https

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Aku Ankan sivuille kirjautumisessa on mahdollisuus http käytölle. https mahdollisuutta ei näytä olevan ollenkaan. Eikö tuolla voisi parantaa käyttäjien turvallista sivujen käyttämistä?

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Siis... eikö sinulla näy tuolla ylhäällä osoitekentässä http:tä? Miten se on mahdollista? Kyllä ainakin minulla näkyy tuolla ylhäällä tuo http.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Aloittaja sanookin, että miksi se on http tällä sivulla, kun voisi olla https myöskin.

https tarkoittaa salattua yhteyttä (secure). Eli se parantaisi tietosuojaa.

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: https

Sohvaperuna - 18.10.09 11:10 (ID 361945)

Kyllä minullakin näkyy http


Niin minullakin.

Ankkafani315
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

No ette ole näköjään tajunneet ideaa. Lukekaa tuo Djlordin viesti.

Oma kantani: Kyllä, se olisi mielellään parempi vaihtoehto sillä spämmerit tunkee nykyään aika helposti.

Vaa_ri
Seuraa 
Liittynyt7.4.2009

Ongelmana on se, ettei sivua löytyisi kirjoittamalla osoiteriville vain "akuankka.fi", sillä selain osaa kyllä lisätä www:n eteen http:n mutta https on useille täyttä hepreaa. Näin ollen sivusto pitäisi hakea esimerkiksi Googlella tai vaihtoehtoisesti lisätä suosikeihin ja avata sieltä ymv. Menisi monimutkaiseksi, vaikka olisikin muuten ihan käypä ratkaisu. Tietysti jos kaikille selvitettäisiin erikseen että osoitteeksi täytyy kirjoittaa nimenomaan "https://www.akuankka.fi/", niin sitten... Mutta aina löytyisi joku joka ei olisi tietoinen asiasta, eikä näin ollen pääsisi koko sivuille.

Vierailija

EIköhän se https ole tarkoitettu enimmäkseen pankkisivuistoille (moni maksaa mm. laskujaan netissä tai siirtää rahaa firmojen tileille), eikä lasten- ja nuortensivustoille, joista "nettivorot" eivät hyödy mitään? Niinkuin Vaa_ri jo sanoi, homma kävisi monimutkaiseksi. Jos spämmäreitten määrää haluttaisiin vähentää, esim. varmistuskoodit olisi sinänsä hyvä vaihtoehto, mutta pärjäämme kyllä ilmankin, eh?

Vierailija

Ei https ole yhtään pahitteeksi Aku Ankan sivuilla. Facebookissa on etusivulla pieni ongelma. Jos kirjoitat www.facebook.com niin kirjautuminen tapahtuu http tilassa. Kun painat Kirjaudu sisään tyhjiltään niin pääset https tilaan. login.facebook.com vie suoraan https tilaan. Aiheesta on tehty videokin. YouTubessa jos laittaa hakusanaksi thepyora+facebook niin löytyy video jossa näytetään miten etusivulta pääsee klikkaamalla turvallisempaan tilaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat