(04058000-839c-439c-8af4-0c7a5a0eb697) - 04058000-839c-439c-8af4-0c7a5a0eb697

Vierailija

This thread contains comments for topic "04058000-839c-439c-8af4-0c7a5a0eb697" (id=04058000-839c-439c-8af4-0c7a5a0eb697) which can be found in the [XXXX] portal.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

hmm. Uusimmassa Aku Ankassa on 164004-09-10 eli ei näy kirjainta. Onkohan tämä eri asia mitä tuo artikkelin koodi vai ilmeneekö tässä sitten numeron pohjalta se maatunnus?

Vierailija

Hmm, mukavahan nyt tälläisiäkin tietää - vaikka en kyllä usko että tuota tietoa paljoa tulen tarvitsemaan. Mutta mistäs sitä tietää. Ja vielä toisekseen, tuskin minä enään huomenan muistan noista mitään. Sehän on tietenkin hyvä, että sarjat pysyvät järkestyksessä. Koska silloin tietää miten ja mistä jotakin etsiä. Ja arvelenko nyt ihan oikein, että tuo kuva joka tässä blogin oikessa ylänurkassa näkyy, on Vicarin piirtämä? Hänen kädenjälkensä erottaa muista. Hyvää alkukevättä Ylläpidolle, Toimitukselle ja kaikkille muillekkin! Sami-96

Vierailija

Olenkin aina ennen ihmetellyt mitä ne kummalliset numero- ja kirjainsarjat tarkoittavat. No nyt tiedän sitten senkin. Kiitokset tiedoista toimitukselle!

Vierailija

Hyvä kun otitte lempiharrastukseni puheeksi! Minulle koodit ovat Disney-sarjakuvissa kuin uusi keräilykohde. Minulla on monia Word-tiedostoja joissa on vain näitä tarinakoodeja. Niin on helppoa koota vanhojen amerikkalais-julkaisujen sisällön. Minulla on WDC, US, DD, MM, OS ja muita jenkki-julkaisuja. Sitten on AR eli Gladstone ja erityisesti D eli Egmont. Lisäksi harmittavan vajaat H eli Oberon ja F eli Hachette mm. F JM, F PL. Ja pienen pieni KD eli Disney Comicks. Italialaisia I:llä alkavia koodeja on varsin vähän... Näytän esimerkin miten hyödyllistä se on. Esim. Vuonna 1950 WDC:ssä oli vain 3 Barksin johtista, 5 Murryn sarjaa, 1 Bradburyn, Mooren ja Thompsonin 10-sivuista ja yksi ´´tuntematon´´. Täydet 12 johtosarjaa Barks purkitti WDC:lle vuosina 1944, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ja 1963. Viimeinen Barksin WDC-sarja oli kesäkuu 1965 ja sarja nimetään Aku Ankka äänitohtorina/Äänitohtori. Ja sitten vielä että Barks PIIRSI 19 sarjaa jenkki-lehteä Donald Duckia varten, jos kansikuvia ei lasketa. Muuten olisi pari sarjaa jotka Barks vaan käsikirjoitti ja luonnosteli. Nämä olivat Hukka hallava, Päivä lainvartijana ja Päivä ankan elämää. Kansikuvia oli varsin paljon. Tässä näette koodien mahdin. (Se Egmont-tilasto on valtava! Melkein joka vuodelle on rekisteröity yli 300 sarjaa ja min lisään käsikirjoittajat, piirtäjät ja sivumäärän numeron ja nimen perään. Lisäksi laitan K-merkin perään jos se on piirretty taskaritaittoon. Tämän lisäksi on vielä D/D -sarjat ja muutama D/E ja tälläistä... Hirveä vaiva!) Kiitos että teitte tämmöisen artikkelin!

Vierailija

Hyvä että blogihanat aukesi nyt :) Olen tiennytkin, mitä nuo koodit tarkoittavat, mutta esim. D-kirjaimesta en ole ollut aivan varma. Kiitos kun kerroit noista tietoa. Inducks-tietokanta on kyllä kätevä.

Vierailija

Oho, en olekaan aiemmin tuollaista asiaa tiennyt. :-) Joskus olen vilkaissut vähän syrjäsilmällä noita numerosarjoja, mutta enpä ole sen tarkemmin niihin huomiota kiinnittänyt. Mutta kivahan on tuollainenkin asia nyt tietää.

Vierailija

Koodit ovat mullekin tuttuja ja on kiva seurata, milloin tarina on tehty. Vuoden lopuilla varsinkin on hauska etsiä samana vuonna valmistuita sarjoja, joita ei yleensä montaakaan ehditä(?) julkaisemaan. Tanskalaisesta D-koodista näkee selvästi, milloin mikäkin tarina on valmistunut, mutta tuosta H-koodista en ole enää vuosituhannen vaihteen jälkeen ollut niinkään varma. Meinaako esim. tuo H 26279, että tarina on valmistunut vuonna 2006? Viime vuosituhannella kun Hollannin tarinakoodien alussa luki selkeästi, H 98-... Itse haluaisin I-koodisia, eli Italialaisia sarjakuvia Aku Ankkaan. Mutta nimenomana 4-rivisenä. Tiedän, että suomessa on julkaisematta liuta italiailaisia tarinoita, joiden ruutujaotus osuu yksii Ankkarin kanssa. Cavazzano on suosikkini!!! :D

Vierailija

en ole tiennyt tuota aikasemmin luulin vaan että numerot ja kirjaimet olivat päästä heitetyt , mutta hauskaa on tuollaistakin tietää.

Vierailija

En mäkää oo koskaan kiinnittänyt huomiota niihin, kyllä mä ne oon huomannut, mutta huomioni kiinnittyy vain akuankan jännittävään menoon ruuduissa ;D Oli hyvä saada tietää etä mitä nekin tarkoittaa, ja uskon että nyt tämän luettuani ja tiedettyäni rupean katsomaan tarinan lisäksi myös ruutejen allaoleviin koodi laatikkoihin. ja muuten... tuo kuva joka on tällä sivulla, joka näyttää millaisista numerokoodi laatikoista on nyt kyse sai minut ainakin hyvin jäljille, kiitos tämän upean sivun tekijälle! :D

Sivut

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat