Pikku Apulaisen harharetket

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Kyseinen sarja ilmestyi Aku Ankassa 2001/42, Marco Rotan piirtämänä. Siinä Pikku Apulainen eksyy monien sattumien kautta jollekkin jäävuorelle, jonne hän jäätyy, ja hänet löydetään satojen vuosien päästä. Kertokaa mitä pidätte sarjasta. Älkääkä laittako tälläisia viestejä, kuten "OK" tai "ihan kiva" tai Tosi surkee." ,vaan perustelkaa hyvät ihmiset vastauksenne! Syy, miksi halusin tästä sarjasta keskustelun on, että tässä sarjassa ei ole juurikaan tekstiä. Mitä olette siitä mieltä, ettei tekstiä juuri ole sarjassa. Minusta se on ihan mukava, nekin, jotka vaan lukevat sarjat, eivätkä kiinnitä kuviin niin paljoa huomiota, "joutuvat" katsomaan tarkemmin kuvia. Ja myös alle koulu- ikäisille sarja on hyvä ja siitä saa kuitenkin selvää.

No niin! Mielipiteitä kehiin!

Kommentit (12)

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Pienille lapsille sarja on varmasti hyvä, kun ei ole tekstiä ja saa katsella kuvia, mutta itselleni tuo tarina ei ollut järin mielenkiintoinen ehkä juuri siksi, että tekstiä ei ollut. Pikku Apulainen on hyvä hahmo Pelle-tarinoiden sivuhahmona, mutta en muuten pidä hänestä niin paljon, että pitäisi tehdä tarina, jossa hän on pääosassa. Tarinassa on hyvä juoni, mutta muuta positiivista ei tarinasta löydy.

Ja tottakai tarinassa saattaa kiinnittää enemmän huomiota kuviin,koska tekstiä ei ole. En pidä kuitenkaan tälläisista tekstittömistä tarinoista, joten toivon ettei niitä ole jatkossakaan, ainakaan hirveästi.

Vierailija

Minusta se oli aika hyvä.Kuten Sohvaperuna sanoi,tarinassa oli hyvä juoni.Mutta ei oikein osunut koska ei ollut tekstejä.Mutta Pikkulapsille ja vauvoille se sopisi mainosti.Tykkään kyllä enemmän tarinoista joissa on puhekuplat ja niissä tekstit.Mutta kyllä Pelle siinä puhui aika vähän.Sehän muistutti myös sitä Kari Korhosen sarjaa joka oli Aku Ankka lehdessä n:o 8/2009.Joten voisin antaa tuolle Marco Rotan tarinalle 8-

Vierailija

Tarina on kyllä kiva, kun se on niin erilainen. On se kivaa vaihteeksi tuollaisiakin lukea. Tuohan oli Barksin juhlavuoden juhlatarina vai mikä olikaa?

Vierailija

Lainaus:
Re: Pikku Apulaisen harharetket

Sohvaperuna - 23.11.09 03:32 (ID 395493) Pienille lapsille sarja on varmasti hyvä, kun ei ole tekstiä ja saa katsella kuvia, mutta itselleni tuo tarina ei ollut järin mielenkiintoinen ehkä juuri siksi, että tekstiä ei ollut. Pikku Apulainen on hyvä hahmo Pelle-tarinoiden sivuhahmona, mutta en muuten pidä hänestä niin paljon, että pitäisi tehdä tarina, jossa hän on pääosassa. Tarinassa on hyvä juoni, mutta muuta positiivista ei tarinasta löydy. Ja tottakai tarinassa saattaa kiinnittää enemmän huomiota kuviin,koska tekstiä ei ole. En pidä kuitenkaan tälläisista tekstittömistä tarinoista, joten toivon ettei niitä ole jatkossakaan, ainakaan hirveästi.

Aika hyvin kirjoitettu, olen samaa mieltä, paitsi minusta sarja oli hyvä, vaikkei siinä tekstiä ollut. Kiva kun tälläisia sarjoja on joskus, mutta jos niitä olisi vaikka joka toinen viikko, niin blääh!:s

Akuhullu97
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Otsikko pisti heti silmän. Pienenä lukemistani tarinoista ehdottomasti parhaita, ehkä helppolukuisuuden takia. Sopii myös pienille lapsille, sillä tekstiä ei ole kovinkaan paljon. Jokatapauksessa juoni on todella toimiva. Harvoja näin pitkiä tarinoita, joiden juoni pysyy koko tarinan läpi niin selkeänä, että sen tajuaa ilman kuplatekstejäkin. Idea saattaisi toimia vielä paremmin teksteillä, mutta tekstittömyys tekee tarinan ainakin ainutlaatuiseksi.

Käsikirjoitus on hyvin toimiva. Jännittävää kohtaa riittää koko tarinan ajan. Tämä on niitä hauskoja, hieman miettiväänkin panevia tarinoita. Joitakin kohtia täytyy jopa hieman miettiä, että tajuaa. Hyvvässä mielessä kuitenkin. Piirrokset ovat taattua Rotaa, huippulaatua. Pienet yksityiskohdat, ja taas kerran mahtava kaikenlaisten härveleiden piirtäminen toimii. Ne varsinkin ovat todella eläviä, ja Rotan muuhun piirtotyyliin sopivia.

Mahtava tarina kerta kaikkiaan.

-Akuhullu

Vierailija

Lainaus:
Re: Re: Re: Re: Pikku Apulaisen harharetket

MeRakastammeAnkkaa - 24.11.09 07:08 (ID 396386)

Todella hyvin piiretty.Mahtava ankka-tarina kyllä kerta kaikkiaan.Mahtava..ja todella hyvä juoni..ja sattumaa mukana on.Mutta yksi homma jäi epäselväksi.

Mitä hommaa tarkoitat, MeRakastammeAnkkaa? Olis kiva tietää! :)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat