viestiä peräkkäin) tai lähetä turhia 1-5 sanan viestejä.

5. Muista oikeinkirjoitus!

6. Herjaus, kunnianloukkaus, yksityishenkilöiden loukkaaminen, rasismi tai kansanryhmää vastaan kiihottaminen on kielletty.

Viestit

4/5½. Perustele mielipiteesi ja panosta viestiesi sisältöön.

Linkit ja kuvat

7. Älä laita viesteihisi kokonaisia linkkejä, jos ne eivät vie Aku Ankan sivuston sisäpuolelle tai eivät liity sivustoon/Aku Ankkaan.

8. Älä liitä kuvia viesteihisi.

Tekijänoikeudet

9. Älä kopioi tekstiä muista julkaisuista äläkä liitä linkkejä niihin, sillä se rikkoo tekijänoikeuslakia. Piratismiin eli laittomaan tiedostojen välittämiseen liittyvät Suomen lain mukaan laittomat keskustelut ja linkit ovat kiellettyjä.

Yksityisyyden suojaus

10. Älä paljasta omia yhteystietojasi eli nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi muille keskustelijoille.

11. Pidä oma sähköpostisi ja salasanasi omana asianasi.

Sääntöjen rikkominen

12. Jos näet jonkun rikkovan sääntöjä/Suomen lakia tai muuten häiriköivän, paina "ilmoita asiaton viesti"-linkkiä tai ota yhteyttä toimitukseen.

Mainostaminen

13. Kaupalliset viestit, yritysmarkkinointi ja linkit verkkokauppoihin ovat kiellettyjä.

14. Keskustelijoiden väliset osto-, myynti- ja vaihtoilmoitukset ovat kiellettyjä.

Sääntöjen rikkominen nro 2

15. Sääntöjen vastainen käyttäytyminen johtaa viestin tai sen osan tai koko viestiketjun poistoon.

16. Sivuston ylläpitäjillä on oikeus langettaa sääntöjen rikkojille porttikielto koko keskustelualueelle.

17. Häiriköivän käyttäjän ankkaprofiili voidaan asettaa käyttökieltoon ylläpidon määräämäksi ajaksi, jopa lopullisesti, ja tänä aikana kyseinen käyttäjä ei pysty esim. kirjoittamaan keskustelupalstalle eikä Akupediaan, eivätkä hänen pelituloksensa talletu hänen Ankkaprofiiliinsa.

-Toimituksella on oikeus poistaa tai poistattaa asiattomia viestejä tai osia viesteistä oman harkintansa mukaan. Toimituksella on myös oikeus poistaa sääntöjen rikkojien jo ansaitsemat mitalit heidän ankkaprofiilistaan.

SIVUSTON NETIKETTI

Internetissä surffaillessa kannattaa aina noudattaa tiettyjä ohjeita ja sääntöjä, joista on poimittu oheen tärkeimmät, jotka kannattaa pitää mielessä Aku Ankan nettisivuilla surffatessa.

Ole oma itsesi

Rekisteröidy sivustolle aina omalla tunnuksellasi ja salasanallasi. Säilytä salasanaa huolellisesti, jotta muut eivät saa sitä selville. Esiinny Aku Ankan keskustelupalstalla pelkästään omalla Ankkaprofiilillasi äläkä paljasta muille henkilöllisyyttäsi tai yhteystietojasi.

Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin

Jos kirjoitat viestejä Aku Ankan keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä samaa viestiä tarpeettoman moneen ryhmään. Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita. Älä käytä voimasanoja äläkä lisää viesteihin linkkejä.

Tutustu käyttöehtoihin

Aku Ankan käyttäjäksi pitää rekisteröityä, jotta voi osallistua sivuston sisältöjen tuottamiseen (esim. kirjoittaa keskustelupalstoille, Akupediaan, pisteyttää sarjoja, lähettää Ankallisgalleriaan piirustuksia ja luoda oman Ankkaprofiilin). Lue sivuston käyttöehdot huolellisesti ja varmista, että ymmärrät ne. Jos olet alle 15-vuotias, pyydä huoltajaltasi lupa rekisteröityä Aku Ankan nettisivujen käyttäjäksi.

NOUDATA LAKIA

Vaikka useimmat lait on kirjoitettu ennen tietoverkkojen yleistymistä, netti ei tietenkään ole lakien ulkopuolella, vaan voimassa olevat lait koskevat nettiäkin. Kaikki sellainen, mikä olisi laitonta muutoinkin, on laitonta myös netissä. Verkossa toimittaessa voivat kyseeseen tulla muun muassa seuraavat säännökset:

-Tekijänoikeus- ja tavaramerkkilaki. Älä siis lähetä Aku Ankan nettisivuille, esimerkiksi keskustelupalstoille, Ankallisgalleriaan tai Akupediaan sellaista aineistoa - esimerkiksi tuotenimiä, tekstiä, valokuvia ja piirroksia - johon sinulla ei ole oikeuksia. Aineiston luvaton käyttö saattaa johtaa taloudellisiin korvausvaatimuksiin ja muihin oikeudellisiin seuraamuksiin.

-Älä häiritse tietoverkon toimintaa. Tietoverkon, tiedonsiirron tai sähköpostin toiminnan tarkoituksellinen häirintä tai ylikuormitus on kiellettyä.

-Hakkerointi. Vieraaseen tietojärjestelmään tunkeutuminen tai järjestelmän luvaton käyttö - jopa pelkkä sen yrityskin - on rikos, josta voi seurata vankeutta. Myös toisen käyttäjän tunnusten ja salasanojen arvailu ja kokeileminen on kiellettyä.

-Virusten kirjoittaminen ja levitys. Haitallisten virusten kirjoittaminen ja niiden tarkoituksellinen levittäminen on kiellettyä.

-Rasismi. Rasismi ja siihen yllyttäminen on kiellettyä.

Muut huomioitavat asiat

Kultaryntäyksen aikaiset topicit: Niitä ei pitäisi poistaa, mutta niitä ei ole järkeä nostaa koska ne ovat epäajankohtaisia, siksi olisi paras että ne lukotetaan, mutta että ne silti jäisivät tänne, keskustelupalstan syövereihin.

Muuta en nyt keksinytkään. Eli, tein tämän sitä varten tämän topicin, että näitä sääntöjä täydennettäisiin/tiivistettäisiin. Koska niin säännöistä saisi paremmin selvää ja täällä olisi helppo keskustella. Toivon, että kaikki laittavat oman (perustellun) mielipiteensä tänne. Ja myös mielestäni, tänne voi laittaa kaikkea muutakin tärkeää asiaa keskustelufoorumiin liittyvistä asioista, ja myös itse aion noita sääntöjä vielä muuttaa ja tiivistää, mutta tuo oli tällainen aloitus. Itse pidän tätä topiccia hyödyllisenä, ja se on suurin syy miksi sen tänne tein.

Ps. Anteeksi kun en kuunnellut teidän mielipiteitä tästä topicista, minä nyt tein tämän kuitenkin..

Kommentit (13)

Vierailija

blondi-96 kirjoitti:Hmm... Näpyttelitkö kaiken tekstisi itse, Af1? Aika hyvin, jos kirjoitit ihan oikeasti omilla sormillasi! ;) Ja asiaan: Onhan tämä ihan järkevä keksustelu, mutta kyllähän ne säännöt löytyvät muualtakin, ei tästä olisi topiccia välttämättä tarviinut tehdä.. Mulla on nyt vähän ristiriitaisia mielipiteitä...:D:D

Ei hän niitä itse kirjoittanut. Suoraan kopioi tämän sivun netiketistä. Ja sen saa selville helposti. :^D Tämä viesti jää vähän turhaksi, mutta pakkopa kai tämäkin oli sanoa. :^D

Sami-96

Vierailija

Hmm... Näpyttelitkö kaiken tekstisi itse, Af1? Aika hyvin, jos kirjoitit ihan oikeasti omilla sormillasi! ;) Ja asiaan: Onhan tämä ihan järkevä keksustelu, mutta kyllähän ne säännöt löytyvät muualtakin, ei tästä olisi topiccia välttämättä tarviinut tehdä.. Mulla on nyt vähän ristiriitaisia mielipiteitä...:D:D

Vierailija

Ei kyllä musta kummonenkaan nero tarttee olla et hokaa noi säännöt itekki en oo kyl huomannu noita sääntöjä mut tulihan ne nyt nähtyy mut ei oo kyl tuullukkaan mieleen kiroilla tai kirjottaa yhen sanan viestejä. Et oli kyl musta ihan turha vaiva kirjottaa se tänne (ei millään pahalla).

Vierailija

Aika turha topic, juu. Tuskimpa esim. vanhat käyttäjät näitä sääntöjä enää jaksa jauhaa. Ja kyllä nuo säänöt aika itsestäänselvyyksiä ovat ja kuten adz sanoi, täällä on tarkoitus keskustella leppoisasti, eikä siten, että joku höntyää koko ajan niskaan.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Eiköhän jokainen ymmärrä sääntöjä jonkin verran. Mielestäni turha kopioida säännöt jostakin tänne. Sääntökeskusteluja on muutenkin jo paljon.

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

djlordi kirjoitti:Eiköhän jokainen ymmärrä sääntöjä jonkin verran. Mielestäni turha kopioida säännöt jostakin tänne. Sääntökeskusteluja on muutenkin jo paljon.

Tässä on muutakin ideaa tässä keskustelussa, muutenkin täällä on vain kaksi kopioita oikeista säännöistä. Sitä paitsi, ne huomaa tästä helpommin, koska itsekin huomasin vasta elokuussa säännöt tuossa, en sitä aiemmin, joten nyt ne näkee paremmin.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Helpommin ne kyllä mielestäni löytää Liity mukaan keskusteluun! -tekstistä keskustelujen etusivulta, paitsi vanhat käyttäjät ei ehkä niitä enää lue.

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

djlordi kirjoitti:Helpommin ne kyllä mielestäni löytää Liity mukaan keskusteluun! -tekstistä keskustelujen etusivulta, paitsi vanhat käyttäjät ei ehkä niitä enää lue.

Minä en ainakaan niitä nähnyt.. ja hyvähän se on että ne on täälläkin... ;P

Vierailija

djlordi kirjoitti:Helpommin ne kyllä mielestäni löytää Liity mukaan keskusteluun! -tekstistä keskustelujen etusivulta, paitsi vanhat käyttäjät ei ehkä niitä enää lue.

Oon samaa mieltä, mutta hyvä että Af1 teki ne tännekkin. Herättää enemmän huomiota.

Vierailija

Voi KÄÄÄK! Tämä on Aku Ankan keskustelufoorumi, eikä mikään CIA:n saitti.

Keskustelua leppoisasti eikä kenenkään tarvi höyrytä niskaan. Uudet keskustelijat saavat äkkiä oppia ja myöskin osannevat lukea etusivun säännöt ensin.

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

adz kirjoitti:Voi KÄÄÄK! Tämä on Aku Ankan keskustelufoorumi, eikä mikään CIA:n saitti.<br />

Keskustelua leppoisasti eikä kenenkään tarvi höyrytä niskaan. Uudet keskustelijat saavat äkkiä oppia ja myöskin osannevat lukea etusivun säännöt ensin.

No anteeksi, turhana topiccina valukoot, alas, minä nostelen topicceja sitten..

Vierailija

Af, mieti kumminkin mitä nostat, ja kannattaako ollenkaan nostaa. Tärkeät topicitkin painutvat silloin alas.

Itse en oikein tätä topiccia ymmärtänyt. Siis pitääkö täällä jauhaa jotain noista säännöistä vai? Jos pitää, niin tämähän ajaa saman asian kuin Kokous nettisivujen hyväksi-topic. Ja siinä tapauksessa tämä on täysin turha.

Ja tosiaan, tuo on aloitusviestiksi aika... Mutta ei ihan huonointa tasoa. Ei mikään "otsikko kertoo kaiken"-mallinen. Tuohon mihin kirjoitit alkuperäiset käyttäytymis/kirjoitus ohjeet, olisit voinut kirjoittaa, mistä nuo löytää. Ja en kyllä ymmärrä, miksi nuo piti tuohon aloitusviestiin ollenkaan änkeä. Mitä tässä topicissa tehdään? Aloitusviestiä lukiessa minullekkin jäi hirveästi epäselvyyksiä, esimerkiksi topicin tarkoituksesta.

Tärkeää on tietenkin, että kaikki oppisivat säännöt. Ja jos ei mitenkään niitä opi, ei todellakaan kuulu millekkään foorumille. Ehkä Suomi24:jään kelpaisi, sen mainehhan on likipitäen legendaarinen. Kaikki pelkkiä tuhat-tuotanto spämmääjiä.

Minä en ainakaan tältänäkymin usko, että tämä topic yhtään tätä foorumia auttaisi - päin vastoin! Tulee vain turhaksi foorumin tukkeeksi. Löytäähän netiketin muualtakin kuin tästä topicista. Ja sen löytää helpommin kuin tämän topicin. :^/

Kuten Adz sanoi, tunnelma foorumilla pitäisi olla mukava ja leppoisa. Mutta jos kukaan ei tunne sääntöjä, ei tunnelma ole semmoinen kuin pitäisi. Koska silloin tekstit ovat epäselviä, eikä kukaan saa niistä selvää. Sitten alkaa sekava voivotus, kun mistään ei saa mitään tolkkua. Sen jälkeen sekin foorumi ajautuu kamalaan kaaokseen, Suomi24:jän tavoin.

Sami-96

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat