Roy E. Disney on kuollut

Seuraa 
Liittynyt9.6.2008

Disney osallistui Disney-yhtymän toimintoihin runsaan 50 vuoden ajan. Hänet tullaan muistamaan piirroselokuvien kiihkeänä puolustajana ja aidon Disney-hengen vaalijana. Niihin asioihin hän pääsi vaikuttamaan erityisesti Disney-yhtymän johtokunnan jäsenenä. Yhtymän pääjohtajaahan hänestä ei koskaan tullut.

Disney sen sijaan vaikutti siihen, että kaksi firman pääjohtajaa sai potkut. Heistä toinen oli Disneyn oma alkuperäinen suosikki Michael Eisner, joka oli nostettu aiemmin erotetun pääjohtajan tilalle.

Roy E.Disney aloitti Disney-yhtymän palveluksessa 50-luvulla käsikirjoittajana, leikkaajana ja tuottajana eli ihan tavallisena elokuva-alan duunarina. Johtokuntapaikat avautuivat vuosikymmeniä myöhemmin.

Teksti: MSN.com

Tuollaisen uutisen bongasin netistä, harmi:(

Olisi kyllä varmaan kuulunut "Tekijät" osastolle, tai Off-topicciin, mutta tein nyt tähän, niin saa vahän huomiota.

Kommentit (8)

Vierailija

Walt Disneylla oli niin hyvä veljenpoika. Harmi kuin kuoli. Olisi voinut elää mutta ei sille mitään voi. (Sniis,trööt!)

Tali
Seuraa 
Liittynyt13.5.2009

Lainaus:
Re: Re: Roy E. Disney on kuollut

Saku Vankka -98 - 17.12.09 04:29 (ID 417102)

No....kaikki kuolevat ajallaan.

Niinpä. En edes tunne tätä Roy E.

Vierailija

Tiesin tuosta jo eilen... Luin ankkaliinnakkeen sivuilta, ja tässä olisi sieltä kopioitu teksti:

Lainaus:
Walt Disneyn veljenpoikana tunnetuksi tullut Roy Edward Disney on menehtynyt vatsasyöpään kalifornialaisessa sairaalassa 16. joulukuuta ollessaan 79- vuotias.

Roy kävi elämänsä aikana läpi monia riitoja Disneyn studioiden kanssa ollen välillä myös yrityksen johdossa töissä - loppu aikoinaan Disney-yhtiöiden neuvonantajana. Hän kuului siihen vanhaan koulukuntaan, joka halusi pitää yllä Disneyn mainetta animaatioiden saralla. Kun muut yrityksen johdossa eivät tähän lämmenneet, perusti Roy mm. "Save Disney"- kamppanjan pyrkimyksenä saada studioiden päämiehien katseet taas animaation puoleen. Huolimatta siitä, ettei Roy aina kuulunutkaan Disneyn varsinaiseen hallitukseen, oli hän silti yksi suurimmista yksittäisistä Disney-yhtiön osakkeenomistajista noin prosentin osuudellaan.

On pitkälti Royn ansiota, että 1990-luvulla Disney-animaatio lähti uuteen nousuun. Hänen aikanaan julkaistiin muun muassa klassikoiksi muodostuneet Pieni Merenneito, Leijonakuningas, Aladdin sekä Kaunotar ja Hirviö. Henkilökohtaisesti Roylle tärkein elokuva oli mahdollisesti kuitenkin Fantasia 2000, joka jatkoi siitä mihin Walt aikoinaan jäi omalla Fantasia- elokuvallaan.

Roy oli myös innokas purjehtija rikkoen tälläkin saralla ennätyksiä. Eikä pidä unohtaa sitä, että California Maritime Academy nimesi hänet myös kunniatohtoriksi.

Walt Disney kuoli aikoinaan 15. joulukuuta, joten Roy menehtyi lähes samana päivänä setänsä kanssa - toki kuitenkin eri vuosina.

Kiitos, Roy, ja lepää rauhassa...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat