Psykologia

Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Kun täällä on kerran tehty topicit filosofialle ja maantiedolle ja vaikka mille, niin kyllähän psykologiakin oman topicinsa ansaitsee.

Psykologia-sanahan tulee filosofi Aristoteleelta,joka määritteli psykologian ihmisen sielua ja sen ominaisuuksia tutkivaksi tieteeksi. Psykologiasta tulee monille (niille,jotka eivät ole psykologiaa koskaan opiskelleet) ensiksi mieleen sana masennus. Psykologia tutkii myös tottakai ihmisen masennusta, mutta psykologia tutkii myös paljon muutakin. Lyhyesti sanottuna psykologia tutkii ihmisen mielen toimintaa. Miksi tein niin? Miksi tein näin? Miksi ajattelen näin?

Tässä topicissa voit keskustella psykologiasta yleisesti, ottaa kantaa esitettyihin asioihin, sanoa omia mielipiteitä ja kertoa omia kokemuksia psykologiasta. Keskustelun aloittamista helpottamaan muutaman kysymyksen:

1) Miksi ihminen,joka on hyvä matematiikassa kuitenkin uskoo olevansa hirveän huono matematiikassa?

2) Miksi ihmisillä on ennakkoluuloja? Mistä ne johtuvat?

3) Voiko muistia huijata? (Esim. Huoneeseesi tulee 10 ihmistä, mutta sinulle sanotaan,että heitä oli viisi.)

Nuo kysymykset eivät nyt mitenkään liity toisiinsa, mutta ne liittyvät silti psykologiaan. Voitte puhua myös jostain muusta,ei ole pakko noihin kysymyksiin vastata.

Itse voisin vastata noihin yllä oleviin kysymyksiin näin:

1) Kyseinen ihminen on voinut mielessään toteuttaa ajatuksen siitä, että olen huono matematiikassa. Siksi,vaikka hän saisi hyvän numeron kokeesta,niin hänen mieleensä on takoutunut ajatus,että olen huono. Näin ollen kyseinen ihminen ei voi ajatella olevansa hyvä, koska hänen mieleensä on juurtunut ajatus huonoudesta.

2) Ihmisten mieliin on takertunut ajatus ennakkoluuloista. Ennakkoluulot voivat liittyä johonkin asiaan,esineeseen,ihmiseen,rotuun,uskontoon,maahan

ihan mihin vain. Jos vaikka sanotaan,että suomalaiset ovat hulluja,niin sitten kun sanomaa viedään koko ajan eteenpäin ja asia sanotaan monta kertaa, niin kohta kaikki uskovat,että suomalaiset ovat hulluja, vaikka näin ei olisi.

3) Muistia voi huijata,mutta se ei tietenkään aina onnistu. Samanlaisia muistinhuijaamistapoja on muitakin. Jos piirretään paperille kaksi samanpituista viivaa ja kysytään,että kumpi on pidempi? Niin voi olla,että testattava ei vastaa, että ne ovat samanpituisia, vaan hän voi sanoa vaikka,että tuo oikeanpuolimmainen on pidempi. (Tuo on myös oikeastaan näköharhajuttuja..)

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat