Ankkakeräilijät suomessa?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

minä kun olen tällainen "vanha pieru", enkä jaksa lukea koko 127:ää sivua keräilykeskusteluja. Niin kysyisin kuinka paljon "totisia" ankkakeräilijöitä lienee suomessa, sellaisia joilla on miltei kaikki ilmestynyt materiaali?

Meille on tullut aku vuodesta -70, ja tyypillisesti nostalgiasyistä aloin päivittämään puuttuvia numeroita. Kuten yleensä käy, mopo karkasi käsistä ja nyt on yksi huone pelkästään sarjakuville.. No akut on minulla vain kansioissa eikä (vielä?) yksittäispakattuina happovapaan pahvin kera. Ja vuosi 70 on rajapyykkinä, minkä jälkeen ilmestyneet alkaa olla kaikki nyt kokoelmassa priimakunnossa. Vasta nyt alkanut lipsumaan 60-luvulle.

Mutta paljonko meitä on, joilla on kaikki taskarit, roope-sedät, saman ajan akut sun muut ekapainoksina kokoelmamielessä? Entä niitä joilla on kaikki tuolta historian alusta saakka?

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä on täällä kotona vuodesta 1996 lähtien kaikki akkari- lehdet tähän päivään asti, mutta taskareita meillä ei ole paljon. Ehkä 30-50? En ole varma. Siltä väliltä varmaan. Hajanaisesti on sitten tuolta 70 luvun puolivälistä 1996 kun oman perheen tilsaus alkoi vakituisesti. Ne hajanaiset lehdet, taskarit yms. ovat iskäni nuoruudesta. Niitä on enimmäkseen mummulla ja vaarilla sekä mökillä.

Vierailija

Meille on tullut 1989- luvun lopulta Akkari, ja kaikki numerot on suurin pyörtein tallessa. Ja mökiltä löytyy vanhoja Akkareita jopa 60- luvun alusta saakka!

Taskareitakin on jo melkoinen määrä, muttei läheskään kaikkia. Roope- setiä meillä ei hirveästi ole.

-Antsu95-

Vierailija

N. 70- luvulta eteenpäin aku-sarjikset, kaikki taskarit, kaikki minitaskarit ja monia muita aku-julkaisuja.

Nyt kerään 1950-luvun aku-sarjiksia ja taskarien alkupään(1-30) 1.painoksia joita puuttuu muutama.

Ja myös ankkapiirtäjien piirrustuksia joita on jo kymmeniä. :)

Vierailija

No, perheeltäni on kyllä lähtenyt mopo käsistä ja nyt on yksi huone täynnä kaikkea. Kohta on ihan oikeasti säilytysongelmia. :( Pitää löytää uusi paikka aarteille.

aweymaj
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Re: Ankkakeräilijät suomessa?

A.N.K.K.A - 16.01.10 09:40 (ID 443136) No, perheeltäni on kyllä lähtenyt mopo käsistä ja nyt on yksi huone täynnä kaikkea. Kohta on ihan oikeasti säilytysongelmia. :( Pitää löytää uusi paikka aarteille.


Samat sanat.

McDuck-fani
Seuraa 
Liittynyt26.10.2008

Meillä on yksi vuosikerta 90-luvulta. Tarkalleen vuodelta 1990- Sitten noin vuodesta 2005 meille on tullut Aku Ankka melkein joka viikko. Taskareita löytyy yli 200 kappaletta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat