Hahmojen piirtäminen

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Moi,

Kiinnostaa paljon Aku Ankan hahmojen piirtäminen.

Onko kukaan keksinyt jotakin omia helpottavia keinoja

hahmojen piirtämisen toteuttamisessa?

En tiedä muuta tällä hetkellä kun ne asiat mitä täällä

nettisivulla on opastettu. En ole käynyt kaikkia läheskään läpi.

Piirrokset ovat hyvin selkeitä suurimmaksi osaksi piirtäjän

toteutettavaksi.

Sivut

Kommentit (140)

Vierailija

No nyt minun profiilissani näkyy kaksi minun piirtämää kuvaa, se missä on Roope Ankka, ja sitten se Lauri Lokki-kuva. Ne kaksi muuta mitä siinä näkyy, ovat pikkuveljeni aikaan saannoksia.

Sami-96

Vierailija

Hahmottelun saa tehtyä aika hyvin lyijytäytekynän avulla. Kun ei paina niin se lähtee tarvittaessa heti helposti kumittamalla pois. Hahmottelusta ei viime piirustuksessa ollut paljon hyötyä kun mittasuhteet tuli aivan erilaiseksi mitä ne lopullisessa piirroksessa on.

Vierailija

Tähän mennessä olen opetellut piirtämään A4-paperille ja siitä skannaan. Skannaamisen yhteydessä laitan tummuuden mahdollisimman tummaksi. Luultavasti skannerissa on jotakin pölyhiukkasia tai sitten se johtuu jostakin muusta. Kun skannaan niin jää myös näiden lyijykynällä tehtyjen jälkien lisäksi huonoja kohtia. Nyt kun ei ole tussaamista varten olevia tusseja, enkä tiedä mikälaisia kannattaa hankkia ja mistä, niin yritän korjata tämän vastaan tulevan ongelma helpommaksi seuraavalla tavalla. Vaihdan GIMP kuvankäsittelyssä värit vastaväreiksi, tällöin löydän mahdollisesti helpommin ne hankalasti poistettavat kohdat.

Vierailija

Onko kukaan testannut tussata ihan oikeilla tusseilla piirrosta? Minkälaisilla tusseilla? Tusseissa tahtoo loppua se jälki kun tussilla tarpeeksi värittää.

Vierailija

Tuonne piirustuskouluun kaipais mieluiten kaikista Aku Ankan hahmoista jonkinlaista kuvaa malliksi. Mutta se on oletettavasti hyvinkin liian iso vaatimus. Eipä nyt auta muuta kun vain piirtää niistä mitä on tarjolla.

Vierailija

Ulkomuistista piirtäminen on hyvä vaihtoehto. Noitten pallojen kanssa tuli omalla kohdalla se ongelma, että mittasuhteet olivat lopulta erilaiset mitä siinä hahmotelmassa. Voi sitä varmaan kuitenkin oppia myös piirtämään noita hahmotelmia apuna käyttäen.

Vierailija

Jos vielä otettais arvosteltavaksi Aku lainvartijana niin virheenä näen tässä itse tehdyssä piirroksessa sen, että en ole valkaissut valkoisia kohtia sen jälkeen kun olen tummentanut kuvaa GIMP kuvankäsittelyllä. Tämän lisäksi se ovea muka kuvaava raitainen pystyssä oleva suorakulma ei näytä hyvältä kuvassa. Luudanvarsi ei myös näytä oikein siltä että se kuuluisi oikeastaan mitenkään kuvaan.

Vierailija

Tietääkö joku että minkälaisilla asetuksilla väritetty kuva kannattaa skannata jos aikoo saada ne näkymään alkuperäisissä väreissään? Viimeksi lähetin kuvan Mikki Hiirestä. Mikäli kuva ripustetaan galleriaan niin voit nähdä siinä käytettynä useampaakin väritystyyliä samassa piirroksessa. Vähän vain harmillista kun värit tulivat paljon haaleampina skannauksen jälkeen mitä alkuperäisessä piirustuksessa. Alkuperäiset värit ovat paljon vaikuttavammat mitä nuo skannauksen yhteydessä haalistuneet värit. Sempä näkee, ripustavatko Mikin galleriaan vai ei. Karhukoplalainen jäi ripustamatta. Virheitähän siinä olikin turhan paljon.

Vierailija

kisumisu98 kirjoitti:Täältä saa hyviä vinkkejä. Voitteko kertoo miten nokan saa hyvän näköseks. Aina kun piirrän jotain hahmoa,nokka menee pieleen. Onko neuvoja siihen?

Jaa-a, taitaa olla asia niin, että sinun täytyy vain piirtää ja harjoitella ja piirtää ja harjoitella ja piirtää ja harjoitella sitä nokkaa, niin kyllä se siitä. En itsekkään mikään mestari ole ankkojen piirtämisessä, piirrän nääs Soniccia (omana versiona, tosin). Tai itse asiassa sitä ei välttämättä tarvitse harjoitella, piirtää vaan, niin siinähän sitä harjoitusta tulee.

Vierailija

Pientä tietoa on tusseista kuitenkin löytynyt.

Sarjakuvan ruudut voi mahdollisesti tehdä 0.3 paksuisella tussilla. Puhekuplat 0.3 paksuudella ja ajatuskuplat 0.5 paksuudella. Hahmoon voi käyttää 0.1 ja 0.5 paksuutta mutta mahdollisesti paksumpaakin. ProMarker on mahdollinen tussihankinta. ProMarkeriin pystyy mahdollisesti vaihtamaan kärkeä eli vaihtamaan paksuutta. Toinen mahdollinen tussihankinta on copic. Tahtovat olla kohtalaisen kalliita mutta varmasti parempia mitä kaupasta saatavat halvemmat tussit.

Vierailija

Korjaus aiempaan viestiini: isi on jossain välissä nyt sitten ladannut meillekin sen GIMPin. En ole kokeillut sitä vielä, ja jos rehellisiä ollaan, niin en ole edes nähnyt sen pikakuvaketta... Anyway, täytyy koklata.

Vierailija

Kun piirrän valokuvasta (kasvokuva) jonkun kasvoja, niin aloitan yleensä aina silmistä ja siirryn sen jälkeen nenän piirtämiseen, jonka jälkeen sitten suu. En ole vielä yrittänyt soveltaa tuota samaa Aku Ankan piirtämisessä. Täytyy tutkailla tuota asiaa kun saa aikaan uusia piirroksia. Aku Ankka on aika ilmeikäs piirrettävä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat