Steam

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Eli kenellä on Steam?

Tässä lisätietoja Steamista:

Steam on Valve Corporationin kehittämä jakelu-, moninpeli- sekä viestintäalusta. Steamin kautta voi tällä hetkellä ostaa kaikkia Valve Corporationin tekemiä pelejä (esimerkiksi Half-Life, Half-Life 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, sekä Left 4 Dead), sekä useiden muiden peliyhtiöiden pelejä (esimerkiksi Activisionin Call of Duty). Tarjolla on myös pienempien peliyhtiöiden pelejä sekä lukuisia nk. casual-markkinoille tarkoitettuja pelejä. Joulukuussa 2008 Electronic Arts aloitti viimeisenä suurena julkaisijana pelien jakelun Steamin kautta. Samaan aikaan myös Ubisoft asetti Steamin kautta aiemmin vain USAn markkinoille myydyt pelit saataville maailmanlaajuisesti.

Ostaminen tapahtuu luottokortilla, jonka jälkeen ohjelmistot saa ladata. 3. lokakuuta 2008 Steamiin tuli saataville viisi Source-pelimoottorille kehitettyä pelimodifikaatiota, jotka pystyy lataamaan ilmaiseksi, kunhan tunnukselle on ostettu Half-Life 2 tai jokin muu Source-pelimoottoria hyödyntävä peli. Myös pelien mainostrailereita sekä demoja voi ladata palvelusta ilmaiseksi.

Steamin kautta saa myös automaattiset päivitykset useimpiin peleihin, joihin on ostanut käyttöoikeudet. Steamin kautta voi myös pitää yhteyttä muihin Steamin käyttäjiin Friends- ja Community-ominaisuuksien välityksellä. Pelin sisällä Steam tarjoaa mm. äänikeskustelumahdollisuuden.

Steam kärsi alkuaikoina monista bugeista, ja kärsii nykyäänkin suurimpien julkaisujen yhteydessä hidastelusta ja lagista. Steam saikin alkuaikoina pelaajien keskuudessa huonon maineen, mutta järjestelmän jatkuvan kehityksen myötä tämäkin on osittain karissut pois.

7. helmikuuta 2007 tapahtuneen päivityksen myötä Steamin kieliasetuksista ohjelman saa toimimaan myös suomeksi, joka tarkoittaa itse Steamin sekä joidenkin sitä kautta pelattavien pelien täydellistä suomentumista. Esimerkiksi Counter-Strike: Source on saanut täysin suomenkielisen ulkoasun sekä sisällön, kattaen kaiken radiokomennoista valikkoihin. Mahdollisuus suomenkieliseen versioon on herättänyt hupia monilla keskustelupalstoilla, sillä osa käännöksistä oli käännetty sana sanalta englannista, vaikka parempia suomenkielisiä ilmaisuja olisikin tarjolla. Esimerkiksi ”fire in the hole” oli suomennettu ”tulta reikään”. Nykyisin tätä suomennosta on paranneltu: muun muassa ”fire in the hole” on korjattu muotoon ”kohta räjähtää”, mutta pieniä virheitä suomennoksesta löytyy edelleen.

Nykyään myös esimerkiksi Half-Life 2: Episode 1 Half-Life 2: Episode Two ja Portal -pelien PC-versiot ovat saanet Steamista suomenkieliset tekstitykset.

7. helmikuuta 2008 Steamilla oli jo yli 15 miljoonaa rekisteröityä tiliä.

Tiedot:

Kehittäjä: Valve Corporation

Viimeisin versio: API: v008

Alusta: Windows,Linux

Ohjelmistotyyppi: Sisällön toimittaja.

Lisenssi: Suljettu lisenssi

Linkit:

www.steampowered.com

www.fi.wikipedia.org/wiki/Steam

Lähde: Wikipedia

Itselläni on Steami jossa, on pelit:

Counter-Strike: Source

Half-Life 2

Half-Life 2: Episode One

Half-Life 2: Episode Two

Half-Life 2: Deathmatch

Half-Life 2: Lost Coast

Team Fortress 2

Day of Defeat: Source

Garry's Mod 9 (Mikä ei varsinaisesti ole peli.)

Ja Steaminhan saa ladattua ilmaitteeksi netistä.(Katsokaa ensimmäistä linkkiä.)

Kommentit (5)

Vierailija

Steam? Huhhuh.. Yhä oudommaksi käyvät nämä pelit. En ole koskaan edes kuullut tämmöisestä. Sitä paitsi kaikki peli asiat voisi laittaa Pelit-topiiciin..

Vierailija

Ankkalinnan Aku, sinun ei olisi ehkä pitänyt nostaa näin vanhaa topaa..

Itselläni on nykyään Steami, koska Black Opsin oston yhteydessä jouduin tekemään Steamin.

Lisätkää vaan tonttu_97 kavereihin!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat