mikä on paras piirtäjä ja käsikirjoittaja?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

mikä on teidän mielestä paras aku ankan piirtäjä tai käsikirjoittaja?

minun om don rosa. kari korhonenkin on ihan ok, mutta carl barks on tosi huono molemmissa asioissa. mutta se on tietysti vain minun mielipiteeni.

Kommentit (9)

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Hmmm...tuttu kysymys.

Hyviä käsikirjoittajia on monia, ja heitä on aika vaikea verrata, koska jotkut heidän käsikirjoitukset ovat loistavia ja jotkut taas eivät aivan hyviäkään. Ainakin Per Hedman, Jens Hansegård sekä Pat & Carol McGreal kuuluvat hyviin käsikirjoittajiin.

Piirtäjissä tykkään eniten italialaisten tyylistä. Muun muassa nämä ovat loistavia piirtäjiä mielestäni: Giorgio Cavazzano, Vicar, Carl Barks, Andrea Freccero, Alessandro Gottardo, Flemming Andersen, Ferioli ja Fecchi.

Vierailija

Akuhullu97 kirjoitti:

tuulikka kirjoitti:,... mutta carl barks on tosi huono molemmissa asioissa. mutta se on tietysti vain minun mielipiteeni.

Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta tuota en melkein edes ymmärrä tuota. Mielestäni Barks on ylivoimaisesti paras piirtäjä, ja käsikirjoittajanakin paras, vaikka lähelle yltääkin esim. Guido Martina.<br />

Niin, näitä "Paras piirtäjä"-keskusteluita on tehty jo todella paljon, yksi riittäisi koko sivustolle vallan mainiosti. <br />

Kuten sanoin, Barks on paras piirtäjä johtuen hänen hienoista ja klassisista piirroksistaan. Barksin öljyvärimaalaukset ovat sanoinkuvaamattoman hienoja. Pidän todella paljon Barksin ankkojen ilmeistä, esimerkkinä se jokin aika sitten tullut Aku Ankan ilmeet-tarra-arkki, joka oli siis Barksin käsialaa. Käsikirjoitukset ovat varsinkin todella hyviä, ideoita riittää, eivätkä ne toista samaa juonta, kuten aika paljon Murryn piirtämissä Mikki-sarjoissa. <br />

Toinen mainitsemisen arvoinen tekijä on Vicar. Niin pitkäänkin ja paljon on herra piirtänyt, niin piirrosjälki on todella hyvää. Oikeastaan olen aina pitänyt juuri sitä sellaisena Aku Ankan oikeana jälkenä. En väittäisi, ettei juuri Barksilla olisi se "oikea", mutta Vicarin muistan jo todella pienestä, kun luin joitain 2000-luvun alun lehtiä. Harmi että vain kaksi (ko?) käsikirjoitusta on Vicar tehnyt.<br />

Pelkistä käsikirjoittajista ehkä Guido Martina on se kaikkein paras. Hänen 69-vuoden, sekä 70-luvun alun Taikaviitta-käsikirjoitukset olivat todella jännittäviä. Myöskin Aku Ankat olivat todella hyviä. Tämä vuonna 1991 kuollut käsikirjoittaja teki sarjakuvia kuolemaansa saakka. Parhainpana hänen käsikirjoituksenaan pidän sarjaa "Salaperäinen Herra Mosteri", joka on julkaistu Suomessa ainakin Taskarin teemanumerossa 7: Kääk!.<br />

Muita todella hyviä piirtäjiä ja käsikirjoittajia ovat Marco Rota, Giorgio Cavazzano, Kari Korhonen, William Van Horn, Daniel Branca, Romano Scarpa, Giovan Battista Carpi sekä muutamat muut.

No joo, en kyllä itekkään tajuu miten Barks vois olla huono KUMMASSAKIN mut jokaisella on omat mielipiteensä juu... No parhaasta päästä piirtäjissä on Don Rosa, Vicar, Cavazzano, Scarpa, Taliaferro ja Barks. Käsikirjotuksessa parhaat on varmaan Barks ja Guido Martina. Niin se on vähän tylsää ku Vicar on vaan kaks tarinaa käsikirjottanu... Oon tainnu lukee toisen.

Hermanni 313
Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Meikäläisen suosikkeja käskirjoittajien puolelta ovat: Paul Halas, Carl Barks ja Don Rosa.

Ja piirtäjissä ovat: Vicar, Bas ja Mau Heymans, Carl Barks, Daan Jippes, Wilma Van Den Bosch ja Colomer:):)

Vierailija

Kumpaankin vastaus on Don Rosa. Käsikirjoittajien ja piirtäjien eliittiin kuuluvat myös Kari Korhonen, Carl Barks, Daan Jippes ja moni muu.

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

tuulikka kirjoitti:,... mutta carl barks on tosi huono molemmissa asioissa. mutta se on tietysti vain minun mielipiteeni.

Jokaisella on omat mielipiteensä, mutta tuota en melkein edes ymmärrä tuota. Mielestäni Barks on ylivoimaisesti paras piirtäjä, ja käsikirjoittajanakin paras, vaikka lähelle yltääkin esim. Guido Martina.

Niin, näitä "Paras piirtäjä"-keskusteluita on tehty jo todella paljon, yksi riittäisi koko sivustolle vallan mainiosti.

Kuten sanoin, Barks on paras piirtäjä johtuen hänen hienoista ja klassisista piirroksistaan. Barksin öljyvärimaalaukset ovat sanoinkuvaamattoman hienoja. Pidän todella paljon Barksin ankkojen ilmeistä, esimerkkinä se jokin aika sitten tullut Aku Ankan ilmeet-tarra-arkki, joka oli siis Barksin käsialaa. Käsikirjoitukset ovat varsinkin todella hyviä, ideoita riittää, eivätkä ne toista samaa juonta, kuten aika paljon Murryn piirtämissä Mikki-sarjoissa.

Toinen mainitsemisen arvoinen tekijä on Vicar. Niin pitkäänkin ja paljon on herra piirtänyt, niin piirrosjälki on todella hyvää. Oikeastaan olen aina pitänyt juuri sitä sellaisena Aku Ankan oikeana jälkenä. En väittäisi, ettei juuri Barksilla olisi se "oikea", mutta Vicarin muistan jo todella pienestä, kun luin joitain 2000-luvun alun lehtiä. Harmi että vain kaksi (ko?) käsikirjoitusta on Vicar tehnyt.

Pelkistä käsikirjoittajista ehkä Guido Martina on se kaikkein paras. Hänen 69-vuoden, sekä 70-luvun alun Taikaviitta-käsikirjoitukset olivat todella jännittäviä. Myöskin Aku Ankat olivat todella hyviä. Tämä vuonna 1991 kuollut käsikirjoittaja teki sarjakuvia kuolemaansa saakka. Parhainpana hänen käsikirjoituksenaan pidän sarjaa "Salaperäinen Herra Mosteri", joka on julkaistu Suomessa ainakin Taskarin teemanumerossa 7: Kääk!.

Muita todella hyviä piirtäjiä ja käsikirjoittajia ovat Marco Rota, Giorgio Cavazzano, Kari Korhonen, William Van Horn, Daniel Branca, Romano Scarpa, Giovan Battista Carpi sekä muutamat muut.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat