Keskustelua Tex Willeristä

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

En ööytänyt haulla kuin yhden kuolleen Yex Willer topan joten teenpä nyt uuden.Toivon etä tämä pysyy pinnalla eikä vajoa het suohon.

Elikkä täällä on tarkoitus puhua kaikkea Texiin liittyvää.Täällä saa laittaa kysymysksiä ja puhua muutenkin kaikesta joka liittyy Texiin.

Eli kaikki Tex-fanit,tänne vaan puhumaan.

Historiaa.

Tex Willer luotiin Italiassa vuonna 1948 luotu lännen hahmo.Hänet loivat Aurelio Galleppini ja Giovanni Bonelli.Suomessa Tex ilmestyi ensi kerran vuonna 1953

Yleistä.

Tex on Texasin rangeri,Navajojen päälikkö ja Intiaaniasiamies.Intiaanit tuntevat hänet paremmin nimellä Yön Kotka.

Texillä on poika Kit Willer joka myös on Ranger.

Hänellä oli myös vaimo,Lillyth joka kuoli isorokkoon,Veli Sam ja Isä Ken Willer jotka kuolivat roistojen hyökäätessä heidän ranchilleen.

Kit Carson esiintyy myös lähes joka tarinassa.Carson entinen armeijan tiedustelija ja turkismetsästäjä.

Usein mukana nähdään myös Tiger,Jack Navajo soturi

Muita Texin ystäviä ovat esimm..Montales,Jim Brandon,Pat MacRyan ja Gros-Jean.

No eiköhän siinä ole tietoa jo jonkun verrran.

Kommentit (10)

Vierailija

No en oo varsinaisesti mikään Tex fani. Luin niitä joskus puoli vuotta sitten ne on ihan OK mut mua aina välillä vaan pänni se kun ne on melkeen pelkästään sellasta että ne jotku toiset vaan jahtaa joitain toisia ja ammuskelee mutta on ne ihan hyviä.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Kyllä, Tex Willer-fani olen. Tilaaja vuoden 2000 lopusta. Isäni puolestaan aloitti Texin lukemisen vuonna 1975 ja lukee edelleen jokaisen julkaisun.

Omasta kokoelmastani löytyy noin 150 normaalia Tex-pokkaria ja lisäksi noin puolet erikoisjulkaisuista eli maxeista, kronikoista, suuralbumeista ja kovakantisista. Harmi, että isä ei säilyttänyt esim. 1980-luvun lehtiä, omistaisin ne muuten kaikki. Onneksi divareista löytyy. : )

Tuolla aloitusviestissä on pienoinen virhe. Siellä lukee, että Kit Carson ja Tiger-Jack esiintyvät lähes jokaisessa tarinassa. Se ei ole totta. He esiintyvät useassa tarinassa, mutta monesti Tex on myös yksin. Carson esiintyy kyllä lähes jokaisessa tarinassa, mutta Tigerin kohdalta en sanoisi samaa.

No, jotta jotain keskustelua löytyisi, niin kuka on esim. Mefiston mielestä paras piirtäjä? Minusta lähes kaikki Texin piirtäjät ovat/olivat aivan loistavia alallaan, yksi suosikeistani on Fusco. Myös esim. Patagonian rangerit-suuralbumin piirtäneen Pasquale Frisendan taide oli mahtavaa. Häneltä on tekeillä jo uusi tarina.

Tulevia julkaisuja:

-Tex Willer kirjasto 2 ilmeisesti tammikuun lopulla

-Suuralbumi Villi Pohjola keväällä (toukokuussa?)

-Kronikka 26 maaliskuussa

Vierailija

Njaa.Lempipiirtäjäni on varmaankin G.Ticci tai Glaudio Nizzi."Kirjoittajan paras on kyllä A.Galleppini.

Itselläni on n.100 pokkaria,5 suuralbumia,4 maxi Texiä ja 6 kronikkaa.

//:Korjasin alotusviestin.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Lainaus:
Mefisto: Njaa.Lempipiirtäjäni on varmaankin G.Ticci tai Glaudio Nizzi."Kirjoittajan paras on kyllä A.Galleppini.

Mitä? Claudio Nizzi on kirjoittaja ja Galleppini eli Galep on piirtäjä.

Minusta paras kirjoittaja on varmaan Gianluigi Bonelli. Nykyään Mauro Boselli tekee loistavia tarinoita. Mm. viime aikoina ilmestyneet Bourbon Streetin murhat ja Puhvelisotilaat.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat