Väittelyt

Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

Tämä siis on se kuuluisa Väittelyt-topic johon olen koettanut kannattajia hakea. Tänne voi tulla aina tietyistä aiheista väittelemään klo 8-21 välisenä aikana. Aiheita voi ehdotella ja ajan myötä niitä voi käydä läpi, suosion mukaisessa järjestyksessä. Aiheet on listattu, ja kannattaa saa, ja ehdottaa lisää aiheita. Nyt vain laitan tämän pystyyn ja tämä on tässä.

Pari tärkeää asiaa:

1. Vastauksen pitää olla tästä lähin väh. 300 merkkiä pitkä

2. Pitää kirjoittaa asiallisesti!

3. Vastauksen pitää olla perusteltu

Uusia aiheita päivässä voi aloittaa päivässä kork. 3, paitsi poikkeustilanteissa.

-----------------------------------------------

Aloitusaiheena: Shakki, urheilua vai ei?

-Shakki-aiheesta on monta haaraa, joita voi samassa viestissä perustella

-Monen mielestä shakki ei varsinaisesti ole urheilua

--Lopputulos on epäselvästi että shakki _on_ puoliurheilua--

Seuraava klassinen aihe:

Kumpi ensin, muna vai kana?

--Meni vähän saikkaamiseks, joten ei kunnon lopputulosta--

Oliko Aino-Kaisa Saarinen oikea valinta Vuoden Urheilijaksi?

-Kyllä oli, vähien vastausten summana

SEURAAVA: Heavy Metal-musiikki - rokkia vai rääkyntää?

-----------------------------------------------

Aiheet:

- Heavy Metal (musiikki) - rokkaamista vai rääkymistä? !!!!Menossa!!!!

- Mainokset, hyvästä, vai pahasta?

- Aku Ankka

- Maito vs. Vesi

-

-

-

Läpi käydyt:

-Shakki, urheilua vai ei?

-Muna vai kana?

-Vuoden urheilija

Noilla lähtään, lisää tekstiä viestiin tulossa pian! Muistakaa lukea tämä viesti läpi! Niin muuten: Sininen kissa meni sokeripurkkiin. Muistakaa se.

------------------------------------------------

Haluatteko että laskemme "pisteitä"? Tyyliin kuka on vastannut parhaiten ja kattavimmin? Kommentteja!

Sivut

Kommentit (52)

Vierailija

Väitän, että Shakki ei missään nimessä ole urheilua. Tästä päätöksestä pidän kiinni. Ainakin niin kauan kuin pystyn.

Yksi aihe voisi olla vaikka: Oliko Aino-Kaisa Saarinen oikea valinta vuoden urheilijaksi?

~Mr R.A.

Vierailija

Shakki ei todellakaa ole urheilua! Se on peli, tarkemmin sanottuna lautapeli. Shakki on vain aivoja ja strategiointia kehittävä peli. Ei missään nimessä urheilua!

Itselläni ei nyt ole hyvää ideaa väittelyihin.

OP kuittaa.

Vierailija

Ei shakki mikään urheilu lajo ole vaan strategia peli. Siitä ei varmaankaan tarvitse väitellä kenenkään kanssa.

Vierailija

Hmm.. Af1 sanoin se on aivojen liikuttamista.Kyse onkin siis siitä lasketaanko aivot tässä tapauksessa lihakseksi?Miettikää siis sitä.

Olisiko Ovato mainokset hyvästä vai pahasta hyvä väittelyaihe?

-HMA-

Vierailija

Olen samaa mieltä, Shakki ei ole urheilua. Se on oikeastaan vain pientä "aivojumppaa". Se ei vain voi olla urheilua, muutenhan kaikki Shakin kaltaiset pelit voitaisiin luetella urheiluksi. Minulla ei ole nyt ideaa väittelyihin, mutta kerron heti jos keksin jotain.

Vierailija

No, sanoisin shakin olevan urheilua ainakin tietyllä asteella. Eikä vain siksi, että shakkituloksia julkaistaan YLEn teksti-tv: n urheilusivuilla.

Vaikka urheilu määritelläänkin lähinnä fyysiseksi toimimiseksi, jossa shakki ei siis ole tietokoneen näpyttelyä kummempaa, niin shakki täyttää urheilun toisen tärkeän kriteerin eli sääntöjenalaisen kilpailemisen ja harjoittelun.

Täytyy myös muistaa, että urheiluksi lasketaan myös lajit, joissa apuvälineiden käyttö on olennaista (miekkailu, painonnosto...). Tällä saralla shakki on verrattavissa esimerkiksi curlingiin.

Shakki eroaa siinäkin mielessä muista lautapeleistä, että siinä on harrastelutason lisäksi myös "huippu-urheilutaso", jolla kilpailevat vain ammattilaiset, kuten esimerkiksi jalkapallossa.

Mutta koska shakista uupuu kokonaan fyysisyys, niin en väitä sitä täydelliseksi urheilulajiksi, vaan pikemminkin "puoliurheiluksi", sillä se täyttää kuitenkin pari muuta urheilun määritelmää.

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

Mielenkiintoisia kommentteja, tätä aihetta onkin tänään käyty aiemmin jo mm. Off-topicissa, sanokaa toki jos alkaa maistua puulta tai keksitte parannusehdotuksia topiciin. Ja jos en ole paikalla niin voitte alkaa tietenkin jo jotakin toista listalla olevista aiheista väittelemään jos edellinen on käyty läpi, mutta ei kannata eikä saa alkaa sekaisin käymään kaikkia aiheita läpi, siitähän syntyisi kauhea sillisalaatti. Samalla voi esittää lisäkysymyksiä, uusia näkökantoja...

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Vastasin jo jotain off-topicissa, mutta täytyyhän se tännekin laittaa. Jos lähdetään vaikka urheilun määritelmästä. Wikipediassa on mielestäni määritelty urheilu aika hyvin, vaikka varmasti eri mieltä asiasta voi ja saa olla. Eli:

Lainaus:
Wikipedia: Urheilu on yhteisnimitys fyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi tai sääntöjen mukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille. Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden tai eläinten osuus on merkittävä.Kilpaurheilun näkyvin osa on huippu-urheilu.

Wikipedia tosin taitaa myös lukea shakin urheiluun. Minusta shakki ei ole urheilua.

Lainaus:
Budjettivaje: Vaikka urheilu määritelläänkin lähinnä fyysiseksi toimimiseksi, jossa shakki ei siis ole tietokoneen näpyttelyä kummempaa, niin shakki täyttää urheilun toisen tärkeän kriteerin eli sääntöjenalaisen kilpailemisen ja harjoittelun.
Kaikessa urheilussa ei välttämättä ole sääntöjä. Tietysti kaikissa urheilukilpailuissa ja lajeissa on säännöt, mutta jos lähdet vaikka juoksulenkille, kukaan ei sano, miten sinun tulee juosta tms. (Olipa huono perustelu minulta...)

Lainaus:
Budjetti: Täytyy myös muistaa, että urheiluksi lasketaan myös lajit, joissa apuvälineiden käyttö on olennaista (miekkailu, painonnosto...). Tällä saralla shakki on verrattavissa esimerkiksi curlingiin.
No tietysti lasketaan. : ) Melkein kaikissa urheilulajeissa käytetään jotain apuvälineitä.

Lainaus:
BV: Shakki eroaa siinäkin mielessä muista lautapeleistä, että siinä on harrastelutason lisäksi myös "huippu-urheilutaso", jolla kilpailevat vain ammattilaiset, kuten esimerkiksi jalkapallossa.

On kai useissa muissakin lautapeleissä, vaikka shakki lieneekin se tunnetuin.

Touhula
Seuraa 
Liittynyt25.8.2008

Vastasin jo jotain off-topicissa, mutta täytyyhän se tännekin laittaa. Jos lähdetään vaikka urheilun määritelmästä. Wikipediassa on mielestäni mä

Vierailija

Shakki ei missään nimessä ole urheilua, sillä urheilua harrastaessa tulee vähintään hiki, ellei ruumis ihan verille mene! Shakissa taas voidaan heittää kuninkaalla päähän :)

Seuraava onkin Aku Ankka - hauska vaiko jännittävä?

-Aleksi - täällä tässä ja nyt!

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Shakki ei ole urhilua, vaan peli. Katsokaas vaikka tästä:

{Wikipedia: "Shakki (tai šakki) on strateginen lautapeli, jossa kaksi pelaajaa siirtää vuorotellen omia nappuloitaan 8 × 8 ruudun kokoisella, usein mustavalkoisella ruutulaudalla, shakkilaudalla. Kummallakin pelaajalla on 16 nappulaa, jotka yhdessä muodostavat "armeijan" (mustan ja valkoisen). Armeija pyrkii voittamaan vastapuolen armeijan."}

Eli siinä on selvä vastaus tälle väittelylle.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Af1
Seuraa 
Liittynyt11.5.2008

Hyvä vastaus. Mielestäni olisi hyvä tämä aihe pitää huomiseen asti, ja halukas saa alkaa väittelemään jostain listalla olevasta aiheesta, koska nyt ei ehtisi vastata enää kunnolla ja rauhassa seuraavaan aiheeseen.

Vierailija

Lainaus:
Donald-91: {Wikipedia: "Shakki (tai šakki) on strateginen lautapeli, jossa kaksi pelaajaa siirtää vuorotellen omia nappuloitaan 8 × 8 ruudun kokoisella, usein mustavalkoisella ruutulaudalla, shakkilaudalla. Kummallakin pelaajalla on 16 nappulaa, jotka yhdessä muodostavat "armeijan" (mustan ja valkoisen). Armeija pyrkii voittamaan vastapuolen armeijan."}

Eli siinä on selvä vastaus tälle väittelylle.

Eikö tuo nyt ole hieman tuollaista termeillä pelaamista?

Voihan suomen kielessä kutsua mitä tahansa urheilulajia peliksi, eikö totta? Sana lauta taasen pelkästään mielestäni määrittää minkälaisesta pelistä on kyse, vertaa esimerkiksi pallopeli-sanaan. Strategisia urheilulajejakin sitäpaitsi löytyy. Esimerkiksi curlingissa on tarkkuuden lisäksi olennaista strategia, jolla niitä kiviä viskotaan. Eikö curling siis ole urheilua?

Ja vaikka shakki nyt onkin "vain" lautapeli, niin se poikkeaa huomattavasti muista lautapeleistä. Edellisessä viestissäni perustelin miksi, mutta täydennettäköön, että kovin montaa muuta lautapeliä, jos yhtäkään, voi pelata ammattinaan kuten shakkia voi pelata.

Mutta edelleenkin liputan kompromissin puolesta, sillä shakista puuttuu urheilulle ominainen fyysisyys, mutta toisaalta sääntöjenalainen kilpailu sekä ammattilaisuuden ja harrastelun ero ovat osa shakkia, kuten urheiluakin.

Lainaus:
Touhula: On kai useissa muissakin lautapeleissä (ammattilaisia), vaikka shakki lieneekin se tunnetuin.

Voisitko mainita esimerkkejä?

Ja poiminta aloitusviestistä:

Lainaus:
Af1: -Aiheesta ollaan yhtä mieltä, shakki ei ole urheilua, kerro oma mielipiteesi.

Entäs minun mielipiteeni sitten?

Eikä shakkia pitäisi vielä julistaa "epäurheiluksi" ennen kuin olette perustelleet miksi. Tähän asti olen lukenut lähinnä "Shakki on peli"-tyylisiä perusteita.

Vierailija

Anteeksi kun kirjoitan nyt vähän turhan viestin, mutta kysyisin voisimmeko aloittaa tuon Mainokset, hyvästä vai pahasta aiheen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat