MM-Ralli Topic

Seuraa 
Liittynyt1.12.2009

Keksin MM-ralli-topicin Kimi Räikkösen lähdettyä F1sestä Rallin maailmanmestaruussarjaan.

tässä topicissa puhutaan vain ainoastaan Rallista.

Kommentit (7)

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Kimi Räikkösen siirtyminen f1:stä rallin mm-sarjaan on varmasti iso juttu varsinkin rallin mm-sarjalle. Katsojia tulee varmasti lisää ja Kimi tuo hyvää mainosta mm-rallille. Itse en usko Kimin yltävän voittoihin tai edes palkintopallille vielä ensi kaudella ja riippuu miten kauan tämä Kimin ralliura kestää, niin en usko voittoihin vielä pariin vuoteen. 2-3 vuoden päästä voidaan puhua voitoista ja aktiivisesta palkintopallilla olosta Kimin kohdalla. Kimi on taitava kuljettaja,mutta hän on kunnostautunut rata-autoilulla. Formula1-auton ajaminen ja ralli-auton ajaminen ovat yhtä erillään toisistaan kuin yö ja päivä. Monet ovat puhuneet,että Kimin suurin haaste on opetella lukemaan nuotteja ja oppimaan,että siinä vieressä istuu aina joku,joka sanoo mihin sinun pitää ajaa. Citroen on hyvä auto varsinkin asfaltilla, joten uskon,että Kimillä on hyvät mahdollisuudet hyviin sijoituksiin varsinkin asfalttiralleissa,joita ensi vuonna on laskielmieni mukaan kolme. Vaikka Kimi ei Fordin Mikko Hirvosen ja Citroenin Sebastien Loebiin vauhtiin vielä varmaan pitkiin aikoihin pystykään, pystyy hän varmalla ajolla ja hyvällä keskittymisellä varmasti päästä ainakin kärkikymmenikköön, kärkiviisikkoonkin on hyvänä päivänä mahdollisuudet.

Kimi teki mielestäni tällä hetkellä parhaan mahdollisen ratkaisun. Pieni sapattitauko formuloista, mutta silti on joku menopeli takapuolen alla. Monet sanovat,että sapattivuosi ei tee hyvää kuljettajalle, mutta en usko,että tauko ainakaan Kimin ajotaitoja f1:sessä huonontaa. Kimi on taistelijaluonne, joka selviää tiukoista paikoista yleensä maltilla ja sisulla. Ei kannata heittää kirvestä kaivoon,jos Kimin muutamat ekat kilpailut mm-rallissa menevät penkin alle, ei kukaan ole seppä syntyessään.

Mm-ralli kausi 2010 tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Parivaljakko Loeb-Hirvonen tulee hallitsemaan tulevaakin kautta, siihen ei kristallipalloja tarvita. Fordilla on hyvä auto, mutta Mikon pitää löytää lisää vauhtia. Loebin tallitoveri Daniel Sordo voi sekoittaa pakkaa ja uskon/toivon hänen ottavan jo ensimmäisen voittonsa tulevalla kaudella. Varsinkin jossakin asfalttirallissa siihen on loistavat mahdollisuudet. Jari-Matti Latvalan on osattava hillitä hermonsa ja ajamaan auto ehjänä maaliin asti. Viime kaudella virheitä tuli paljon ja ne maksoivat sijoituksia mm-taulukossa. Voitto tuli, mutta se jäi varjoon lukuisten ulosajojen kohdalla. Jos olisin ollut Fordin tallipäällikkö, olisin antanut Latvalalle potkut saman tien, mutta onneksi hän ei sitä tehnyt,joten mm-rallissa on yhä enemmän suomalaisia.

Mustana hevosena pidän ensi kaudella Sebastien Ogieria, joka on ajanut ajoittain melko hyvin ja väläytellyt taidoillaan. Mutta yksi asia on varmaa: Ogierin ja Sordon on vaikea ajaa voitoista, kun tallissa häärii kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb.

Ps. Tämä on hyvä topic (mielestäni),koska olen moottoriurheilufani, mutta silti tämän olisi voinut laittaa Urheilu-topiciin.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Lainaus:
Re: Re: MM-Ralli Topic

Santtu99 - 14.12.09 06:48 (ID 414574) Mikko Hirvonen olisi pitänyt voittaa maailmanmestaruus.

Sen perusteella,että hän on suomalainen,niin kyllä, mutta jos katsotaan viime kauden tilastoja, niin Mikko voitti Loebin ainoastaan yhden kerran ajamalla ja se tapahtui Suomen mm-rallissa. Muissa ralleissa Hirvonen voitti Loebin joko niin,että Loeb ajoi ulos, keskeytti tai hänen suorituksensa hylättiin (Australian mm-ralli). Loeb hallitsi alkukautta ja keräsi sen aikana turvallisen pistejohdon. Mikko meni kuitenkin hänestä ohi ja johti jopa 5 pisteellä ennen Katalonian rallia. Sitten Loeb voitti ja Mikko jäi kolmanneksi jolloin ero kutistui yhteen pisteeseen. Ja kaikki muistavat miten kävi Walesissa. Mikon ajo ei ollut Walesissa ollenkaan sitä mitä sen piti olla. Loeb ajoi upeasti ja kieli keskellä suuta eikä tehnyt virheitä. Vaikka olisin toivonut,että Mikko voittaa mestaruuden, meni mestaruus kuitenkin oikealle miehelle,sillä perusteella, että hän ei tehnyt virheitä ratkaisun hetkillä toisin kuin Mikko. Mikon vauhti ei yksinkertaisesti riittänyt mestaruuteen. Onnella ei ole näissä karkeloissa mitään sanansijaa, on väärin aina sanoa,että: "Ei nyt ollut tuuria matkassa." Ja p*skat! Taidolla tässä mennään,eikä tuurilla.

Vierailija

Minun mielestäni mottoiurheilua ei voisi kyllä edesä väittää urheiluksi koska kuljettajat eivät varsinaisesti 'liiku'. Mutta eipähän ole minun asiani.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Vaikka tämä onkin ralli-topic, niin sanon tämän silti:

Esim. F1-autolla ajettaessa niskat joutuvat etenkin todella kovaan rasitukseen. Mutkiin mentäessä g-voimat ovat valtavat. Eli niskalihakset täytyy olla kunnossa. Vaikka autossa istuttaessa ei varsinaisesti liikutakaan, niin kuljettajalla täytyy olla hyvä kunto, jotta hän selviää esim. f1-kisan ajamisesta kunnialla.

No onko joku shakki tai biljardi sitten urheilua? Tai keilailu? Entä sitten golf? Heilautat mailaa ja ajelet golfautolla ympäri rataa. Monista urheilulajeista voidaan sanoa,että ne eivät ole urheilua.

Vierailija

Niimpä. Mielestäni vain mm. jääkiekko, jalkapallo, salibändy, koripallo, tennis ja sulkapallo ovat vain kunnon urheilua.

Mutta pysytäämpä rallissa/formuloissa.

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Ensi kaudesta tulee kyllä kiinnostava pitkään aikaan. Samalla autolla ajavat Sordo, Loeb ja Räikkönen. Uskon kuitenkin, ettei Räikkönen pääse kolmen joukkoon kertaakaan. Toivottavasti Hirvonen ensi kaudella voittaisi mestaruuden. Loeb on oikeastaan tuurilla voittanut pari mestaruutta, ja muutenkin Citroen tuntuu paremmalta autolta, kuin Ford.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat