Roope on kuollut(ko)???

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Kun katselin Wikipediassa Ankkain sukupuuta, niin näin että Carl Barks oli laittanut siihen sukupuuhun että Roope olisi kuollut vuonna 1967!

Tätä minä ihmettelen suuresti :O

Sivut

Kommentit (92)

Vierailija

Selitys: Barks laittoisen sen taki vuodeksi 1967 koska hän jäi elääkeelle silloin mulla on kuva siittä osoitteessa ? sori en muista osoitetta

Vierailija

Barksin jäätyä eläkkeelle hän laittoi Roopen kuolleeksi samana vuonna, joka todettiin jo tässä keskustelussa. Roopen "kuolinvuosi" on silti järkeenkäyvä, koska Roopehan on syntynyt muistaakseni 1860-70-luvulla.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: Roope on kuollut(ko)???

Sohvaperuna - 23.10.09 08:25 (ID 366277) Eikös Aku Ankka-lehden mukaan Roope ole syntynyt 1947, kun v.2007 vietettiin 60-vuotisjuhlia?


Silloin oli Roopen ensi-esiin tyminen

Vierailija

Carl Barksin Ankka -tarinat sijoittuu siihen johonkin 50-luvun paikkeille (kuten myös Don Rosan Ankka-maailma, eikö vain?) niin siksi Roope tarinoissa ainakin vielä eläisi. Nykyään Ankka -tarinat sijoittuvat ihan 2000-luvulle ilman välittämättä Ankkojen iästä todellisuudessa. (kuten Tupu, Lupu ja Hupu ovat aina kolmasluokkalaisia).

Vierailija

Roope on ihmeen vanha, mutta hän on niin kitsas tai en muista miten se nyt meni ja sen takii se on elännyt noin pitkää. Ja höpöhöpö, ei Roope ole kuollut.. Eikä tulekaan kuolemaan. Tai toivottavasti ei..

Vierailija

Lainaus:
Re: Roope on kuollut(ko)???

Dec - 25.10.09 12:39 (ID 367293) Carl Barksin Ankka -tarinat sijoittuu siihen johonkin 50-luvun paikkeille (kuten myös Don Rosan Ankka-maailma, eikö vain?) niin siksi Roope tarinoissa ainakin vielä eläisi. Nykyään Ankka -tarinat sijoittuvat ihan 2000-luvulle ilman välittämättä Ankkojen iästä todellisuudessa. (kuten Tupu, Lupu ja Hupu ovat aina kolmasluokkalaisia).


Näinhän se juttu menee. Ne Ankka-tarinat sijoittuvat nykyään tälle vuosituhannelle ilman, että Ankkojen iästä välitettäisiin.

Vierailija

Don Rosa, Carl Barksin suuri ihailija, teki Roopean Ankan elämä ja teot teoksen, jonka mukaan Roope syntyi 1867. Tässä on wikipediasta kopioitu Roope Ankan aikajanan kohta, josta

ilmenee, että Roope Ankka kuolee 100-vuotiaana Don Rosan epävirallisen aikajanan mukaan.

1967: Don Rosan epävirallisen aikajanan mukaan Roope Ankka kuolee 100-vuotiaana Ankkalinnassa tuntemattomista syistä. (Rosa ei aina luota aikajanaansa. Jos Roope syntyi vuonna 1867, hänen pitäisi olla nykyisin yli 140-vuotias, mikä hänen sitkeytensä huomioon ottaen tosin ei olisi mikään ihme. On myös huomionarvoista, että Roopen hahmon kehittänyt Carl Barks vetäytyi eläkkeelle 1966 ja että viimeinen uusi Barksin piirtämä Roope-tarina julkaistiin juuri vuonna 1967. Rosa kuitenkin sijoittaa tarinansa 50-luvulle)

Carl Barks käytti Roopea ensimmäisen kerran vuonna 1947 se oli siis Roope Ankan ensiesiintyminen ei syntymä!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat